NYHETER:        

 

 

 

    

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100919 Trötta hemkomna men lyckliga! Nisse o Perra vann alltihop:)  Mer info och bilder om några dagar. Nu ska vi dricka vår lilla flaska champagne:)

 

Tekla BIM unghund med Ck Picasso BIR):

100914 Idag har Alice (RussellTuvans Supreme Being) varit på anlagsprov för viltspår och fått godkänt! Grattis Helen o Alice!! Inga kort därifrån men lite andra kort på Alice o Doris (RussellTuvans W Florida) Tack för korten Helen!

 Doris o Alice  Alice

100913 Idag har RussellTuvans Flower Power "Malte" varit på trim. Tack för fina blomman! Malte letar inte nytt hem längre. Han ska stanna i sin familj. Lycka! Tyvärr hade jag ingen kamer med idag.. Lite bilder på Jerrys (Dom är jättelika) dotter:

   Berit 9 veckor (Uppfödd o bor hos Marie m familj)

100912 Äntligen har vi Royal Canin foder i shopen.

     

Lycka får träffa många hundar i salongen:) Iveckan fick hon leka med en cocker på 8 månader som jag fixat. Kul att se att någon mer har långa öron tyckte Lycka:)

  

Denna helgen packade vi husbilen med hundar o ungar o for till min älskade storebror John. Där skulle bröllop stå för min lillebror David. (har 5 bröder!) Tack för underbart fint bröllop! Väldigt kul med bröllop på vårt barndomshem. Hundarna skötte sig super hela tiden. Så stolat över våra hundar som alltid!:)

  Mycket väntan men också goa promenader o bad fick hundarna i helgen.

  David väntar på sin brud

  Min pappa kommer med Hanna (bruden)

  Perra tog i mot båten

  Lillebror Isak spelade o sjöng Stand by me. Men tyvärr fick vi inte fota under själva vigseln. Men inte många ögon va torra.

  Sååå fina! Tack Hanna och David för en vacker dag!

 

100901 Tiden rullar på här. Bröllop för min bror står på lista. Jöss vad jag längtar:) Ingen ny cockersida har jag fått gjort än.. Så här kommer en bild på min lilla Lycka. Som fortfarande tar mig med storm:) 13 veckor nu o ser ut som en fjunig afghan. Bara att vänta tills fjunen släpper så man kan plocka pälsen. Utställningsträningen går bra. Hon gillar att visa upp sig.   Idag har RussellTuvans Mio Cornelius "Mio" varit på helrenovering. Öron, klor, tänder o päls. Tack för besöket! Vi har mycket att göra på hundsalongen så Perra hjälper mig lite då o då. Därför har vi inte hunnit renovera mer. Men det springer inte från oss.. Tyvärr..

 Lycka 13 veckor (lika stor som en vuxen jackrussell nu..)

 Perra hjälper mig med magrakning på Stora Fina Atlas

100820 En lugn morgon för mig. Underbart. Men snart drar det iväg till Hundsalongen. Nu väntar Iris (RussellTuvans Asajj Ventres) på sina nya ägare som kommer till helgen. Men jöss vad tom t det blir här. Hon är fixad i pälsen o fin. Liten bild på Iris:

  

100817  Äntligen har vi en tid för träff med Royale Canin. Så nästa vecka borde vi ha fodret på plats. Äntligen. Denna veckan har vi fått in massa nyheter i butiken från Hurtta, Imazo och Parma.. Välkomna!Så va en helg i Norge med utställning färdig. Eftersom jag jobbar otroligt hårt på veckorna är det gott med lite semester ibland.. Tack Lena för boende o resa. Tack för resesällskap Ulrika o Lena. Resultat finns att se under hundarnas egna sidor. Tyvärr inga kort från helgen. Man kan ju inte ta kort på sig själv.:) Hundarna jag hade med var Nisse (Saxon Hill´s Gold Strike) och Tekla (Russelltuvans Gloria Vanderbilt) Tack Fam Bergsman o Zigge för lånet av Tekla! Vi ses på fredag! Jättekul va det att träffa Diego (RussellTuvans Stefano Gabbana) Dock hade inte Tekla ro att umgås med sin bror.. Det va en intensiv helg. Borta bra men hemma bäst. När jag kom hem hade min kära renoverat färdigt vårat stora sovrum. Alla skulle ha en Perra:) Kärlek:) Bilder på mina två ögonstenar från andra utställningstillfällen:

 Nisse   Tekla

100811 Alla valpar är nu sålda. Lycka till alla underbart trevliga valpköpare! En ny länk finns att se på länksidan under jackrusselluppfödare. Jag laddar inför utställningar i Oslo under helgen. Idag kom Tekla (Russelluvans Gloria Vanderbilt) Hon kastade sig in i jobbet som barnflicka:) Imorgon bär det av med henne till hundsalongen. Hon har så bra päls så det är inte mycket att trimma. Men lite puts får det bli. Det är ju uttagning till Cruft:) Tack för att vi får låna henne fam Bergsman! Lite bilder från dagen:

  blöt cocker...

  Älsklingen bär ut kissiga valpar

  barnflickan

100805 Nya bilder på valparna på deras sida. Lycka (Cockervalpen) och jackrussellvalparna har roligt:

  

   

100804 Elin har spelat in en skiva. Våra hundar har äran att vara med en stund på videon. Titta på denna länken:         http://www.youtube.com/watch?v=0s3tG7U_8ro                                                                                                                                                          Nya bilder på valparna kommer på fredag.  

100730 Nya bilder finns att se på valparna som blir 7 veckor imorgon. Titta in på deras sida. Valparna är ljuvliga. Två hanar finns till salu till rätt hem. Bella är så duktig. Hon har tagit till sig våran cockervalp också. Lilla Lycka vill gärna tutta på Bella och det får hon gärna men vi vill inte det så vi håller henne därifrån. Tack Molly (Nisses syster) för trimbesöket i hundsalongen idag! Tyvärr ingen kamera med på jobbet idag..  Bilder från dagen hemma:

  Hej pappa.

  Så här "åker" valparna ut o in.

  Reserv mamman Bella

  Matte fick träna på cockeruppställning (Lycka snart tio veckor.)

100728 Lite valpbilder:

  

100723 Grattis till Ernas BIR med Hp i Öland! Krama henne från oss!! Nu finns nya bilder på 6 veckors valparna. Ses på deras sida. Dom är ljuvliga o blir busigare för var dag.

100721 Grattis Carro och Sigrid (RussellTuvans Laura Biagotti) som i Piteå Skk nationella utställning blev BIR med cert  och BIG 1:a!!!! Är så glad att det är du som har Sigrid Carro. Grattis grattis!!!

  Sigrid BIG 1

  Valparna ute (En hermelin i höns huset:)

Hundarna (dom vuxna) hittade den här idag. Perra väckte Lucas med den i morse. Tur han inte väckte mig....

   Stor snok..

Våran nya cocker tik har tagit hela familjen med storm. Hon är en liten teaterapa som charmar oss alla. Hon vet precis hur hon ska se ut för att få som hon vill.. Men vi försöker stå emot. Hon är väldigt smart o lär sig allt fort. Ennu har hon inte varken kissat eller bajsat inne. Det är så jättekul att lära känna henne. Idag har hon sett en sjö för första gången. Lite kort på vår lilla Lycka:

  

  

   Puss kompis

  

100716  Nu finns nya 5 veckors bilder på valparna på deras sida. Dom har fått en ny kompis också. Och jag har fått en ny kärlek:) Jag e förälskad:) Hon ska kallas Lycka.  Så nu har vi två raser. Spännande. Hon e så söt o go. En riktig liten tuffing som inte är rädd för någonting. Otroligt trygg. Tack Tord Line Sams kennel för henne! Vi ska ta väl hand om henne. Snart kommer hon tro att hon är en liten jackrussell..  Vi ska dela upp sidan i två raser så fort vi får tid. Men här är lite bilder på våran nya Lycka:

  

  

  Ååååå

100710 Nya bilder finns på valparnas sida. Nu är dom 4 veckor.

  Gott o sova ute..  Valpvakten.

 Jerry blev pappa inatt. Grattis Enja o Marie! Vi har haft en lugn skön vecka. Mycket bad har vi hunnit med. Besök av Lucas farfar o Lotus (stor hund) har vi haft.

  Smulan o Lotus simmar.

Har varit o hälsat på "hemma" i Ed med hundarna. Dom va så lyckliga för att springa i sin gamla sandgrop o bada i Sågtjärn.

   Sandgropen.

  Sågtjärn.

100706 Jag har köpt en liten cockerspanielflicka. Eller rättade sagt jag har fått en. I 40-års present. Vi ska hämta henne om en vecka:) Längtar. Glömde kamera när vi tittade på henne men tog med mobilen. Blev inte så bra.

  Inte van o ställa cocker.  SÖÖT

 

  

 Himlar missade halva Kenobi. Men vilken resning redan..

100702 Idag fick valparna nytt krypin. Blev avmaskade. Tre veckor imorgon. Redan. Tiden har gått så fort. Nya bilder finns att se på valpsidan. Å dom e så ljuvliga mina små kossor. Perra kallar dom måsungar o jag kallar dom små kossor:)

  Ljuvliga Kenobi..

Imorgon åker vi o tittar på en valp. Spännande.. Mer info kommer om några veckor om det blir någon valp..                                        Egen agilitybana har vi fått till i trädgården nu. Så Perra o Jerry ligger i hårdträning inför tävling mot Zigge.

  

Vi och hundarna badar varje kväll efter jobb. Nu har jag semester en vecka. Lycka att bara vara hemma och ta det lugnt. Hoppas vädret håller i sig bara. Lite badkort från doppet idag. (Jag o Perra badade också:)

  

 Smulan o Jerry simmar så länge dom får. Nisse går o fixar i strandkanten. Bella är hemma o tar hand om sina bäbisar. Om några veckor får hon följa med o bada.

100626 RussellTuvans Flower Power "Malte" letar nytt hem pga ändrad familjesituation. 2 årig trevlig hane. Mer info fås vid mail eller telefonkontakt. Nya bilder finns att se på valparna som nu är två veckor. Allt går bra. Bella är så duktig med dom små.

Glad midsommar alla vänner kollegor o valpköpare! Vi har haft en underbar helg. Tack Dennis , Helen´e, Tuva och Filippa för en oförglömlig helg. Lucas va inte glad när ni åkte. Tyckte ni kunde bo i vår husbil permanent.. 

Svårt att slita sig från valparna. När vi inte är med valparna har denna veckan mest bestått av bad och att utforska den underbart vackra naturen här runt Rostock. Härligt väder har vi och jag har semester. Börjar på måndag igen. Tack vädergudarna för fint väder:)

  

Smutsiga hundar=lyckliga hundar

  

100612 Helgen har varit hektisk. Först slutade Joanna skolan i fredags. (En stor grej när man slutar 9:an i Ed) Så då va det kalas. Nu ser vårat hem ut som en blomsteraffär efter alla blommor hon fått:) Tack Fredrik för att vi fick ha kalas hos dig. Grattis min älskade lilla dotter!

            

Idag va sista dagen på Perra o Jerrys Agility kurs så dom hade en tävling. Perra o Jerry kom 2:a. Så stolt över mina älsklingar.

  

Lucas fick träna lite agillity med Jerry han med:

  

Just det vi fick valpar i natt också.... :) Första valpen kom 01.29 och sista och femte kom klockan 04.18. Valpningen gick jättebra. Bella är superduktig. Det blev fyra hanar o en tik. Så klockan fem i morse drack jag o Perra champagne:) I cognacsglas.. Lucas drack Coca cola.

  

 Lucas va med under hela valpningen. Han är så duktig vårna lilla pojk! En spännande natt för en 6 åring!

  

 Bilder finns att se under valpsidan. Namn har Lucas gett dom. Efter Star Wars. Vi kommer lägga ut nya bilder när valparna är 1 vecka.

100606 Nu närmar det sig för Bellas valpar att visa sig. Spänningen stiger. Än så länge ligger hennes temp stadigt på 37,8. Hon väger idag 8,3. Nu är magen så här stor sista veckan:

  

                                                 

Fredag kväll kom Ulrika (SweetJackies kennel) hit. Tack för trevligt sällskap! Sen på lördag morgon bar det av till Fengefors på utställning. Nisse (Sech Saxon Hill´s Gold strike) blev andra bästa hane och Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) vann unghudsklassen med ck och blev andra bästa tik. Resultat o bilder finns att se på deras sidor.

  Nisse  Tekla

 Våran  Lucas (proffshandler) visade jerry. Barn med hund 7-12 år. (Han är sex år:) Så duktig. Han gick in för det till tusen:

 Lite försnack innan...  Lite väntan o  sen in i ringen:

 

   

   Prisutdelning

Sen blev det bad för ungar o hundar.

                     

                   

   Nej det e inte kallt...

 Sen packade vi ihop och åkte hem till Teklas foderfamilj där det blev champagne o räksmörgåsar. Tack så mycket Lena o Ove! Vi har haft en underbar helg!

100526 En jätte trevlig cocker hane söker nytt hem, efter mycket funderande från sin matte. Tiden räcker inte till så han behöver få komma till något bra hem Absolut ingen problemhund. Mer info finns under sidan Till salu.

100523 Nu är det tre veckor kvar tills Bella ska valpa. Så här ser hon ut nu:

 

   Gosar med husse i hängmattan.

                                              

100518 En ny länk.. Tiningsartiklar. Får ju ha med lite skryt:) Nu säljer vi ut Eukanubas rasfoder till halva priset För att göra plats till Royal Canin fodret. Först till kvarn.

  Fodret i mitten.

Jerry (Stjärnlidens Jack Elliot) har haft en kanonvecka. Veckan började med att tiken Enja  kom för att paras. Så förhoppningsvis blir Jerry pappa runt den 12:e juli.  Båda föräldrarna är ögonlysta ua, patellakollade ua. Valparna kommer bli släta eller broken. För intresse av valp i denna kull hör av er till Marie på mail: marie.jonny@hotmail.com

 Jerry:             Enja:

 Jerrys vecka fortsatte med att börja agillytikurs med Perra idag. Han hade lite svårt för tunneln så han fick låna en tunnel av Zigge (Bergsman) för att träna. Tack! Titta vad duktiga Jerry o Perra är. Jag e så stolt:)...

   Han får köpa en ny om den går sönder Lena...

