Årets höjdpunkter med info 2010

Årets höjdpunkter med info 2011

 

 

111230 Gott nytt år alla valpköpare, kunder i Hundsalongen och vänner!! Önskar er ett underbart år!

Lite nyheter får jag skriva med: Vi väntar valpar! Jippi!:) Så går allt bra så har vi små knoddar runt den 26:e februari. Det är Smulan o Nisses dotter Maja (RussellTuvans La Campanella) som är parad. Vi har fått låna henne från mamma o Janne. Tack! Blivande pappan är Bundle Of Happiness Aiden Ai "Aiden". Tack Johanna! Dom fann varann direkt och vi tror dom kommer komplettera varandra bra. Så nu hoppas vi allt går bra. Längtar!

Natten har jag spenderat i Joannas nya lägenhet. Min lilla dotter har flyttat hemifrån. Första natten fick jag sova där. Fast jag hade massa feber.. Saknar min lilla flicka, men detta blir bra. Chihuahuorna trivdes från första stund.

  Joannas lilla lya

 Hundarna leker fortfarande med sina julklappar:))

   Lycka leker med bilbanan..

111225 Underbart med lite vila och mys nu i juletider. Vi har haft det bra både människor o hundar.

  Hundarnas julklappar. Tack Lena!

  Joannas hundar fick fina sängen. Och massa mer.. Bortskämda små hundar..

   Lucas o Bella myser i soffan

 Finaste julklappen fick jag av min lillebror. Ett usb minne med mina barndomskort. Mamma o pappa tog bara diabiler. Tack Jonas!

  Jag i 11-års ålder med min häst Silva i viken hemma på Tullholmen. Silva led av fång så jag brukade rida ner barbacka  o svalka hennes hovar. Pappa tar kortet. Väcker barndomsminnen!

 

111220 Fullt ös här och i Hundsalongen:) Tre veckor som är fartfyllda och kul för vår son.. Först födelsedag i tre dagar, sen jul och sist men inte minst nyår. Vi har en trött pojk redan nu..:)

  Lucas farfar var var här med sin hund Lotus. Han o Lycka blev vänner!:)

Tyvärr kommer vi att sluta sälja Royal Canin foder. Vi gör plats för Halla foder. Jag kommer inte hinna med inköp mm. Perra kommer åka bort några månader..

  Mina älskade pojkar

Maja (RussellTuvans La Campanella) har börjat löpa så parning beräknas runt nyår.

Fick en länk till en fin film av vänner i Skåne. Vi rekomenderar att se hela filmen. Tänk vilka underbara varelser våra hundar är!  Titta och njut: http://www.youtube.com/embed/YBIwCdvhgX4?rel=0 

 Massa nya bilder på släkt/vänner sidan. Tack för kort!!

  Finaste julkortet!!! Tack!

111217 En snabb uppdatering. Här har vi firat vår pojk hela helgen. Igår va det disco, idag släktkalas och imorgon kommer farfar med hunden Lotus. Resten av kvällen blir det mys med Lucas ohans kompis Per som ska sova över. Våran lille Oliver har blivit pappa till tre små valpar. Grattis Natali! För mer info om valparna kolla här: www.tinybutmighty.se

111211 Ett kort på hunden Nemo efter bad o fön idag:

  Så fin med ett blått och ett brunt öga

111209 Tomt här hemma utan cockerflickan Maja. Och Joanna är i Ed med båda små chihuahuorna. Tomt.. Ny bild på släkt/vänner sidan. Tack för den! Nu blir det julbilder på framsidan framöver fram till jul. På söndag har vi öppet i Hundsalongen. Perra har två fotningar och jag står i affären. Välkommen på ett glas glögg! Rekomenderar också ett besök hos frisören brevid oss (Salong Blucher) www.salongblucher.se som också ska ha öppet med fina erbjudanden. Lite kort:

  Först en bild på min lille Truls:)

Sen lite julklappstips till den fyrbente:

  En värmedyna. Denna har jag köpt till Smulan som älskar värme.

 Fina muggar från www.bergsman.n.nu

Nu finns inga tider för trim/klipp före jul. Några få tider finns innan nyår.

  Hade en Belgare på wash and go i går. Jöss vad hår. Så alla ni som lämnar in hundar. Det är inte bara själva arbetet ni betalar för utan städningen efter också..:)

  Perra hjälper mig föna Lilo idag.

    Nyheter från Hurtta, Lupus, Imazo och Dogman finns nu. Present kort finns nu att köpa till din fyrbente vän. Nya ljus från Klockargården är på väg

  Nisse o Jerry i fotostudion

111207  Fick en fin bild nyss på mailen. Jag har nog ett farligt jobb... Snart får jag väl igen..:)

  Tack Lena! Syns på lördag.

Nya bilder på chihuahuasidan.Oliver o Minnas sida och i deras galleri. Oliver har visat sig vara en otroligt go hund. Så gosig. Och så kan han en massa konster. Han har kommit väl in i vår flock.  Lite nya bilder på honom:

  Oliver rullar runt

  Jag mixtrade på fotoshop.. Här har han spelat död:)

  Imorgon åker Funny-Maja hem till Pelle igen. Men vi ses snart igen.

 

111204 Andra advent redan! Idag har vi haft underabart väder. Synd det blir mörkt så tidigt bara.. Lite bilder från promenad (klättring) på Kroppefjäll idag:

  Hoptrasslade koppel..

                      

  Smulan är inte rädd för höjder. Hon flööög..

  Jerry hittar en grotta

  Russlarna undersöker en bunker

  Vi klättrade upp i ett högt utkikstorn. Vackert!

   Bella

  Hemma igen. Perra är intressant:) Fågelmat kan vara gott...