Sen blev Lucas också sugen på att träna med hundarna:

   Två godis sugan tjejer:)

100508 Å vad kul vi haft! Började vår turné med första husbilsresan detta året hos Ell-ell´s igår. Hade så trevligt! Tack för god mat! I morse åkte vi vidare till Larv. Vi ställde ut Bella. Hon blev tredje bästa tik med ck. Nära championatet va vi.. Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) gick i unghundsklass. Där vann hon över allihop o blev bästa unghund med Hp. Vi e så nöjda:) Resutat o bilder finns att ses på Bella o Teklas sidor. Tack familjen Bergsman för "lånet" av Tekla i helgen. Vi kommer o lämnar henne hos er imorgon. Å vad lycklig Zigge (teklas fästman) ska bli:) Lite bilder:

   Tekla o Bella

   Avelsgrupp med snygga Mannen (Bellas pappa) Visst e dom lika!?

 

  

  Opps Lucas plåtade lite hundar. Denna bilden va så fin.

100411 Idag har Erna (Oakrun´s Hermione) flyttat till sitt nya hem i Norrköping. Där kommer hon leva som den prinsessa hon är. Lycka till med Erna nu och vi hörs snart! Tack för trevliga besök idag och igår!  Bella (Ell-ell´s Rocket Queen) o  Nisse (Saxon Hill´s Gold Strike) är nu parade. Valpar beräknas till runt den 12:e juni. Imorgon ska vi hämta hem Jerry från svärmor där han varit under Bellas löptid. Tack för Jerry passning svärmor! Lite bilder från den underbara vårdagen vi haft idag:

   Smulan börjar komma i fin form efter valparna nu.

   Bella bus:)

   Tur vi har tålmodiga hundar som tycker det mesta är roligt... Idag har dom varit lite jagade av Lucas.. Men det va superkul tyckte dom:)

100406 Idag fyller våran Smulis (Tracker Jack´s Saga) 6 år! Så idag har hon fått massa god mat, leksaker o en ny säng. Hon e så stolt o glad. Imorgon är vi med i Melleruds tidningen. Eller perra o hundarna är. Jag gillar inte sånt.. Nu har vi anmält oss till Tånga hed och Larvs utställningar i maj. Vi längtar! Det va så länge sen.  

100402 Detta att Erna fått valpar är alltså ett aprilskämt. Dumt skämt kanske. Men kul va det med upprörda vänner. Förlåt.

100401 Nytt under planerade valpar. Spännande! Igår hade vi modevisning på hunbdsalongen. Melleruds tidningen va där o fotade. Bilder ses i tidningen på onsdag. Tack snälla Lena (Zigge o Teklas matte) för dom superfina, bra skvättskydden till Jerry o Nisse nu när Bella börjat löpa. Tack tack!!

 Jerry o Nisse med sina fina bilkalsonger:

Måste sätta in en bild på världens sötaste påskgubbe också:

GLAD PÅSK alla! Äntligen en högtid som jag tycker om. Jissa om vi ska äta godis. Så till det otroliga som hänt oss... Lilla Erna Oakruns Hermione har nedkommit med sju små valpar. (Helt utan att vi märkt något...Vi vet inte riktigt vem som e pappa men vi misstänker att det är grannens tax Fabio... APRIL APRIL DIN DUMMA SILL jag kan lura dig vart jag vill..:)

100329 Nu har alla valpar åkt till sina nya hem. Lycka till!! Och hör av er så fort ni funderar på något. När som helst på dygnet. Lilla Bella (RussellTuvans The Bell) har precis landat på flygplatsen i Kiruna. Flygresan gick bra. Här e så tomt.. Saknar er små bäbisar.. Men nu får vi mer tid för våra stora hundar. 

100320 Först av allt vill vi gratulera Wilma o Jerrys "valpar" som blir tre år i dag. Grattis Lea, Mira, Leo, Mio och Harley!! Nya bilder finns att se på aktuell valpkull som blir åtta veckor imorgon. På måndag bär det av till veterinären där dom ska få chip, bli vaccinerade o veterinärbesiktigade. Det är full rulle på valparna nu. Mindre o mindre tid vill dom spendera i valphagen. Dom är ute några gånger om dagen. Nu njuter vi av sista veckan med valparna.

100313 Idag var RussellTuvans W Florida "Doris" och RussellTuvans Supreme Being "Alice" på trim. Å vad kul o träffa damerna! Tack för besöket. Valparna är sju veckor imorgon och då blir det kloklipp o avmaskning igen. Nya kort finns att se på dom idag. Lilla The Bell "Bella" åker långt. Till Narvik 20 mil från Kiruna. Sentinel är fortfarande till salu till rätt person. Han är en lugn o cool (inte alltid lugn..) kille som är lätt att tycka om. Lite valpbilder:

                                           

  

 

100228 Tack för trevliga valpbesök! Nya bilder finns att se på valparna som blir 5 veckor idag. Nu äter dom tre mål riktig mat om dagen. Imorgon ska dom avmaskas igen. O klippa klorna. Dom e så söta. Men har farligt vassa tänder:) Nu har vi DROP IN för kloklippning på hundsalongen på tisdagar mellan 10.00-18.00. Våran Lucas är fortfarande lika förtjust i valpar. Lite bilder på honom med goingarna:

  

  

Igår hade vi besök av Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) Det har vi ofta som tur e:) Hon pussar på sin pappa Nils:

 

100221 Nya bilder i galleriet, nya bilder på 4 veckors valparnas sida. Här har vi fått massa snö.. Så här här mycket:

    Vårat garage..

Hundarna gillar det iallafall:  

Valparna är nu fyra veckor. Äter två mål om dagen. Har fått ny valphage att busa i.

100217 Måste gratulera Hugo (RussellTuvans Lord Byron) till sitt första cert! Excellent, firstplace junior and sert!! Gratulations to you! Give Hugo a hug from us!!

100208 Nu har vi flyttat! Allt funkar bra med både oss o hundar. Smulan mår super. Jag (Stolt) tog stygnen på Smulans mage häromdagen o magen har läkt ihop bra. Valparn kisar på oss med små ögon. Tror inte dom ser så mycket än.. Men jöss så gott dom luktar. Nya bilder finns att ses på valpsidan. Namn har dom fått också vad dom ska heta i papprena. Namnen kommer ifrån Mike Oldfields låtar.

100124 Nu har valparna nedkommit. Efterlängtade! Men det blev inte som räknat. Efter lång tid med krystvärkar bestämde vi oss för att åka till Blå Stjärnan i Göteborg. (Klockan 02 i natt...) Så vi är trötta. En valp satt fast i förlossningskanalen. Den överlevde tyvärr inte. Men vi fick med oss fyra valpar hem. Dom finns att ses på valpsidan. Vi bestämde oss för att samtidigt ta bort Smulans livmoder. Så Smulan är ju lite medtagen nu. Men hon tar hand om sina valpar o är så duktig. Våran älskade Smulis har haft en mardrömsnatt.. Men nu e det över o hon o vi e lyckliga igen. Alla valparna är bortlovade. En kommer antagligen åka till Moskva i Ryssland. Spännande. Nu ska vi gå o mysa o titta på våra efterlängtade valpar.

100117 Nu är det bestämt att Wilma stannar i sin nya familj i Motala. Dom älskar henne. Vi visste nästan det skull bli så. Inte svårt att älska lilla Wilma. Vi ses till våren Irene o Thomas.  Pussa Wilma från oss! 

  Vackra Wilma

100112 Valpning närmar sig. Smulan är på dag 50 nu. Hon är stor. Spänningen stiger.. Fortfarande är hon pigg o vig:)      Så va My Dog avklarad. Jag va inte helt iform.. Lite sjukdom i familjen har tagit sin kraft.. Nisse blev iallafall 2:a bästa hane med ck o R-cacib. Jag e så stolt över min kille:) Inga bilder tyvärr. Men film kommer snart har Lena lovat. Tack för en bra dag alla! Grattis Ulrika till BIM på din Whiskey! Och tack för trevligt sällskap. Grattis Lena till fin placering på fina Molly på lördagen!

100105 Smulans mage växer så det knakar. Perra gissar på fem valpar. Jag vågar inte gissa än...  Idag e hon på dag 43. Ca 20 dagar kvar. Hennes vikt har ökat med 1,2 kg.

   

091230 Då va det sista dagen på detta året. Det har varit ett bra år. Mycket har hänt. Det blev ingen parning mellan Erna o Boba. Tyvärr. Vi provar igen nästa gång Erna löper. Wilma trivs i sitt nya hem. Gott nytt år lilla Wilmis! Hundsalongen har nu dragit ihop 221 olika hundar i sitt kartotek. Tack för året som gått alla kunder. Ses nästa år. Gott nytt år till valpköpare, vänner o bekanta! Inte länge kvar tills vi flyttar till vårt nya hus. Ska börja packa nästa vecka.  Längtar. Men först ska vi fira nyår! Gott nytt År alla!

 

091225 Då var julafton klar med nöjda barn:) Tidigt på julaftons morgon kom Jens o Sofie (som äger "Sylvester" RussellTuvans Lucky Luc) Dom tog med sig våran lilla Wilma (Tracker Jack´s Blondie) Hon ska nu bo på prov hos Sofies föräldrar i Motala. Tror detta är perfekta hemmet. Allt har gått bra hittils. Wilma har för första gången fått sina egna leksaker. Annars har stora syrran Smulan alltid tagit dom.. Vi är glada o nöjda. Men det är tomt. Men vi glädjs med Wilma för vi vet att detta är det bästa. Lycka till nu med Wilmis! Ni har fått den goaste lilla tjej. Vi hörs snart av! Tack för kort o filmer från första dagen i nya hemmet! Det hjälper oss mycket.         

Mer har hänt på hundsidan så klart. Så är det när man har kennel.. Vi har en hane här för parning. Tack för förtroendet att Boba få stanna här några dagar. Vi ska ta väl hand om honom. Hoppas Erna o Boba ska få till det. Tror mycket på denna kombinationen. En bild på Boba:  

  

Några nya julkort finns att se på släkt/vänner sidan. Smulans mage har nu börjat få en liten rundning. Så nu finns ingen tvekan att små valpar håller på att ta form:) Lycka:) Smulan är pigg o fortfarande med på alla promenader o upptåg här hemma. Hon är på dag 33 nu så halva tiden har gått. Nu ska jag ut o rasta Boba o Erna så Tjilevippen!

 Bild på lilla magen dag 33:   

091218 Lucas fyller år idag. Grattis våran älskade kille. Så vi har kalas tre dagar lång. Men lite hemsida hinner jag mellan tårtorna:)Några nya kort på före/efter sidan och några julhälsningar på släkt/vänner sidan.  Jag har världens bästa jobb.. Jag har fått så många presenter från nöjda kunder. Tack snälla ni!!! Jag e så glad!En annan sak som e bra med mitt jobb är att jag kan gosa med valpar vissa dagar på jobbet:)

  

091216 Julkort på släkt/vännersidan. Några nya före/efter bilder på salongsidan. Denna veckan har nog varit shitzuvecka. Har haft många shitzu denna veckan. Anmälan äntligen gjord till My Dog. Längtar! Kattsaker har kommit till shopen nu. Joanna packar upp o prismärker:

  

Erna blir fixad (klorna klippta, Öronen rengjorda, tänderna skrapade o borstade) o trimmad inför sitt möte (parning) med Boba:

  Blev så här fin:

                                                         

 

091212 Här händer saker hela tiden. Så har det alltid varit och kommer alltid vara tror vi:) Erna har börjat löpa. Parning mellan henne o Boba kommer ske i slutet av december. Smulan har nu gått 20dagar. Nytt på Hundsalongsidan. Under shop och nya före/efter bilder.  Elin Bergsman har gjort en ny video. Julsång. Lyssna o njut. http://bergsman.zoomin.se/P2464512. Hon är så duktig!! Tekla o Zigge myser med tomtedräkter i videon:) Två veckor har vi haft salongen i Mellerud nu. Allt känns väldigt bra. Lite bilder från första veckorna:

  

Kul att jobba i nya trimmet.

 

Nya fönen underlättar mitt jobb mycket!

  Malte (RussellTuvans Flower Power) på trim.

   Tack för blommor o lyckoönskningar!

  STOR stamkund på besök. Nalle med matte.

  Gott med en ramp till duschen äntligen.... Tyckte inte springerkillen. 11 månaders springer blir fin.

  Lucas (blivande hundfrisören) fixar Jerry

  Sen går han till grannarna.

Och blir så här fin:  Så ett tips: Gå till Salong Blücher o bli fin i håret samtidigt som du lämnar in din hund att bli fin. Du kommer inte bli besviken!

  

 Fixning av Tibetansk spaniel

  Denna killen hade tydligen inte gått att klippa utan att bli sövd tidigare... Men vi provade och faktiskt va det inga problem att fixa honom. Så GLADA ägare kom o hämtade honom några timmar senare. Tack snälla ni för presenter!! Så här blev den lille glada prinsen när pälsen va borta:

 

  Perra bakom disken. Alltid till er tjänst:)

Efter mycket förfrågningar om kattsaker kommer Joanna (vår dotter) ha hand om kattdelen. Kattsaker kommer nästa vecka.

 

091205 Nu har en vecka gått i Mellerud efter öppnandet av TrassellTuvans Hundsalong. Allt har gått över förväntan. Vi vill tacka för alla lyckoönskningar och blommor! Tack! Underbart att känna sig så välkommen. Vi kommer att ha samma öppet tider en månad för att känna på hurdana tider vi vill ha i fortsättningen. Mån-Fre 11-18, Lördag 11-14. Välkomna!! Bilder på första veckorna kommer nästa vecka.

091130 Imorgon öppnar vi i Mellerud. Välkommen dit! Bilder finns att se på nya lokalerna på hundsalongsidan. Helgen blev inte vad vi tänkt.. Jag blev sjuk och kunde inte åka med på utställningarna i Norge. Så det blev inget Norskt championat denna gången för Nisse:) Jack russell klubbens länk är fixad på länksidan. Ett tips inför julen: Åk till Begsmans keramik. Så fina saker! Här är en underbar video av Elin Bergsman 15 år. Hundar som är med är Tekla och Zigge. Elin har gjort text o musik helt själv. Jösses vad duktig. Längtar efter nästa låt! Lyssna och njut: http://bergsman.zoomin.se/P2431934

091125 Ja här händer ju mycket som vanligt. Har haft lite tid kvar till uppdatering av hemsidan. Vi är klara med Hundsalongen i Mellerud. På tisdag den 2:e öppnar vi. Hälsar alla välkomna! Nytt på Mikaela/Teklas sida.  På fredag åker jag till Norge.  Ska ställa ut Nisse och Mikaela/Tekla. Valpsidan är uppdaterad. Smulis är parad med Jerry. Så till det tråkiga.... Idag har vi varit och röntkat Bella. Hon har ingen valp i magen. Så tråkigt... Något har hänt under dräktigheten. Fostrena har resorberats. Veterinären kunde inte säga varför. Vi tog massa prover. Man undrar ju om man gjort något fel. Men vi har tagit hand om henne efter konstens alla regler.. Phu..Men vid nästa löp försöker vi igen. Så ni som väntat på Bella valpar, hoppas ni väntar kvar tills dess. Det sägs ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Gammal bild på Smulan och Jerry som nu ska bli föräldrar. Förhoppningsvis.

                      

091108 Lite nya före/efter bilder på Hundsalong sidan. Nu är det knappt två veckor tills Bellis får valpar. Spänningen stiger. Magen har inte blivit så stor än så vi räknar med att det inte blir så många små. Här har vi  haft en lugn helg. Tack för god middag Pelle! Lilla RussellTuvans La Campanella (Maja) är här.  Hon är en lycklig o pigg tjej. Försökte få lite bilder på henne idag. Inte lätt.. Nu ska jag åka ner o trimma o fixa henne för hemgång. Bilder på Maja:

                                              

                                                  Smulis o Nisses bäbis:) 

                                                             

 

091027 Underbara höstpromenader med hundarna. Äntligen har jag fått med kameran. Det va länge sen sist.. Lite bilder från promenaden i morse:

  

  

                            

091022 Nästa vecka får vi nyckel till nya lokalen i Mellerud. Då börjar renoveringen där. Jöss vi har att göra.. Lite nytt på Hundsalongsidan. Före/efter kort. Tyvärr glömde jag kameran idag när jag hade trimning av Nisses söta halv syster Molly från Mellerud. Glömmer kameran jämt... Lilla Bella börjar få en liten rundning på magen. Hon är nu på dag 32. En bild på lilla magen:

 

091015 Nya före/efter bilder på salongsidan. Ska försöka ta med kameran oftare och få lite mer såna kort.. Perra har varit o fixat till min disk med överbliven mosaik från husbilen:

  Bra med en egen vaktmästare:)

Har haft finbesök vid salongen idag med. många som stod på kö för en klippning:

   Varje dag klockan 10.00 kommer dom till hundarnas stora glädje.

 Mamma o Maja gräddnos har varit på besök:

  

Sist men inte minst.... Efter arbetsdagens slut rakade jag Bellas mage o sen for vi iväg till Trestads Djurklinik. Där gjorde vi ultraljud på Bellis. Och veterinären såg massa små fosterblåsor. LYCKA!:) Lucas va med o fixad o höll i Bella. Hon e ju hans hund. Tränade sig lite inför sitt vuxenliv som veterinär som han ska bli. Denna veckan iallafall:) Bild på Bella när vi får se fostrenas små hjärtan. Å vad glada vi är!!

                                                 

 

 

091011 Nu har Anna, Martin o Lea bestämt att Loppan får stanna hos dom. Ingen e lyckligare än oss. Jo dom säkert:) Där får hon det så bra! Allt går super. Vi ses snart! Kort på tjejerna:

  

091009 En ny länk till Hugo (RussellTuvans Lord byron som bor i Estland)     I slutet av nästa vecka åker vi o tar ultraljud på Bella o ser om hon har små valpar i magen. Då vet vi.. Just nu har vi mycket att göra. Renovera nya huset o koll av lokal i Mellerud. Nytt om det kommer snart. På söndag åker vi o ser på agilitytävling när Zigge tävlar. O Molly. Får vi träffa Mikaela -Tekla också. O massa fler jackrusslar:) Kort på Zigge och Mikaela-Tekla. Nya kärleksparet:

   Tack Lena för underbart kort!!

 Jag har köpt världens bästa grej av MiaTrimkompaniet!! Rekomenderas verkligen till alla som fönar sina hundar! Jag sparar en kvart på varje hund jag fönar med den (hundarna står still) o hundarna slipper höra ljudet av fönen (endå har jag en tystgående) som låter lite...  Lite bilder på min nya lycka:) Samtidigt som den håller ljudet från hundens öron suger den upp en del fukt så det går fortare o torka öron/huvud. Lycka:)

   

 

090922 Nytt på valpsidan. Ändring med Ernaparning och nyheter om Bella. Nu väntar vi förhoppningsvis valpar:) Lycka! Imorgon åker Perra o hämtar Bella. Å vad vi saknar våran bustjej. Men lite lugnt har det varit också utan alla hennes påhitt.. Lycka till på utställningen i helgen Siri o Diego!

 

090917 Hemkomna från Stockholm efter några missöden.. Explosion på däcket på hemvägen. Mitt på motorvägen. Samtidigt som Lucas ramlar o spräcker läppen o kinden. Gissa om det va kaous.. Vi lämnade Bella hos Jack London och hoppas dom får till det.  Tack Svante o Björn (Toutshstones kennel) för rundvandring på er superfina kennel. Imponerande!  Nu har jag o Ulrika (Sweet Jackie´s) sålt Tindra. Efter lång eftertanke tyckte vi inte hon lämpade sig för avel. Lycka till med henne i hennes nya familj!

 

  Ny länk finns på länksidan.

090906 Underbart väder idag:) Äntligen! Lite sensommarkort från dagen:

   BellaBus:)

  

                                             

090904 Nyheter på till salu sidan (Loppan). Nu har Bella (Ell-ell´s Rocket Queen) BIS unghund på Jackrussell Specialen.

                           Bella. (Kort från Johanna i Trollhättan) Tack för kort

börjat löpa. parning kommer att ske inom några veckor med Toutchstons Jack London. Mer info om Jack London finns på: http://www.toutchstone.se/Webbplats_1/JACK_RUSSELL_TERRIER/Sidor/Toutchstone_Jack_London.html                       Detta är en kull ser vi väldigt mycket fram imot. Vid intresse för valp maila eller ring.

090831 Nu va utställningsommaren över för i år.  Men jöss vad det gick bra och vilken helg. Vi e glada:) Tack för gratulationer. Tack för campagnefirning Laila med gäng. Tack för trevligt sällskap hela helgen Ulrika o Karin. Tack Jackrussellklubben för en underbar helg. Alla hundar vi ögonlyste o patellakollade var UA. Sidor som är uppdaterade är Bellas patella ögon UA och resultat sidor. Nisses patella ögon UA. Och hans resultatsida. Smulans resultatsida uppdaterad. Mikaelas sida med reultat uppdaterad. Släk/vännersidan uppdaterad. Till salusidan är uppdaterad.Vi letar hem för döva Loppan (har avels stopp så klart) som är sex månader och går i träning hossuperduktiga Anna.  Vi är så stolta över helgens resultat:) Lite bilder från helgen:

  Tjejligan i vårt tält. Tack för många goa skratt!

  Nisse BIM i SVÅR konkurans.

  Mikaela visade sig från fina sidan o blev fyra av många juniortikar.

  Proffshandlern Perra ställde Smulan o hon placerade sig på 4:e plats. Inte dåligt. Hon är så vacker vår första jackrussell. Hon är nu sex år och har haft fyra kullar. kan man inte tro.

  Sist men inte minst.. Bella blev bästa unghund på specialen och fick vandringspris! Så nu får vi behålla det ett år och gravera in hennes namn. Jättekul är också att namnet innan är på hennes pappa Saltis gårdens Rocket Man!

090824 Börjar bli färdig med hundarnas puts o bad  inför helgens utställningar. Nisse, Bella, Mikaela och Smulan ska delta i helgens utställnigar. Resten av hundgänget får åka med o heja på:) Längtar. Synd bara att det ska regna:( Vi vill gratulera RussellTuvans Donna Caran "Zelda" till BIM på Västkustvalpens utställning i söndags!

090818 Idag började jag jobba igen efter en veckas semester. En pudel, en cocker och en jackrussell bestod dagen av. Lite nytt på sidan. Exporterade hundar har fått en sida. En championsida har det blivit också. Nu när vi fått vår första champion får vi ju ha det:) Vi vill gratulera Carro och Sigrid till fantastiska resultat i helgen som va! Grattis! Grattis också Siri och Diego till fin kritik på Norska specialen! En bild på RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" som BIS 3:a i söndags:

            

090809 Nya anmälningar gjorda till utställningar. Finns att ses överst på denna sida. tack Siri för hjälpen med anmälning till Norge!

090807 Nya bilder finns i galleriet, släkt/vännersidan och på Glorias sida. Men... nu ska Gloria heta Mikaela. Idag har jag trimmat Mikaela. Så nu va hennes päls mogen för att bli av med valppälsen. Nu ser vi fram imot hennes juniordebut i utställningsringen i Tånga hed i slutet av augusti. Hennes dagar här har gått över förväntan. Hon har ett jättebra hundspråk och har flytit in i flocken lätt. Hennes bästisar är Isabella, Nisse o Harley (som är här på pass fortfarnade när hans matte o husse är hemma i Spanien) Mamma Erna va faktiskt väldigt glad att träffa sin dotter igen också:)

   

Vi hade RussellTuvans Stefano Gabbana "Diego" på trim i veckan. Han blev fin inför Jackrussellspecialen i Norge. Lycka till nu med snyggingen Siri! Det kommer gå super!

Nu har sommaren äntligen kommit till Ed. Vi kom nyss hem från ett kvällsabad med hundarna:) Först va vi en sväng i sandgropen där vi brukar träna hundarnas muskler: 

  

   När hundarna blev trötta svalkade vi dom med bad o fick bort all sand:

  

  

Pappa Perra åkte min lillebrors moped o trodde han va jättetuff:)

                                    Vad söt han är min älskling:)

Detta är vårt nya hus. Vi kommer flytta dit i juni nästa år. Längtar... Men först återstår massor med renovering. Vi funderar vad vi ska döpa vårt nya hus till.. Kom gärna med förslag. Där vi bor nu heter Mummalandet:)

       

090804 Nu är Glorias (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) senaste utställningsresultat uppdaterade med kort. Nästa gång går hon i juniorklass. Det ska bli spännande. Det blir i Tånga Hed. Nu har Gloria flyttat hem till oss. Vi har inte helt bestämt om hon ska stanna hos oss. Ska prova några veckor o se hur hon trivs i flocken o hur flocken trivs med henne. Vi letar fodervärd till två vuxna tikar. Hör av er om intresse finns o berätta vad ni har att erbjuda för hem.Vi vill att dom ska bo som ensamhundar.

090728 Nu är Nisse, Bella, Alice och Smulans utställningsresultat uppdaterade med bilder. Alice hade fått mycket bättre resultat om hon hade varit i päls. Och det får jag ta på mig eftersom det är jag som trimmar henne. Under all päls är hon superfin. Så nästa utsällning kommer gå MYCKET bättre.  Helen som ställer henne är så duktig! Tack Helen för att du  tar så väl hand om Alice och Doris! Bättre fodervärd kan man inte önska sig!!

090727  Ändring på vilken hane som kommer att användas på Erna (Oakrun´s Hermione). Finns att ses under valpsidan på planer.Nya anmälningar till utställningar har gjorts. Finns att ses under Kommande utställningar här över. Nya bilder på släkt/vännersidan. Johanna har köpt ut hela Luna (Stjärnlidens Jack mace) som vi tidigare hade ute på halvfoder hos henne. Lycka till med henne. Oj vilken helg vi haft... Vet inte var jag ska börja... Vi köpte iallafall ett hus i helgen. Så glada att vi vann budgivningen! Mer info kommer om det så småningom. Vi kommer inte flytta innan juni nästa år så vi har nästan ett år på oss att renovera. Gott! Sen var det ju utställningshelg för oss i Värmland. Tack Ulrika och Svenne för gästfrihet och god mat! Och trevligt sällskap! Resultat kommer ut på hundarna om några dagar. Grattis till Sockas ck!  Tack också Helen med familj för trevligt utställnings sällskap. Alice (RussellTuvans Supreme Being) deltog båda dagarna. Och sist men inte minst nu kan Nisse titulera sig med namnet: SUCH Saxon Hill´s Gold Strike!! Och vi som inte ens tänkt ställa ut honom... Han hade precis blivit av med sina stygn i ansiktet efter en liten operation och var därför rakad. Och jag hade strippat ner hans päls helt. Men han charmade domarna båda dagarna endå. Och fick cert båda dagarna och till och med cacib i Ransäter. Så nu e vi så stolta!:)Äntligen en champion i vårt "Stall":) På hemvägen från utställningarna stannade vi till o spelade lite o vann ihop pengar. Så både resa, mat o boende blev betalt!:) Lite orolig blir man när man har sånt flyt. Men vi får glädjas så länge det håller i sig:) Idag har vi huset fullt av hundar. Roxy är här och Harley. Mio kommer på torsdag. Så nu kommer vi ha fullt upp med nio hundar några veckor. Kul! Lite bilder från helgen:

  Nisse träffar sin dotter RussellTuvans Supreme Being "Alice"

  Smulan fick va med i Vålberg. En etta blev det för henne.

  En förvirrad o glad matte med famnen full av rosetter som inte riktigt fattat att Nisse nu e champion:)

   Pappa ute i BIG ringen. För där vågade jag mig inte ut:)

  Lucas gör segertecken uppe på husbilstaket....

090712 Ny länk på länksidan. Tyras sida. Nu är vi hemma efter en helg i Tvååker. Tack Kerstin och Håkan (Tracker Jack´s) för god mat o dricka o boende och allt! Och Tack Erik för bra pass av Lucas! En helg han sent kommer glömma. Utställningarna gick så där för oss. Resultat finns att läsa på Jerry, Nisse, Bellas sidor. Glorias resultat kommer om några dagar. Lite bilder från helgen:

 

  Perra ställde Bella i Bellas pappas uppfödargrupp. Saltisgårdens. Hp men placerade sig inte i Bis finalen. Visst är Bella lik sin pappa!:

  Rocket Man  Bella

 

  

 090707 Lite nya bilder på Tindras sida. Tack Ulrika för fina kort!! Idag har RussellTuvans Flower Power "Malte" varit på trim. 

090706 Grattis RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" till BIS 1 valp på ras specialen!!!! Där Bengt Nilsson dömde. Och grattis till BIR dagen innan på Piteå`s internationella utställning. Bra jobbat Carro!!

                                       

Vi har haft besök av Loppan o Lea. Tack för besöket Anna! Och tack för att du tar hand om tjejerna så bra! Ha en underbar semester på kusten nu! Vi letar fortfarande hem till Loppan.  Lite bilder på Loppis o Lea:

  

                             Loppan blöt av regn.

 Idag hade jag Nisses söta syster Molly på trim. Tack för trevlig pratstund Lena.

090703 Hane bestämd för Bellas kommande kull. Hoppas nu hon håller på löpet till hon blivit 18 månader. Annars blir det att vänta ett halvår till. Info finns på valpsidan. Glorias sista utställningsresultat uppdaterat. Nästa helg åker vi till Tvååker. Långhelg med utställning. Sommar och sol:) Lycka:) Efter det att mina dagar i trimmet är färdig blir det bad hela dagarna. 30 grader varje dag. Underbart! Lite badkort:

  

  

090701 Grattis RussellTuvans Donatella Versace "Selma" till BIS 2:an!!

090630 Hane bestämd för Oakrun´s Hermione "Erna". Info på valpsidan finns. Idag har vi haft besök av min mamma och RussellTuvans La Campanella "Maja". Maja va som en liten vitamininjektion:) Så glad och full i liv. Hon blev fort vän med hela flocken. Mest bus blev det dock med Nisse o Bella som orkade hålla hennes tempo i värmen. Lite bilder på den lilla sötnosen:

  

 

090628 Då va det en till utställningshelg med husbilen gjord. Nisse, Gloria o Bellas resultat finns å deras sidor med bilder. Denna helgen åkte vi hela familjen. Alla hundar va med Lucas lämnade vi hos hans farmor på vägen.  Sen bar det av till Borås. Joanna o Fredrik var med. Men dom stannade i Borås över natten hos morbror Simon.Väl framme på campingen träffade vi Kerstin (Tracker Jack´s kennel). Så då blev det vin såklart. Tack för trevligt sällskap! Utställningen blev intressant. Mycket känslor virvlar runt i ringarna.. Perra ställde Kerstins Gunnar och det gick väldigt bra. Han blev andra bästa juniorhane.

090625 Några nya kort på Släkt/vännersidan. Loppan (RussellTuvans Hidcote Beauty) letar fortfarande ett bra hem. Just nu är hon på utbildning hos Anna I Karlstad. En väldigt hundkunnig o engagerad får gärna höra av sig. Valet av hem kommer utvärderas noga. På fredag åker vi iväg med husbilen igen. Utställning i Borås blir det då. Nisse, Bella, Gloria o Tracker Jack´s Gunnar ska ställas då. Håll tummarna för oss!

090620 Nya bild på släkt/vänner sidan. Jerry, Nisse o Bellas sida uppdaterade med utställningsresultaten o bilder från Vännäs. Hanar o tikar har fått varsin sida. Uppdatering kommer med nya försäljnings artiklar snart. Förhoppningsvis kommer vi bli återförsäljare för fodret Hill´s inom kort tid. Ni som e intresserade av Hurtta stället kan få lite förhandsbilder bilder. Pris för byxa är: 989 kr. Finns istorlekarna xxs,s,m, l,xl, xxl. Finns i färgen svart. Jackan kostar: 1598 kr. Finns i färgerna brun, svart och grön. Storlek: xxs,xs, s, m, l, xl, xxl. I högsta kvalité och till väldigt bra pris!

   Perra med brun jacka och svarta byxor.

 

090618 Nu är vi hemma efter vår tio dagar långa husbils semester upp till Norr. Det har varit en kul, spännande o givande resa. Fast med mycket regn.Vi har sett renar, varit på Carl Larssonsgården och massa mer. Uppe i Vännäs gick det jättebra på utställningarna. Lördagen slutade med att Bella blev andra bästa tik med cert. Så nu har hon tre cert! Bara 15 månader gammal. Nisse fick ett ck på lördagen och blev tredje bästa hane. RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" slutade som BIM. Tack för trevligt sällskap Sigrid med matte o husse o alla andra som bodde i er husvagn! Söndagen blev Bella andra bästa unghundstik med ck, Jerry tredje bästa hane med ck och Nisse andra bästa hane med ck. RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" mötte syster RussellTuvans Donatella Versace "Selma" och en annan tikvalp.. Selma placerade sig på andra plats med hp.och Sigrid på första. Slutet blev att Sigrid denna dag också blev Bim valp! Grattis! Tack Selma mattar för trevlig pratstund! Hemvägen tog vi över Perras pappa där vi fick god mat o vin. Som vanligt:) Tack! Hemvägen åkte vi också förbi Klockargården (där jag köper in underbara doftljus till försäljning). Det va jättekul att se alla produkter o att få lite prover med hem:) Hundarans sidor kommer uppdateras med resultat under närmsta dagarna. Nu ska vi sova så vi orkar fira midsommar. Lite bilder från vår tripp:

   Så här bodde vi o hundarna i tio dagar. Våran duktiga son Lucas var glad och tycket det va jättekul hela tiden. Han är helt otroligt duktig och go!

   Erna med dotter Sigrid

  Selma o Sigrid i ringen

     Ute i full regn o vindmudering på en camping som vi rekomenderar starkt. BYE CAMPING. Den hade god mat o ch jättetrevlig personal. Kläderna jag har på mig. (Hurrta regnställ säljer vi nu till väldigt förmånligt pris. Ett ställ i högsta kvalité) Mer info om kläderna kommer inom några dagar. Med en underbart fin modell som visar kläderna. Nämligen min sambo:)

    Studiebesök på Klockargården där jag e återföräljare för deras ljus. Ska också börja sälja tvålar. Dom har en tvål för hundar som tar bort fästingar, knott och myggor. Mycket intressant o se om det funkar! Tvättade Wilma i den idag för att se om det funkar. Gör det det så blir det sälja av med såna tvålar.

   Fiske blev det natuligt vis en del av.

   Men sista dagarna längtade vi hem efter Joanna.. Tack pappa o Fredrik som tog väl hand om henne!

090507 Jösses vilken helg. På lördagen var vi i Fengefors på deras officiella utställning. Där blev Nisse BIR med cert och Bella BIM med cert. Vi är så lyckliga för det! Jerry åkte ut med en tvåa. Smulan som älskar utställningar (kanske lite för mycket) kastade sig in i utställningsringen ivrig som få. Hon fick en etta med hp. Våran första o vackraste tjej:)    Söndagen bärde det av till Vänersborgs utställning. Resultatet blev inte direkt det samma.... Nisse, Bella fick släta ettor. Jerry kammade hem en etta med ck o blev 3:e bäste hane! Alla resultat finns att ses på hundarnas egna sidor. Tack Ulrika (Sweet Jackiés) för sällskap. Perra var så stolt att han fick visa fina Tindra. Tack alla valpar efter Nisse o Erna som kom! Diego o Zelda gjorde bra ifrån sig! Texas o Zelda fick en rolig lekstund. Å vad fina ni är allihop! En vi inte sett på länge dök också upp. RussellTuvans Åsa Isabella (döpt efter mig:) Dotter till Smulan o Ozzy. Hon fick en två för att hon inte var van vid omgivningen.

 

  

   "Våra" bäbisar Texas o Zelda leker.

090605 Idag har RussellTuvans W Florida "Doris" och RussellTuvans Supreme Being "Alice" varit på trim. Passade på att utställningsgå Alice lite o det gick finemang. Ses om en månad på utställningarna i Värmland Helen o Dennis! Imorgon bär det av till Fengefors utställning. Ska bli spännande. Igår åkte lilla Loppan (blir kanske Molly som blir nya namnet) till Anna, Martin o Lea. Jösses vad tomt det är efter vår lilla tjej. Vi har fäst oss otroligt mycket vid henne. Hon ska vara hos Anna och bli tränad och utbildad. Så hon har kommit till den bästa. Anna är otroligt duktig och målmedveten. Tack snälla Anna! Och Martin o Lea så klart. Lea kommer bli en bra förebild för Loppan. Vi ses snart igen. Det kommer bli ett bra samarbete mellan oss. Det är vi säkra på. Lite bilder från hämtningen av Loppan igår:

    Anna o Loppan

                                      Lea o Loppan

090523 Några nya anmälningar gjorda. Alice kommer till Ransäter o Vålberg och ställs ut. Idag har Alice (RussellTuvans Supreme Being)gjort det igen! Gått till Bis final! Grattis Helen! Uppdatering finns på Alice sida om hennes resultat. Finns lite att läsa under valparnas sida. Nya planer vilka tikar som kommer paras under höst/vinter 2009- Vår/sommar 2010. Hanar är ej ennu bestämda. Info om det kommer. Imorgon åker jag o Perra på hotellsemester utan barn o hundar två nätter. Ska bli underbart! Vi har en liten tikvalp kvar här hemma som letar aktivt pensionärspar eller likande med god hundvana. Ej någon med barn eller andra hundar. Pga hennes handikapp säljs hon till reducerat pris. Ej till avel eller utställning. Endast till väldigt gott hem.  

090521 Några fler anmälningar till utställningar har gjorts. Gunnar Tracker Jack´s ska med till Borås o Tvååkers utställningar. Några fler för Gloria också. Om några få dagar bär det av till Gbg för mig o Perra. Barn o hundledigt hotellboende ska det bli två dagar då. Ska bli underbart:) Vill tacka min senaste praktikant som varit i Hundsalongen. Tack Rebecka för dina dagar hos mig.

090517 Idag har vi haft besök av RussellTuvans Castellina Chianti "Tyra" med familj. Hon va så lycklig och fin. Skoj att se. Tack för besöket Herman o Lisa o alla barn.

  

090516 En ny anmälning till utställningen i Vålberg. (se under kommande utställningar över) Där kommer Smulan få åka med. Det va länge sen. Hon kommer bli överlycklig. Hon älskar utställningar! En ny bild finns att ses under släkt/vännersidan. Tack Johanna för den fina bilden. Zelda blir mer o mer lik sin mamma. Så fin!   Idag har vi haft en underbar sommardag. Vi har gått o skrotat hemma hela dagen med hundarna. Nu njuter vi av dom sista dagarna innan sista valparna åker. Lite bilder från dagen:

  

  

090513 Satt ut lite nya länkar.  Hemsidor värda att ses! Se på länksidan. Idag har jag trimmat ner Nisse. Hoppas pälsen hinner komma innan nästa utställning.. Nästa blir Fengefors.

090512 Nu har jag uppdaterat Nisse, Erna och Bellas resutat från helgens utställningar på deras sidor. Med massa bilder.

090510 Måste också gratulera RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" till BIM placeringen i Boliden denna helg! Grattis Carro!

090510 Vilken helg! Bella blev BIM med cert i Larv. Lycka:) Nisse fick ck både lördag o söndag. Erna fick släta ettor båda dagarna. Hon älskar utställning och visar upp sig med all sin charm. RussellTuvans Donna Caran "Zelda" blev BIM valp i Tånga hed.  Hundarnas sidor kommer uppdateras med resultat inom dom närmsta dagarna. Bra jobbat Fia! Tack för trevligt sällskap. Och TACK Dennis för hundpass!!! Lite bilder från helgen:

                                       Bella BIM med cert!

                                       Zelda BIM valp!

                                       Nisse CK gånger två

                                       Erna 1:a i Larv och 1:a i Tångahed

Just det ja.. Måste ju berätta att vi nu invigt vår husbil denna helgen. Perra har lagt ner massa jobb på att renovera den för att passa att åka runt i Sverige på utställningar. Så här blev det:

                    

                     

090505 Nu måste vi gratulera fler till fina placeringar i utställningsringen! RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" blev placerad som BIM valp i Skellefteå i söndags. Grattis!!! Och RussellTuvans Donatella Versace "Selma" blev BIR valp i Härnösand i söndags. Grattis!!! Vi här längtar till helgens utställningar. Puts på hundarna börjar bli färdigt. Men... nu har gärdet brevid oss blivit gödslat med koskit.. Kan tänka er att hundarna tycker det är kul. Många hund duschar blir det...Så här såg Lea ut när hon va här o hälsade på i helgen...Perra fick ge henne en dusch innan hon åkte hem.

  090501 Idag har RussellTuvans Supreme Being "Alice" (som vi deläger) varit på utställning i Karlstad. Det slutade med att hon blev BIR 1:a med Hp, Big 1:a och BIS reserv!!! Grattis Helen!!! Jag ska uppdatera hennes sida snart. Nu börjar det bli tomt på valpfronten här.. Lycka till med era valpar! Lord Byron är på väg med båten till Estland nu. Thanks for al presents!! Good luck! Här hemma har vi en dvärgsnauzer på pass några dagar. Ser kul ut med vår jackrussellflock när dom kommer springande med en snauzer i mitten:) Det funkar super iallafall. Bild på RussellTuvans Supreme Being "Alice":

                 

090423  En till utställning har vi anmält oss till i sommar. Finns att se på länken kommande utställningar. Nya sjuveckors kort finns på valparna. På deras sida. Idag hade vi Nisses syster Molly på trimputs inför utställning. Tack för trevligt besök!

 

090415 Imorgon är valparna 6 veckor. Försökte ta lite ståkort på dom idag men det gick inget vidare. Får försöka imorgon igen. Fick ett jättefin kort på RussellTuvans Donna Caran "Zelda" idag Tack!

          Zelda:           

Valparna fem veckor o fem dagar:

   

090411 Vi vill stolt gratulera två av våra avkommor: RussellTuvans Laura Biagotti "Sigrid" för sin BIS 1 placering i helgen! Grattis!! Och RussellTuvans Jump Stump White "Pepe" som bor i Estland och vann BIR i helgen! Grattis!!

  

    Pepe BIR 1:a Grattis!!!

090409 På söndag har ett år gått sen jag öppnade TrassellTuvans Hundsalong. Otroligt fort har det gått. Jag har dragit ihop en kundkrets på 173 hundar! Tack alla kunder. Så veckan efter påsk blir det firande av. Min mycket goda vän Pelle kommer till Hundsalongen med en överaskning för alla som klipper sina hundar den veckan. Spännande!:) Valparna växer och är fem veckor idag. Nya bilder finns att se på valparnas sida. RussellTuvans Lord Byron kommer flytta till Estland. Två valpar är fortfarande till salu. En tik och en hane. Valpar till salu:

                                                  

090402 Nya bilder finns att se på valparnas sida. Nu har dom blivit fyra veckor. Det har gått så fort. Vi har försökt ställa upp dom på korten. Gick ju inte helt lätt.. Ni får ha överseende för deras låga ålder:) Valparna äter nu två mål mat om dagen. Är pigga och friska. Och inte minst söta:)

090329 Denna helgen har det varit full rulle. I fredags kom Roxy hit. Hon ska stanna fyra veckor när hennes matte är i Australien. Sen på fredagen åkte vi till Tvååker (Tracker Jack´s) och fick jättegod middag o "lite" att dricka. Det va superkul! Tack snälla Håkan o Kerstin! På lördags morgonen va det utställning och jag ställde Gloria (som vi delar med Tracker Jack´s) och Gunnar. Gunnar fick jättebra bedömning av domaren men behövde mer träning. Glorias resultat finns att se på hennes sida. Hon kammade hem BIR,Hp och belv BIG1!! Men i Bis finalen blev hon inte placerad. Å vi är så stolta! Gloria gick mot sin syster Zelda som fick Hp. Jättefin är hon också! Så det var en lyckad utställning! Vill också gratulera Sigrid (Zelda o Glorias syster) som också hade sin utställningsdebut i lördags (100 mil längre upp i landet) där hon placerade sig som BIM med dunder utlåtande från domaren. Grattis!! Idag har vi haft besök av Diego och Zelda. Dom lekte som tokar dom två syskonen. Jag trimmade Diego så han är fin till sin debututställning i April. Tack för besök! Tyvärr glömde jag kameran när syskonen lekte:( Idag har valparna flyttat ner från sin trygga tillvaro i vårt sovrum. Nu ska dom bo nere i hundrummet. Dom har också fått sin första riktiga måltid vilket gillades skarpt!

090325 En till utställning har vi anmält till inför sommaren. Alla våra kommande utställningar finns att se överst på denna sidan. Nu ska jag försöka mig på att anmäla till dom Norska utställningarna. Vi tänkte oss till Sandefjord, Moss och Oslo. Får se om jag fattar hur man gör anmälan till Norge..Nya bilder på valparnas sida. Imorgon är valparna tre veckor. Nya bilder finns att se idag. Idag har vi avmaskat valparna första gången. 

090324 Nu har vi anmält oss till sommarens utställningar. Fattas några till Norge och två till i Sverige. Dom kommer på schemat om några dagar. Utställningar (när,var) vi ska till finns att se längst upp på sidan. Renovering av husbilen pågår för fullt. Hundburar ska byggas in. Vi målar o sätter upp mosaik. Den ska hinna bli färdig till sommarens bravader. Valparna är snart 3 veckor och det börjar röra sig lite mer i valplådan. Dom växer bra och mår finemang. Nya bilder kommer på torsdag. I hundsalongen är det full rulle. Denna veckan har jag en ny praktikant som är jätteduktig. Tack för hjälp Amanda och tack för den jättefina blomman! Till helgen åker vi till Tvååker på utställning. Vi ska ställa Gloria och Gunnar (Tracker jack´s) . Resultat kommer nästa vecka. Bella hårdtränas i att simma fortfarande. Nionde träningspasset på en kvart idag. Kommer vara i topptrim till utställningarna:)

090318 Idag har solen skinit. Den letade sig in i valparnas låda o dom tyckte det va så skönt. Min mamma har nu bestämt sig för valpen La Campanella. Så hon flyttar till Bovallstrand och ska heta Maja Gräddnos. Var resten av valparna ska får ni snart reda på. En åker troligtsvis till Estland. Idag har jag klippt en katt på Hundsalongen o det funkade bra. Så nu tar jag emot katter också. Har också börjat skrapa tandsten. Tandstens skrapning kostar 75 kronor. Imorgon kommer nya bilder på valparnas sida. Då är dom redan två veckor. Jösses vad tiden går fort.. Lite bilder på dom soldyrkande valparna:

                                                      

090311 Valpar och mor mår bra. Igår hade jag besök av kennel Bundle of happines. Så jag fick chansen att träffa Mira, Luna (som vi deläger) och Zelda (RussellTuvans Donna Caran). Zelda hade växt till sig och ser ut att bli otroligt snygg! Tack för besöket!

090307 Idag har vi börjat simträning med Bella och Erna. I badkaret. Tio minuter var tre gånger i veckan blir det nu. Så nu bygger vi upp fina muskler inför sommarens utställningar. Gick över förväntan bra. Tack för tipset Linnea!

  

                                               

090306 Valparna har fått namn och egen sida. Idag var Malte (RussellTuvans Flower Power) på trim hos oss. Glad och lycklig.  Han va långhårig när han kom och väldigt korthårig när han gick. Blev jättefin. Tack för presenten Maria! Jättekul att få träffa Malte! Och tack min superduktiga praktikant Linneá! Jag har sån tur att jag har en praktikant från Forshagas Hundgymnasium några veckor.Vi ses på mångdag igen.

090305 Valparna har kommit. Efter lång väntan gick allt bra. Det blev tre tikvalpar och två hanar. Alla välskapta. Smulan va/är så duktig. Hon och vi är så lyckliga:) Valpsida kommer att göras till helgen och valparna kommer då få sina namn. Nu ska vi skåla i champagne. Första bilderna på Mamma med sina fem små under:

                                                 

  

090227 Nu närmar det sig med stormsteg till Smulans valpning. Hon är JÄTTE stor. Har gått upp från 6,8 kg till 8,8. Spännande!

                                              

090222 Idag hade vi besök av RussellTuvans Stefano Gabbana (Diego) som bor i Norge. Vi tränade lite utställning. Och han ser otroligt bra ut. Mamma Erna blev glad att träffa sin kille som hunnit bli 14 veckor nu. Tack för besöket Siri!

 

090216  Smulans mage växer o frodas för var dag:

Underbara vinterdagar med hundarna. Sol och snö.

  

                                             

090209 Här händer det saker som vanligt:) Amie (Stjärnliden Aussie Angeldool) är här för parning med Nisse (Saxin Hill´s Gold Strike).Vi har köpt en gammal husbil för sommarens äventyr på utställningar. Vi ska fixa till den så den blir hundvänlig.

                                                                  

 Smulans mage växer o börjar bli stor. Nu är hon på dag 36. Spännande, spännande.

                                                                       

090128 Så va Pepe på väg hem. Den långa resan till Estland. Thanks for al the presents from Estonia! En ny länk med bilder på Pepe finns på länksidan. Den kommer fyllas på eftersom av Anne-li o Priit. Imorgon kväll kommer lille Pepe vara i sitt nya hem.

090113 En ny länk på länksidan. Idag har vi badat o fixat med valparna så dom är fina när dom ska till veterinären och sen hämtas..

090112 Nu njuter vi sista dagarna med våra valpar. Snart åker första gänget. På torsdag bär det av till veterinären. Lite bilder på våra barn med valparna från dagen:

  

  

090110 Nu är alla valpar tingade.  RussellTuvans Stump Jump White åker till Anne-Li och Priit i Estland. Lång väg.. 

090109 Nya bilder på alla valpar är utlagda. Alla valpar är nu sålda. Lille Stump Jump White kanske åker till Estland. Vet vi imorgon. Annars är två på "kö" på honom. Vi får se vad som händer. Alla valpar mår bra och älskar livet. Dom är så lyckliga. Tack för alla valpbesök vi haft denna veckan! Jättetrevligt. Jösses vad folk vi får lära känna! Kul! Bilderna i dag blev inte helt vad jag önskade men det tar på krafterna att ställa nio valpar som ska stå fint. Så detta får duga.. En vecka kvar tills första kullen åker.. Bella kommer sakna valparna mest av alla. Hon e som en liten extra mamma som har tålamod till tusen. Leker o pysslar. Nya doftljus har inkommit på hundsalongen. Vissa doftar gudomligt:)

  

090105 Ja då är det dags att berätta att Smulan är parad. Valpar beräknas till den 6:e mars med leverans runt den 1:e maj. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. En tjuvparning skedde mellan Nisse (Saxon Hill´s Gold Strike) och Smulan (Tracker Jack´s Saga) i ett obevakat ögonblick. Får inte hända. Men det hände.. Så efter mycket funderande fram o tillbaka har vi bestämt att låte Smulan föda dessa valpar. Smulans syster Wilma och Nisse fick ju fina valpar och det hoppas och tror vi Nisse och Smulan också får. Så ni som väntat på Helmer/Smulan valpar tyvärr.. Både Smulan o Nisse är ögonlysta ua.                                                                                                                                                                                                              Erna och Wilmas valpar mår bra och lever rövare hela dagarna:) Två av Ernas valpar kommer flytta LÅNGT upp i Sverige. Runt 100 mil bort. Men lille Domenico Dolce flyttar inte så långt. Han e så söt! Men det är dom alla. Ett kort på lille Domenico:

 Tack Anna-Karin för den fint ritade bilden av Jerry!

                                      

090102 Nytt år! Alla valpar mår bra. Nya kort på Erna o Wilmas valpar. Alla fick vi inte att stå som vi ville.. Lycka till imorgon Johanna med våran o eran fina Luna! Tack för ennu mer jättetrevliga valpbesök!! Lite valpkort: Monsterkort:)

  

081230 Nya bilder på Wilmas valpar. Nu kan dom stå lite bättre iallafall.

081227 Tack för trevliga valpbesök! Nu har Smulan (Tracker Jack´s Saga) börjat löpa. Åker o parar henne på söndag. Spännande! Så får vi ennu mer valpar förhoppningsvis:) Tre bokningar på valpar har vi på Smulankullen redan. Kul.

081222 Nu får äntligen Nisse träffa sina små barn en liten stund då och då. Han bara älskar dom.

                                                            

  

081221 Idag har Torvegårdens Lizzy varit här och blivit parad. Den lyckligt utvalda var våran (Stjärnlidens Jack Elliot)Jerry

Ja så blev det lite ändringar vad gäller RussellTuvans Domenico Dolce. Han stannar inte hos oss. Han flyttar till Vänersborg. Tack för trevligt besök idag! Och ursäkta mitt vimseri.. Får skylla på julstressen.Ni får en underbar valp. Kort på sötnosen:

                                                              

 

  081219 Lite nya kort på släkt/vänner sidan. Tack snälla ni alla för kort. Jag blir lika glad varje gång!! Nu är valpsidorna uppdaterade med nya kort .På Ernas valpar har vi försökt oss på med "ståkort".. Kanske lite tidigt. Det va inte lätt med fyra veckors valpar. Nästa vecka går nog bättre. Så ha överseende med att valparna inte står helt bra.. Dom gör sig inte helt till sin fördel. Vi kommer att behålla RussellTuvans Domenico Dolce. Namnet på honom blir Knutte. Ibland sker det att det blir kärlek vid första ögonkastet vilket som skett denna gång...:)Vi passade på att samtidigt träna Smulan med lite utställningsträning. Hon älskar det och är så fin!

 

 

 081213 Idag har vi bakat pepparkakor:

   

Valparna önskar GOD JUL!

 

  

081212 Nya kort på valparna som hunnit bli två och tre veckor. Tiden går så fort. Dom är så söta och underbara.

081207 Idag har jag haft en äventyrsdag! Stor upplevelse och mycket lärorik. Var hos vargarna i Kolmården. Otrolig känsla att vara så nära och att klappa på dom. Att äntligen få vara så nära hundarnas förfäder. Tack min Per-Anders för världens bästa födelsedagspresent. Något jag aldrig kommer glömma!! Lite bilder från min dag:

  

  

  

                                                

081205 Nu är Ernas valpsida uppdaterad med nya två veckorsvalpbilder. Wilmas valpsida uppdaterad med hennes en vecka gamla valpar. Alla valpar mår bra och växer så det knakar.

081204 Nu har Erna kullens vapar börjat öppna ögonen. Jag ska uppdatera valpsidorna imorgon. Då är Erna kullen 2 veckor och Wilma kullen 1 vecka. Vad fort det går.  Idag har jag varit ute på LÅNG promenad med Jerry, Smulan, Bella o Nisse. Det va så gott i snön. Lite kort från dagen:

  

  

081129 Huset fullt:) Imorgon åker Mio och Roxy. Båda valpkullarna med deras mammor mår bra. Nu har Wilma/Nisse valparna fått namn och egen sida. Gå in på valpar.

Erna:  Wilma:

081128 Så va det dags för champagne igen!:) Wilma har fått sina valpar. Hon är så duktig våran älskade Wilma. En riktig mamma mamma. En hane och två tikar blev det. Jättefina. En trefärgad vilket vi tycker är kul. Valpningen gick väldigt lätt. Första valpen kom 16.15 och 17.55 va alla födda. Och Wilma ser ut som hon gjorde innan hon blev dräktig. Imorgon gör jag en valpsida för valparna så ni alla kan se. Men nu e det dags att skåla här:)

081125 Nisse, Jerry och Bellas utställningsidor är uppdaterade. Tindra o Luna som också var i Borås och skötte sig förträffligt ska också få sina sidor uppdaterade snart. Alice (RussellTuvans Supreme Being) var på utställning i Arvika den 22:e nov och hennes sida kommer också uppdateras när tid finns. Tindra var också i Arvika på utställning.Tack alla halvfodervärdar!

   

I söndags var vi på utställning i Borås. Det gick så bra! Bella blev BIS 3 valp! Nisse fick Ck. Vi är så stolta. Domaren gillade inte Jerry så han åkte ut på en 2:a.. Det gillade vi ju inte då.. Jag ska uppdatera utställningssidorna så fort jag hinner. Ett kort på SnyggNisse(tyvärr suddigt men man ser hur snygg han är endå:):

 

 Ett boktips till alla hundtokiga: Marley och jag. Av John Grogan. Underbar bok. Där får man följa livet med en tokig hund från valp tills det att den blir gammal och går bort. Ett liv fullt av kärlek och mycket bus.. Rekomenderas!

 Igår fyllde jag år:) Och då fick jag en resa till Kolmårdens djurpark där jag ska få vara inne hos vargar i två timmar. Det har jag längtat efter flera år så  det ser jag framemot! Tack för alla gratulationer o presenter!

 Här händer saker.. Ernas valpar mår bra. Dom har fått en egen sida med kort. Döpningen håller vi på med... Vi väntar spänt på Wilmas valpar nu.

081121 Våra valpar. Eller Erna Nisses valpar är födda! Stor lycka i vårt hus!:) Efter lång väntan och när vi precis packat väskan för att åka till Karlstad för att få hjälp med valpningen (efter att Erna krystat så många timmar utan att det hände något blev vi oroliga) så  föddes en liten julenisse:) Det blev fyra tikvalpar och två hanar. Underbara. Fint tecknade allihop.Friska och starka. Peppar peppar ta i trä... Våran underbara Erna har varit så duktig. Vi är så stolta över henne:) Första valpen föddes 16.40 och den sjätte och sista var förr 20.00. Nu skla vi dricka champagne. Både jag och Perra har träningsvärk i magen. Vi har krystat lika mycket som Erna:)

081119 Lite mer ordnig på länksidan. Och två nya länkar.

081118 Lilla Erna blir tyngre för var dag. Å vad vi väntar på dom små..... En bild på henne där hon ligger mest hela dagarna framför brasan:

 

Nu har Bella och Nisse fått en ny bästis:) Roxy (RussellTuvans Purple Heart) från Norge är här och ska stanna några veckor. Hon är så go och fin. Jättekul att få lära känna henne som vuxen! Hon kom in i flocken som om hon inte bott någon annanstans innan. Väldigt van vid att umgås med andra hundar och trygg i sig själv. Ska försöka ta lite kort ute imorgon (om det inte regnar som det brukar...) på henne. Innekort e så tråkiga..   

081113 Valpningen närmar sig med stormsteg. Väntar med spänning. Ernas mage börjar bli tung nu. Men Erna mår bra och är pigg. I tisdags var jag o Bella tillsammans med Ulrika (Sweet Jackie´s) o Hanni hos Johanna med Luna o Mira. Tack för en trevlig kväll! Ses i Borås. Pappa o Erna:

                                 Gissa hur många valpar?

081108 Äntligen har doftljusföräljningen kommit igång!  Jul nyheter har inkommit. Ex: Julklubba, Hyacint, Engelsk Jul, Klockargårdens Jul, Julgran och mycket mer.. Välkommen in att lukta på de underbara, handgjorda doftljusen  helt i vax från Klockargården.

                                       

 Ernas mage börjar bli riktigt stor nu. Bara några dagar kvar.Wilma har lite längra kvar med magen så den är inte så stor än. Vi börjar bli valpsjuka nu:) Vid intresse av valp maila el ring. Vi kommer vilja ha en halvfodervärd till en av valparna också. Helst utställningsintresserad. 

081104 Nu närmar sig valpning. Spännande! Några nya före efter bilder finns att se på hundsalongsidan. Resultat för Isabella uppdaterat på hennes sida. Tack för fina kortet Lena! Och tack för rosetterna som du o Bella vann. Lite fler i hundrummet:

                                                                         

                     

081101 Fin höstdag idag. Hundarna har varit ute o jagat massa möss i ladan. Perra är på väg o hämtar Bella. Längtar! Erna e frusen idag så hon fick ha sin tröja hon fick av morfar:

  Bara Bella som fattas..

081031 Lite nya bilder på släkt/vänner sidan. Tack för kort!

Isabella (Ell-ell´s Rocket Queen) blev BIR valp (av åtta) och BIS 4 i Växjö på internationella utställningen idag! Grattis! Imorgon ska vi hämta hem lilla busungen. Längtar!

 Erna och Wilmas magar växer. Ska bli så spännande! Två veckor o några dagar kvar för Erna och fyra veckor kvar för Wilma innan valparna kommer..

  

 Hemma från semester som varit underbar! 30 grader o sol varje dag. Cypern Aia Napa va vi på och bodde på hotellet Sunving Resort & Spa vid Sandy Bay. Rekomenderas starkt om man reser med barn!Det va behövligt! Tack pappa, Anneli o Lena för hundpass!! Lite kort därifrån:

   

    Men längtan va stor efter Joanna... som bodde hos Sofia med familj.

081017 Nu har vi varit och ögonlyst Jerry, Nisse och Smulan. Vågade inte ta med dräktiga Erna och Wilma. Men dom vi tog med va ua. Gott. Och RussellTuvans Maja Cornelia (Mira) var med och blev ögonlyst och hon va också ua.  Nu blir vi borta ett tag. Åker till Cypern på semester! Underbart! Bella åker till Ell-ell´s. Kommer att ställas ut av Lena i Växjö. Jerry o Nisse åker till min bror John och Erna, Smulan o Wilma åker till min pappa. Men nu behöver vi semester!!! Ha det bra alla i höstvädret:)

                                                                                    

081008 Ernas mage har börjat bli lite större. Imorgon har hon varit dräktig i 21 dagar. Idag hade jag besök på Hundsalongen av Mio och Leo som fick klorna klippta. Sen kom Harley en sista tur hit på två dagar innan han åker till Spanien. Så tre kullbröder från Wilmas sista kull fick jag träffa på en dag! Nästa torsdag åker jag och ögonlyser hela gänget här förutom Bella som är för ung ennu. Och på lördag är det Marknad. Då bjuds alla på kaffe på TrassellTuvans Hundsalong. Öppet mellan 11.00-14.00. Välkomna!

081004  Nu är Tindra och Lunas utställningsresultat uppdaterade på deras sidor.Jag och Bella är äntligen hemkomna från Morgongåva där vi varit på kurs hos Mia Övernäs. Så nu kan vi förhoppningsvis lite mer. Bella skötte sig jättebra. Resan tog sju timmar dit så det va jätteduktigt av henne. Så nu har hon blivit ennu mer socialiserad bland olika hundraser.  Resan hem tog tolv timmar.. Vi blev fast i Örebro.. Phu! Men nu är vi överlyckliga för att vara hemma.                                                                                                                                                                                                               Bella på resande fot i Örebro:                                                   

                                                                

Lite hundar vi klippt:

  

                                                  

080927 Imorgon åker jag på kurs i Morgongåva. (Trimkompaniet) Ska speciallicera mig på pudel, bichon frisé och snauzer. Är tillbaka om en vecka. Wilma (Tracker Jack´s Blondie) är nu parad. Valpar beräknas till den 27:e november. Idag har vi varit på utställning. Vi hade med Jerry och Bella. Resultat finns på deras sidor. Johanna och Dennis var där med syskon och Luna o Mira. Tack för en rolig dag! Johannas bror visade Jerry med bravour. Minst va Lucas med Bella. Min framtida proffshandler:) Sen provade vi på lite aggilyti, det Luna visade sig vara pigg på. Luna är Jerry upp idagen. Så lika! Lite bilder från dagen:

  

                                                

080918  Nya före/efterbilder på hundsalongsidan. Idag va Lucas dagis på besök på Hundsalongen:)

                   

  

080915 Jerry har åkt till svärmor så han får lite lugn och ro från löpande tikar här. Tack Marianne för att du passa våra Jerry. Väldigt tomt utan honom här. Lite nya kort finns att se på före/efter sidan på Hundsalongen. Kommer att börja sälja Hurrta produkter snart. Otroligt bra grejer. Den 29:e september åker jag och vidareutbildar mig med inriktning på Pudel, Bichon frisé och snauzer. Det kommer jag göra på Trimkompaniet i Morgongåva. Ska bli jättekul! Håller på att fixa resten på utsidan av hundsalongen så det blir fint till marknaden. Kommer bilder på det snart.

080914 Idag har vi Leo (RussellTuvans Leo Cornelius) här över dagen. Så han har lekt med hela flocken. Det gick jättebra. Lite spänt mellan bröderna Harley (RussellTuvans Hugo Cornelius) är också här. Nu har Erna börjat löpa så det blir snart parning mellan henne och Nisse. Spännande!  Han är så lik sin far Jerry!

 080907 Idag när Perra var ute kom det en liten toyterrier som var nerkyld och väldigt frösen så nu letar vi efter någon som saknar sin hund. Ring polisen när ni förlorar er hund!

080829 Idag fick jag ett mail från Helen (Alice o Doris matte) som var med om en skrämmande upplevelse. Dom bor i Arvika. Så jag vill varna för en HEMSK människa. När dom var ute och gick kom det fram en kärring som talade med brytning. Hon ville köpa hundarna. Natuligtvis sa Helen nej. Då började kärringen dra i hundarna och skulle ta dom. Hon förföljde dom till hemmet och drog o slet i hundarna... Som tur va så dök det upp fler folk så hon gav sig till slut. Usch vilka folk det finns! Lite bilder på söta tjejerna som jag fick idag. Tack Helen:

                                                      

080823 Denna helgen är min pappa och Som här och då blir det att plocka svamp hela dagarna. Hundarna och vi är trötta efter en lång skogsdag. Men MYCKET svamp blev det! Lite bilder från dagen:

      

                                                 

      

                

080819 Igår var Johanna, Mira och Luna och hälsade på. Vi hade utställningsträning med Luna och Bella. Luna kommer göra succe på Västkustvalpen nästa helg! Naturbegåvning! Tack för en bra dag och tack för klippningen! Kort på Bella och Luna. Nytt kort på Bellas sida och ett på Lunas sida.

080817 Doris (RussellTuvans W Florida)och Alice (RussellTuvans Supreme Being) har åkt till sitt nya hem nu. Tomt tomt tomt... Tycker vi och Nisse. Nisse skulle springa efter bilen han... Snyft:( Men dom får det jättebra hos Helen och Dennis. Lycka till med tjejerna och vi ses snart. Lilla Alice med sin mamma och pappa.

          

Harley (RussellTuvans Hugo Cornelius) åkte hem till sin matte och husse idag. Tyvärr glömde jag ta kort på honom innan han åkte...Han var helt grön när dom kom och skulle hämta honom. Han lekte Hulken:)(Perra hade klippt gräset och det va lite länge sen och det tyckte Harley va kul) Så en dusch fick det bli innan han åkte iväg. Ses snart igen Susan och Mats!

I helgen va vi på utställning i Norge. Erna och Jerry va med. Resultat finns på deras sidor. Isabella skulle ju också ha ställts ut men skadade sin klo dagen innan så hon fick stå över. Hon va dock med och tittade. Domaren (Bengt Nilsson) som är en väldigt kunnig domare i rasen tittade på henne i pausen och tyckte hon va VÄLDIGT fin:) Kul! Så nästa gång får hon vara med. Ett kort från Bellas halvdebut:

                                                     

080812 En ny länk på länksidan.

080810 En till har lämnat oss..Börjar bli tomt:(  Bird Ways (Rocky) åkte till Lidköping idag. Där får han det bra! Massa hästar och en rottwailer som kompis. Lycka till!

                                                    

Och snart åker Syllan (RussellTuvans Lucky Luc) som vi nu lärt känna som vuxen över sommaren. Han kommer vi sakna! Han är en tuffing som är väldigt bra uppfostrad och hanterad. Tack för förtroendet att ha honom över sommaren när ni varit i Island Jens och Sofie.

                 

080809 Lilla Alice har fått en egen sida. Under Våra hundar. RussellTuvans W Florida "Doris" har nu övergått i Helen och Dennis ägo. Tack för bra samarbete! Och nu fortsätter vi samarbetet med Alice. Underbart! Ett kort på våra tre generationer tikar:

                   

080809 En saknad till... Lille RussellTuvans Schack Matt (Terri) har åkt till sina lyckliga nya ägare i Norge. Lycka till med Terri! Vi hörs och ses.

080807 Lite nya bilder på Hundsalongsidan. Tindras utställningsresultat är äntligen inlagda. Jerry kommer snart att paras med en fin tik o Norge. Mer kommer om det. Jag, Kennel Sweet Jackie`s och Johanna som äger Mira och som äger Luna tillsammans med oss har planer på att importera en hane från Finland från en spännande kombination. Mer kommer om det senare också. Nu har Malte (RussellTuvans Flower Power) åkt. Han är saknad.. Men han kommer få det jättebra hos sin nya familj. Han har varit jätte efterlängtad! Lycka till med lille Malte. En bild på goingen:

                                                          

080803 Fin bild på Luna (Stjärnlidens Jack Mace) har vi fått av Johanna.(Framsidan) Tack. Snart ska Luna på sin första utställning. Lycka till. Det kommer gå Super! Våra valpar är så fina och goa. Lite bilder på dom:

  

                                         

080802 Nu är alla valpar sålda igen. En vecka kvar tills dom åker.. Men Doris och Alice stannar några veckor till.

080725 Äntligen har jag fått mig en kamera att ha i hundsalongen. Nu finns nya före-efter bilder på Hundsalongsidan.

080724 Äntligen sommarvärme! Har badat hela dagen med hundarna. Nu har Harley kommit hit och ska stanna några veckor så här är det full styrka.

  

  

Lite bilder på världens sötaste valpar:

  

                                              

080720 Allt rullar på i full fart här med hundarna. Valparna blir busigare och sötare för var dag. Nu har jag en sommarjobbare i hundsalongen som tur är. Tack för hjälpen Trude! Kort på Trude och ett på mig när jag klipper Dalten (en shitzu):

   

080719 Nu har Syllan (RussellTuvans Lucky Luc) kommit in i gänget här. Han ska bo här hela juli. Hans matte o husse är på Island. Hoppas ni har det jättebra! Det har Syllan. Hans bästisar är Nisse och Isabella.

080713 Jag har haft min äldsta kund hitills i hundsalongen. En pigg, välvårdad jackrusselltik på 15 år. Över hundra år i människoår! Hoppas Muffin kommer komma till mig igen och får leva många år till!

  

080708 Vi väntar med pensionatet tills mer tid finns. Återkommer med det senare.

080705 Stockholmresan blev lyckad! Massa hundar. Och vinst på casinot! Vi blev rika!:) Tack för en kul resa Johanna och Ulrika! Och det va kul att träffa dig fröken Birgitta! Jerry har blivit pappa Med Mimmi) till tre valpar hos Ulrika. Fick idag veta att Olivia (RussellTuvans W Miami) som bor i Norge fått en kull valpar. Våra valpar har flyttat ner från sovrummet idag. Doris har varit lite nervös men det lugnar sig snart. Hon vaktar inte på valparna. Nisse har varit inne o hälsat på sina små barn för första gången. Sen somnade han hos dom och Doris tyckte det va helt ok. Nisse älskar Doris. Nu ligger han utanför valphagen och vaktar valpar o mamma. Gulliga hundar vi har!:) Lycka!

080630 Nu är alla valpar tingade. Lilltjejen följer med mamma Doris hem på halvfoder. På onsdag åker jag till Stockholm. WORLDDOG SHOW. Inga hundar tar jag med men titta ska jag göra! Inget man får missa som hundtokig! Så här mysigt har jag och Lucas det på morgonen:  

 

Sen åkte Lucas ut och motionerade hundarna med sin fyrhjuling:)

  

  

080620 Glad Midsommar! Nya kort på valaprna på deras sida. Nu är valparna en vecka! En hane finns kvar att tinga.Söt Harley är här och hälsar på över midsommar. Annars inga nyheter. Väntar på att Mimmi ska få valpar hos Ulrika:) Spännande att se hur Mimmi o Jerrys valpar blir!  

080618 Idag har Johanna, Mira och Luna varit och hälsat på. Tack för hjälpen och för klippningen av mig!

  

080616 Idag hände nåt JOBBIGT.. När jag va på väg hem från hundsalongen stannade jag till och skulle hämta posten. (Har posten ca 3,5 km hemifrån.) Jag gick ut o hämtade posten och skulle sätta mig in i bilen igen men bilen va låst. Alla dörrar va låsta... Lilla Isabella (som jag hade löst i bilen) hade låst alla dörrar med centrallåset... Bilen stod på. . Så jag sprang runt till alla grannar. Ingen va hemma. Då fick jag sno en cykel. Cyklade hela vägen hem. Jag har dunderdålig kondis så jag höll på att kola av på kuppen..:) När jag kom hem fanns ingen extranyckel. Fick ringa Perra. Fick tag på honom efter en kvart. Och då kom han i sin rustning  o räddade upp situationen. Som han alltid får göra när jag klantar till det:) Phu! Svetten rann på mig och jag va ett nervrak. Stackars hundar fattade ingening. Wilma o Isabella va med i bilen. Så nu tänker jag varna alla. Ha inte hundarna lösa i bilen!  Jaja nu kan man skratta åt det iallafall. Valparna och Doris mår iallafall bara bra. Valparna ligger o jäser o blir runda. Fick några fina bilder på lilla Luna.

                                             

 

080614 Bilder på valparna finns att se på valpsidan. Namn har dom fått också. Valparna mår bra och är fina och pigga. Mamma Doris mår också bra. Hon hade en väldigt lätt valpning. På 45 minuter var fyra valpar födda utan allt för stor ansträngning. Doris tar bra vara på sina små. Men tar redan en liten tur ut o springer några gånger om dagen så hon håller sig spänstig och fin.

                                                        

 

                                                       

080606 Inte länge kvar innan valpning. Spännande! Och i morgon blir det utställning med Jerry o Erna i Vänersborg. Värmen håller i sig och vi badar hela dagarna med hundarna. Alla hundarna gillar värmen utan högdräktiga Doris som svalkar sig i Lucas pool på dagarna. Snart dags! Jippi! Pirrigt.

                                                        

 

 080601 10 dagar kvar till beräknad valpning. Spännande! Doris mår bra med den stora magen. Idag har Jens och Sofie varit på besök med Sylan. Tack för besöket! Sylan funkade bra tillsammans med alla våra hundar. Så Sylan kommer o bor här fyra veckor i juli. Ska bli kul. Lite kort från dagen:

                                                         

 

080530 Kort på blivande mamman o pappan Nisse o Doris. Magen växer och Doris mår bra och är pigg trots värmen.

                                                        

080527 Idag har vi tränat i sandgropen o sen varit o badat. Hundarna har haft en dunderkul dag. Men blivande mamman Doris har fått ta det lite lugnare. Men fotbollen va hon med på:

 

Men inte i bilen när Lucas skulle åka o bada. Lucas den nya Dog whispere:)

                                           

 

080525 Hundarna har fällt sin första tiger:)

  

                                             

  

Doris har kommit hem glatt mottagen av Nisse:) Magen är stor. Inte så länge kvar innan valparna kommer. Spännande!

  

080523 Igår åkte jag och Johanna och köpte lilla Stjärnlidens Jack Mace som vi ska dela på. Hon ska heta Luna. Om två veckor ska Johanna hämta hem henne. En egen sida ha hon fått som ni kan titta in på. Mer bilder kommer. Några nya bilder på släkt/vännersidan har jag satt in. Tack för hjälpen i salongen igår Johanna. Johanna har skaffat ny hemsideadress: www.freewebs.com/myjackrussells Och Isabella tackar för sin present! Tack Stjärnliden för trevligt besök hos er! Kort på lilla Isabella med sin första egna leksak som hon fick av Mira och Johanna:

                         

                          

080518 Isabella har fått en egen sida. Denna helgen har vi haft spanjoren Harley på besök. Han blev igenkänd av hela gänget direkt här hemma. Lite bilder när han o hundarna leker. Snöade idag....:(

   

Harley:  

080514 Nu har vi fått hem våran lilla tjej. Vi ska kalla henne Isabella har Lucas bestämt. Vi ska dela henne med Ell-ell´s kennel. Egen sida kommer när tid finns. Lite bilder från första dagen hemma:

   

  

080510  Doris har varit på ultraljud och dom såg fyra välmående valpar! På tisdag hämtar vi hem Ell-ell´s Rocket queen. Underbart med en liten valptjej i huset! Vi har varit på utställning i Forshaga. Tack för trevligt sällskap Ulrika!Resultat ska läggas in när tid finns. Ernas resultat finns att se på hennes sida. Nisse gick det inte så bra för vilket vi tycker är konstigt när han är så fin.. Ett kort på honom med sitt otroligt fina steg:

 

Lite bilder från Forshagas utställning:

              

                        

080427Sju kvar tills vår hemsida haft 10 000 besökare! Idag ringde Roxys (Russelltuvans Purple Heart) matte och va jätteglad. Roxy hade gått på utställning och fick jättebra kritik och blev andra bästa valp! Grattis!!! Och igår va det Texas (RussellTuvans W Texas) matte som va jätteglad när Texas fick jättefin kritik och blev bästa hane i sin klass. Grattis!!! Hoppas vi snart träffas. Och att ni fortsätter ställa ut era fina hudar. Till helgen åker vi (jag och Joanna) på utställningar i Forshaga med Nisse,Erna och eventuellt Jerry om han orkar efter sina "bravader" med Mimmi:) Ska bo på hotell i Karlstad. Ska bli underbart! Nu är Mimmi parad med Jerry. Det kommer bli tomt utan Mimmi här när vi lämnat henne på fredag. Hon har funnit sig väl till rätta här nu och är en dundergo hund!           

080426 Nu har det hänt mycket. Hundsalongen rullar på. Fullbokat till den 20:e maj. Tack Johanna och Mira för hjälpen förra veckan med hundklippning! Johanna klipper Bella:    Och tack för sällskapet till kennel Ell-ell´s för att titta på min blivande valp Ell-ell´s Rocket Queen som ser ut så här:

                                                               

Och Mimmi är här för parning med Jerry.

 

080420 På tisdag åker jag och tittar på min blivande valp. Mira och Johanna följer med (hoppas jag..Ska fråga nu.) Här lite kort från idag när hundarna njuter i sommarvärmen:

                                                             

    

080418 Nu har Ulrikas Ottey´s Candy Kisses "Mimmi" börjat löpa. Hon kommer hit på parning nästa helg. Hon ska paras med Jerry. Hoppas det kommer funka bra. Nya kort finns att se på före/efterkort på salongsidan.

080412 Öppningen idag gick över förväntan. Tack för alla lyckoönskningar och blommor! Jag är rörd. Och lycklig.51 människor och 19 hundar. Här har vi koll!:) Och tack min kära kära sambo för all hjälp med allt! På måndag får jag äntligen börja trimma och klippa:) Här ett kort på Charmtrollet Mira när hon dansar:

                                              

  

  080411 Annons inne i Dalslänningen idag. Imorgon smäller det:) Pirrigt. Lite bilder på turturduvorna Doris och Nisse, som nu är parade. Valpar beräknas födas 11 juni.

             

080402 Nyheter på hundsalongsidan. Nu kan man se hur det ser ut färdigt! Förutom på utsidan så är allt klart äntligen. Idag va Dalslänningen och gjorde ett reportage om salongen:) Spännande. Vet inte ennu när det kommer i tidningen. Invigningen närmar sig med stormsteg. Välkomna alla på lördag! Imorgon åker jag och hämtar Doris (RussellTuvans W Florida) för parning med Nisse (Saxon Hill´s Gold Strike). Roxy  har varit på utställning och det gick bra. Hon fick bra kritik och kom tvåa bästa valp av fem. Grattis! Snart föds Jerrys valpar hos Stjärnliden! En av tikvalparna( Om det blir någon) ska jag och Johanna o Dennis ha. Så Mira får en lilla syster:)Och den 10:e maj kommer min valp hem från Ell-ell´s kennel. Den 3:e och 4:e maj åker vi på utställning i Värmland och ställer ut Jerry, Nisse och Erna. Längtar efter utställning. Det va så länge sen.. Nu finns en Gästbok igen. Skriv!

Får man inga kunder så har jag ju Lucas:)

080402 Snart är hundsalongen färdig. Igår invigningstrimmade jag Nisse där och idag va det Ernas tur att bli fin:) Den 12:e är alla hjärtligt välkomna på invigning. Då bjuds det på kaffe och alla hundar som hälsar på får en liten present. Nu har Doris (RussellTuvans W Florida) börjat löpa. Så förhoppningsvis har vi valpar i mitten av juni. Med leverans i augusti. Fick några fina kort av Roxy (RussellTuvans Purple Heart) som ska ställas ut på lördag i Drammen. Lycka till! Hon är dunderlik Lea (RussellTuvans lea Cornelia)

  

080325 Fixat lite med hundsalong sidan. Den är fortfarande under uppbyggnad men lite finns att se. Renovering pågår fortfarande av lokal.. Stress.. 12 april öppnar jag. Snöstorm har vi haft av och till i tre dagar nu. Hundarna älskar det, fast vi ville ha vår..:)    

  

                                          

080320 Renovering av blivande hundsalongen kommer pågå hela påsken. Hoppas kunna öppna i mitten på April. Kort kommer snart. Missar lite utställningar men det får gå. Påskhälsning från Tindra o hennes gäng finns att se på släkt/vännersidan.  Måste ju skriva att det snart blir fler hundar här också:) En liten valp från Ell-ell´s kennel kommer troligtvis bli min och en avkomma från Jerry och Mango (Stjärnlidens kennel) kommer jag dela med Johanna och Dennis som har Mira. Å vad jag längtar nu. Är tokvalpsjuk:)

080302 Idag har vi och hundarna haft vårkänslor. Varit ute och skrotat hela dagen lång. Ett nytt kort finns att se på Jerrys sida när han hjälper till att spela golf. Ett fint kort på Ernas sida på husse o Erna. Ett nytt i galleriet.

     

        

080301 Nu är jag färdig hundfrisör diplomerad av Dog Planet i Stockholm! Grattis till mig!:) Idag hade jag min första kund som ni kan se på hundsalong sidan som är under uppbyggnad. En före o efterbild. Lokal har vi fått nu som vi ska börja måla o fixa med nästa vecka. Jag kommer inte öppna innan april. Idag hade vi RussellTuvans Mio Cornelius på pass under dagen. Han är en fin och lycklig kille. Han sprang o lekte med hela gänget men mest med Nisse. En ny länk på länksidan. Tindra med hennes gäng. Värt en koll! Ett nytt kort finns på Tindras sida att beskåda också.

                                                    

080224


Vad tror ni om denna bannern:)

080224 Då var lilla mor i Sthlm på Dogplanet och gör sissta veckan med massor av prov. Lycka till nu. Det är lite nya Länkar på sidan. Som ni ser så är det 2 nya sidor på gång också och dom knåpas det på med.Hundsalong Nytt  och 
Exporter Nytt . God kvällen
/Perra

 

080216 Tiden rullar på. Bara två veckor kvar i Stockholm på Dog Planet. Sen är jag diplomerad hundfrisör:) Om jag blir godkänd.. Jerry har varit och parat en tik i Åsa utanför Göteborg. Planer på fler hundar börjar ta form. Återkommer mer om det:)

080125 Hemma från Stockholm. Gott. Vi har lärt oss några fler raser denna veckan. Nästa vecka blir det pudlar. Det ska bli skoj. Idag var vi hos veterinären med alla hundarna och vaccinerade o genomkoll. Alla mådde bra som nötkärnor.

080112 Första veckan gjord i Stockholm på Dog Planet. Har varit en jätte lärorik vecka men med mycket hemlängtan.

080106 Hemkomna från My Dog. Jerry blev fjärde bästa hane med Ck! Nisse fick en etta på reservplats i sin klass. Lördagens utställning missade vi då vi blev tvugna att åka hem tidigare.Hundarna är lyckliga för all snö som kommit och har varit ute o lekt i snön hela dagen. Imorgon åker jag till Stockholm och börjar min utbildning till hundfrisör. Ska bli spännande! Lite kort på våra lyckliga hundar i snön här hemma:  

 

  

  

080102 Nu har RussellTuvans Cristalle Heart "Tindra" åkt till sin halvfoderfamilj. Har börjat på hennes egen sida lite smått. Kan ses på hundarnas sida. Lycka till alla valpköpare med valparna och tack för alla trevliga besök!       

071229 Nu har vårna RussellTuvans medal of Honor "Alvin" flyttat långt bort. Till Sandnäs i Norge. Vi saknar honom men han kommer få det bra där. Idag har Lucas varit hundoktor här. Wilma har haft tålamod och låtit honom "laga" henne:) Kort på Doktor Lucas:  

071222 Nu har även RussellTuvans Golden Heart"jippi" lämnat ett tomrum hos oss för sitt nya hem i Oslo. Här är lite kort när hon träffar sin nya storebror för första gången vilket gick jättebra för han är en lugn o snäll kille och jättefin!

         Jippi i sitt nya hemmed sin nya tröja:

                                                      

071221 Fick ett fint kort på systrarna Jippi och Tindra:

        

 

071219 Nu har RussellTuvans Purple Heart (Roxy) åkt till sitt nya hem i Oslo. Tomt utan henne, men hon får det bra! Lite nya kort på släkt/vännersidan.

                Sista kortet här på Roxy

071212 Valparna blir underbarare o busigare för var dag. Nytt kort på släkt/vännersidan. Nytt kort i galleriet. Här lite bilder på valparna:

 

071103 Nytt kort i släkt/vänner galleriet. En hösthälsning från Jackweilers kennel. Tack Laila. Valparna mår bra och öppnade sina ögon och kisar nu på världen.           Här ligger RussellTuvans Medal of honor o gosar i värmen av sina syskon och mamma. Våra valpar är det finaste som finns tycker vi här på RussellTuvans:)

071023 Valparna har kommit! Fyra tikar och en hane. Alla jättefina och välmående. Smulan klarade hela valpningen själv. Vi behövde bara titta på. Första valpen föddes kl 22.05 igår kväll och sista kom 01.10. Hon är så duktig. Vi är så stolta. Nu ligger hon och ger sina valpar mjölk och ser sååå stolt ut:) Detta är lycka!

071021 Hemkomna från Egypten bruna och trötta är vi. Tack igen för bra passning av hundarna Pappa och Som!Nu är det nära tills Smulans valpar anländer:) Vi väntar spänt och tar tempen morgon och kväll. Smulans mage är JÄTTE stor.

              

071006 Idag har vi haft en underbar höstdag. Efter dagens långpromenad låg hundarna o slappade i solen och njöt. Snart bär det av till Egypten för oss. Morfar pappa kommer va hemma o sköta om hundarna.

                                                             

                

070928 Idag har Leo Cornelius varit här o lekt under dagen. Han kom fort in i gänget och vi har haft en underbar dag tillsammans. Lite kort finns att se på Leo på släkt vänner sidan. Fick nya bilder på Lea idag. Finns att se på släkt/vänner sidan. Tack Anna o Marre för jättefina kort! Lite nya kort har Nisse fått på sin sida idag också. Här är lite kort från dagen som gått:

                

                  

070923 Nya kort på Sylan på deras Norge semester. Se på släkt/vänner sidan. Tack för korten Jens o Sofie. 

                  

070921 Nu har RussellTuvans Hugo Cornelius "Harley" kommit hit och ska stanna i två veckor. Nya kort är tagna på RussellTuvans Åsa Isabella "Issi". Hon är en glad och sprallig tjej.

070920 Utställningsresultaten från helgen är utlagda på berörda hundar Nisse, Jerry o Erna. Det vi är mest stolta för är Nisses Ck och bästa juniorhane och Jerrys tvåa bästa unghundshane på jackrussellspecialen. Tack Jens o Sofie, Johanna o Dennis och Anna o Martin för trevligt sällskap i Tånga Hed! Anna ställde ut Lea i Tånga Hed och hon skötte sig jättebra. Hoppas ni ställer ut igen. Ett nytt kort på RussellTuvans W Texas finns att se på släkt vännersidan.Tack för fina kort Linda! Han är jättefin! Ses snart på utställningar i Norge!Smulans mage växer och nu syns det att små valpar finns i hennes mage.

                      

                                         Anna ställer ut Lea                                                    Tånga Hedgänget

070724 Idag har vi varit hos RussellTuvans Maja Cornelia (Mira). Hon är helt underbar. Samtidigt hade jag och Lucas förmånen att bli klippta o fixade i håret av Miras matte på Tant Anna. Tack Johanna! 

                                       

070721 Lille RussellTuvans Mio Cornelius är här för att stanna över helgen. Jättekul att ha honom här tycker alla hundar och vi! Han kom in i flocken med en gång.

                  

070718 God kväll. Vi fick en bild på våra egna BIR och BIM som vann i Tvååker som jag vill tacka Saltisgården för.Man tackar.

            
                                               Nisse och Erna !!                                 

 

070714 Nu var helgens utställningar klara. På fredagen blev Erna BIR valp och Nisse BIM valp!! Jerry fick Ck. På lördagen blev Nisse BIR valp! Resultat får ni läsa på hundarnas sidor när det blir klart. Nu är vi trötta och hundarna med.God Natt.

070630 I helgen har vi varit på internationell utställning i Borås. Nisse blev BIR valp igen!! Jerry fick ett Ck äntligen. Resultat ser ni på hundarnas sida. Vi hade med Smulan,Jerry, Erna och Nisse. Här är en bild på Nisse som BIR valp och Silverlyckans I Love Rock N´roll som BIM valp. 

             

         

 

070618 Lille RussellTuvans Hugo Cornelius som nu heter Harley är här och ska stanna några veckor. Underbart att träffa honom igen! Nisse o Erna är överlyckliga att få leka med en valp igen. Och Wilma är nyförälskad i sin son:)

                                                       

             

070611 Nisse blev BIR valp i Vänersborg. Där hade vi med Jerry, Smulan och Jerry.  Resultat finns på hundarnas egna sidor.

              

070609  Idag har vi varit på utställning i Fengersfors. Nisse blev BIM valp. VARMT! Som tur va så låg det en sjö precis brevid så vi kunde gå och bada hundarna några gånger under dagens lopp. Resultat ser ni på respektive hunds sida. Smulan, Jerry, Nisse och Erna va med.

             

                                                       

070528

Nu har alla valpar utan Mio åkt till sina lyckliga nya ägare. Mio får stanna till den 2:e. Så vi har en going kvar några dagar.Vi har varit på utställnig. Gick jättebra! Erna blev BIS valp. Jerry blev BIR och BIG 2.Smulan blev BIM och Nisse blev BIM. Resultat och kritik kommer snart på deras sidor. Just det ja. Lucas har gjort debut på utställning! Han tävlade med Erna i barn med hund. Han va så duktig!! Det blir nog fler gånger.

  

                  Lucas tävlar i barn med hund                                               Stolt husse med sin BIS valp

                      

070522

Ny gästbok har vi fått. Skriv gärna i den. Dom som hade hand om den gamla gästboken har lagt ner den, så alla gamla meddelanden är borta:(  Doris har fått sina nya utställnigsresultat uppdaterade med kort. Tack Helen för kort!     

070519

Helen har varit och ställt ut Doris. Och hon fick fin kritik och en etta. Kort kommer snart på det. Nu är det inte många dagar kvar som vi har våra underbara valpar hemma. Idag har dom varit ute och tränat åka bil en sväng och det gick jättebra. Dom sov gott:) 

 

070504 Lite kort på valparna när dom är ute o busar.

  

                                             

070503

Lucas lillhusse blir överfallen av valpar:) Han älskar dom och dom älskar honom! Valparna är ute och leker en stund varje dag i sommarvärmen. Och växer och blir större och större för var dag. Underbara små monster.

 

 

  Mmm du smakar gott lillhusse säger Hugo Cornelius "Harley".

070426

Nya kort på Sylan på släkt o vänner sidan.

070421

Våra tokhundar har rasat runt i sandgropen idag:)

   

   

070418

Idag var vi ute med hundarna på en fyra timmar lång promenad. Det blev till och med bad för alla hundarna. Brr..

                                              

     

070406

Nya kort finns på Ernas sida, på Nisses sida och på galleriet. Idag har vi varit o lekt i sandgropen och firat vårat födelsedagsbarn Smulan som fyller tre år idag! Där fikade vi och Smulan fick äta kokosbollar!      

                                                                    

070325                      

Nu har valparna fått namn. Och nya kort har lagts ut på valparnas sida. Maja har fått en minnes sida. Valparna mår jättebra och man ser hur magarna sväller för var dag:)

                            

                         Wilma är så duktig med valparna och trivs mycket med att vara mamma.

070321

Nu har bilder på valparna kommit ut på sidan. Under länken valpar. Dom är jättefina allihop och mår bra. Wilma är jätteduktig och stolt och tar hand om dom exemplariskt. Alla är tingade som det ser ut. Vi fick kort på RussellTuvans W Texas idag så den ligger ute på släkt och vänner sidan.

                                      

                                           Wilma och Jerrys kärleksbarn:)!

070320

Valparna har kommit. Det blev tre killar och två tjejer. Jättefina! Lycka! Maja har idag lämnat oss med stor sorg. Så idag blandades verkligen lycka och sorg.

070317

Idag har hundarna vari ute och lekt hela dagen i det fina vädret. Dom fick lika mycket vårkänslor som oss:) Glada, lyckliga och pigga är dom!

         

 Wilma har varit ute och myst med tjocka magen också! Hon orkade inta så mycket men lite. Inte länge kvar nu!

      

      

                         

       

070310

Vår älskade Maja ska få somna in nästa vecka då hon har blivit jättesjuk med tumörer.Vi tackar Pelle och Erna för alla år med Maja! Hon kommer alltid finnas i våra hjärtan. Veckan som gått har varit hård här. Med dödsfall i släkten och Majas prognos.

     Maja-Lisa 

                          

070210

Nu har vår Bonny åkt till Norge. Vi kommer sakna henne MYCKET:( Men hon får det bättre där, med jakt som hon vill så gärna. Ta väl hand om henne Stig, hon är en underbar hund! Och lycka till! Nisse och Jerry kommer sakna sin "plast"mamma..

                                          

 

070203

Nu har vi hämtat lilla Oakruns Hermione "Erna"! Hon är en tuffing! Idag va Isak här med sin Embla o lekte. Nya  kort finns på släkt sidan.  Ernas har fått en egen sida under rubriken våra hundar. Här kommer lite bilder på henne och Nisse när dom lekte ute i solen idag. Vem som bestämmer är ju lätt att se:)

 

 

070103

Våran nya hane Nisse har fått en egen sida. Han ska bo hos Marianne om några månader på foder. Till helgen åker vi till Göteborg på My Dog. Spännande. Ska träffa Smulans son RussellTuvans "Sylan".Kul! Om tre veckor får vi hem vår nya tik. Tror hon ska få kallas Mingla. Jerry o Perra börjar spårkurs igen. Bonny åker runt den 20:e. Ska sätta in lite mer kort på släkt o vänner sidan nu.

Jerry o Smulan tigger. Vem är snyggast? Svårt!

Jag vann! Fick köttbullen:)

Jag vann! Fick köttbullen:)

 

061120

Nu har vi tingat en tikvalp efter: SuchNuch Ell-ells son of spartacus "Sonny" och undan: Oakruns Hooters "Helen". Hon är sex dagar idag. Vi längtar! Våran beagletik Bonny flyttar till Stig Drangein i Norge.65 mil härifrån.. Kommer att sakna henne mycket! Men då får hon komma ut och jaga och det behöver hon! Vi längtar till alla anmälda utställningar som tokar nu:) Och i Arvika ska vi träffa några av våra sålda valpar! Perra och Jerry har avslutning på spårkursen på lördag.

                                               

                                            Bonny vilar efter en krävande promenad i regn o rusk.

061112

Nya kort i jyckarnas galleri. Ny släkting på släktingar, vänner sidan. Har fått nytt kort på framsidan som Perra tagit i sandgropen när vi va där och tränade idag!

     

 

061104

Nu har lilla Doris fått en egen sida. Nyare kort kommer när jag lärt mig hur jag får in dom fina korten Helen skickat. Ska fixa med släktsidan snart också för nu har vi fått så mycket kort från valpköpare. Tack! Nu är Smulan och Jerry anmälda till Stockholm och Göteborgs utställningar. Ska bli så skoj! Uppfödarkursen i V-borg rullar på. Nu går vi in på den fjärde boken snart. Då ska vi läsa om foder. Hundarna går på hårdträning nu inför utställningarna.

            

        SnyggJerry   (Kort taget av Jens o Sofie)                        Lillhusse o storhusse på köksgolvet:)

 

061009

Nu har alla valpar åkt. Saknar dom, men alla har fått ett bra hem! Vi tackar alla valpköpare för jättetrevliga besök! Lilla RussellTuvans W Florida behöll vi. Hon bor nu hos Helene och heter Doris. Hon ska snart få en egen liten sida.

        

            Sista sovstunden ihop för valparna                                      RussellTuvans W Florida

 

060915

Nu har Perra börjat sök-kurs.Vi ska nog gå den med både Jerry och Bonny.  Åsa har börjat uppfödarkursen igen i Vänersborg. Vilket är väldigt lärorikt och skoj. Samtidigt säljer vi våra underbara valpar som växer för varje dag. Bonny börjar bli en i våran lilla flock. Hoppas allt går som vi har hoppas! Vi ska ha en ny sida att gå in på. Släkt och vänner ska den heta.Blir färdigt inom kort.. Våran skylt är nu färdig! Åsa har funderingar på att starta ett litet hunddagis/pensionat..

                                       

 

060909

Här har hänt spännande saker... Vi har köpt en liten beagle flicka på ett år.Fantastiskt snäll,söt och social.Vi kallar henne Bonny. Hon har också fått en egen sida under våra hundar. Så nu blir det jaga av för Perra! Vi har börjat klickerträna henne. Får se hur det går. Skall bli väldigt spännande att gå första utställningen med henne! Det blir i Åmål.

   

                                                             Bonny

060905

Nu har Jerry varit och tävlat! Gå in och se resultat på hans sida.

   

               

 

060829

Idag hade vi besök av Smulans son RussellTuvans Ace of spades "Jack"! Det var jätteskoj att se honom. Han mådde jättebra.Ett riktigt muskelberg. Geir som äger Jack ska köpa en valp från Wilmas kull.

  

        Jack och Smulis                   Jerry, Jack, Smulan o Bonnie     Jerry o Jack kissar på kapp

 

060825

Efter mycket tänkande fram och tillbaka bestämde vi att  sälja Åsa Isabella också. Hon flyttar till Arvika hos Johan Carlsson. Lilla Joanna Isabella åker i dag till Lillian Höybråten i Norge idag. Imorgon åker Lucky Luc till Jens och Sofie i Göteborg. Nästa lördag åker Saga Isabella till Laila Persson på kennel Jackweilers.Saknade kommer dom vara men dom får goda hem!

                                  

060822

Nu har Wilmas valpar öppnat ögonen. Dom ser ut att bli fina allihop! Jag har lagt in nya bilder idag på deras valpsida.

       

                                                                         Baby lycka

 

060822

 Jerry är jätteduktig lekfarbror med valparna och tycker dom är det roligaste som finns! Den 2:e och 3:e åker vi till Tångahed och ställer ut Jerry. Spännande!

  

          ÅsaIsabella                        Jerry och SagaIsabella                                       Jerry snyggingen

                                                     

                                                            060801

Här går allt bra!Valparna växer och blir roligare för var dag!Jerry har fått börja leka med dom nu till hans STORA glädje.Smulis leker också mycket med dom.Jätteduktig mamma är hon.

 

 

 

Smulans valpar växer och blir finare för var dag! I helgen hade vi besök av blivande valpköpare och tackar dom så mycket för trevliga besök! Alla Smulans valpar är sålda. En tik behåller vi själva.*Lycka*.

 

Ja just det ja...Jag har fått en sommarjobbare i kenneln!Luc hjälper mig varje dag. Han är så duktig och tjänar tio kronor om dan!!Han är jätteduktig!!!

 

 

060710

Smulan har varit ute o kört sin syster på traktor idag:)Lite kul får man ha mellan digivningarna till valparna!

 

060709

Nu har det hänt mycket nytt.Först:Wilma är troligtvis dräktig!!

Med Silverlyckans Everest.Han är så fiiin!!

Vi va i Tångahed på utställning i helgen.Jag visade Evert.Han fick kv1,ukl2.En riktig snygging är han!Vi tackar Tracker Jack´s kennel för att vi fick para Wilma med honom!!

Joanna visade Wilma i barn med hund.Det va 28 barndeltagare!

Egentligen skulle hon ha visat varghunden Cary.Håkan o Kerstins hund.(Tracker Jack´s)

Valparna växer och mår bra!Blir sötare o sötare för var dag!