 Maja (Line Sam Just You) är här denna veckan. Pelle är på Teneriffa. Svår att fånga på bild bara...

                        

  Hopps där va hon igen..

  Diskmasiken innehåller mycket gott också.. Man kan ju undra om inte våra hundar får nån mat..:)

 Nej nu tillbaka till renovering. Äntligen är vårt trägolv på övervåningen grundat. Tack för färg ocg allt John! Vi gör lite då och då när vi hinner.

 

111201 Nytt på sidan: Chihuahuas senaste nytt, släkt/vänner sidan, valpsidan. Nu är det bestämt vilken hane vi kommer para Maja (RussellTuvans La Campanella) med. Ska bli spänanade. Hon är på gång med löpningen tror vi.  Idag har vi varit och ögonlyst Lycka och Bella (för andra gången.) Båda Ua. Tack för sällskapet Johanna o grattis till ua ögon o patella!

  Min bäbis med sina vavvor:)

111127 Äntligen har vår nya hane kommit hem. Han har fått en egen sida:  http://webc.russelltuvans.se/auth/htmledit/htmledit.php?pwd=%2F&file=chihuahane.html Allt har gått bra. Så mycket nytt för honom att bli van vid, men han har klarat det super! Idag va han o Minna med o julskyltade i Hundsalongen. Många som stannade o tittade i skylten:)!

   Julskyltning..

  Färdigt..

111123 Idag har jag klippt en av Sveriges minsta hund. Hon ska vara med på tv4 efter 10 med Milou. Ska bli kul att se! Imorgon är jag ledig hela dagen! Men en fika blir det nog i hundsalongen blir det nog iallafall. Och på lördag ska vi äntligen hämta hem lille Oliver. Vi längtar!

        Lilla lilla tjejen.     Lycka till på Tv inspelningen!

 111119 Min stund på kvällen när jag varvar ner. En kvart vid datorn:) Idag har vi haft en lugn dag. Mycket hundträning o promenader. Minnas (chihuahua) sida är uppdaterad på nyheter http://www.russelltuvans.se/chihuahuaindex.html . Hundarna har klättrat i Lucas trädkoja idag:

   Nisse gillade det mest..

   Inte höjdrädd alls..

  Bella snygg

  Perra med en brokig samling av hundar:)

111118 Nästa helg är det första advent! Vi fuskade med julkort på Smulan innan. Nästa vecka har Perra fullt med julkortsfotningar. Så kul! Idag hade jag Alice (Nisses o Ärtans dotter) på trim. Lycka till på söndag på terrierderbyt!!!

            Alice nytrimmad

  Söt, glad o trevlig liten tjej!

111116 Full rulle hemma och på jobbet. Väldigt intressant med veterinär på tisdagar. Vi smyger oss in när tid finns för att lära mer o se lite. Väldigt intressant! Min unga dröm va ju egentligen att bli veterinär.... RussellTuvans Han Solo har nu känd mentalstatus. Tack för kort mm Eva-Lena  www.norrstjarnanskennel.se !

   Bella o Nisses son Solo

111111 Grattis till Anna-Karin o Mats som gift sig idag. Tyvärr kunde jag inte vara med då jag fick vara hemma med hundarna, men Perra o Lucas var där. Nytt på Minnas sida under senaste nytt (chihuahua) Denna helgen hoppas vi kunna fortsätta på hundgården. Så vi hoppas på sol o fint väder! Bilder från förra helgen:

  Förbereder målning av hundgården

  Smulan e med så klart:)

   Sen började Lucas, Smulan o Lycka leta möss

  Dom hittade två stackars möss. Lucas räddade dom från att bli dödade

  Våran kille va på sin första ishockeymatch i Gbg och blev Frölandafans. Tack Jonas för resan!!!

111105 Kameran hemma igen. Så här är lite bilder från Voff Adventure:

  Hundmassage

  Perras fotohörna till vänster och Joannas chihuahua hörna i mitten längst upp.

  Joanna o Minnas hörna

  Lite uppvisning i lydnad

  Veterinärens bord till vänster där man fick en gratis undersökning av sin hund. Tyvärr inga bilder av uppvisningen i agillity. Inga bilder från finaste jackrussellhörnan heller. Bundle of Happiness var där o visade sina hundar. Men en fin bild av tre fina flickor:

  Joanna, Minna och Elma

 När Perra va ute och tog ett bloss hittade han ett fint objekt till foto:

  Fint va!?

111104 Nya bilder på släkt/vännersidan. Chihuahuasidan är omgjord. Hela veckan har bestått i hundar, hundar hundar. Som vanligt:) Hundmässan i onsdags o torsdags gick bra. Jag fick tid att vara där en stund på torsdagen. Perra gjorde succé. Han hade folk på kö till fotografering hela tiden nästan. Han fick också tre nya stora uppdrag. Grattis min älskade! Idag trimmade jag Ärtan och Nisses dotter Aurora inför terrierderbyt. Tack för besöket och lycka till nu! Sist men inte minst: Vi har köpt en hund. Spännande! Han kommer i slutet av november. Mer info kommer då. Vi längtar som tokar.. Tack för att vi fått köpa honom Natalie! Tyvärr inga nya bilder att bjuda på idag.. Kameran ligger kvar på fotostudion.

111027 Nu är Smulan frisk. Peppar peppar ta i trä.. Men nu vågar vi nog andas ut, hoppas vi. Är pigg och har börjat få gå med på promenader igen. Lycka!  Hemma hos oss har Halloween firandet redan börjat:) I tisdags var Lucas på Halloweendisco och på söndag blir det Halloweenfest hos kusinen.  Vill påminna en gång till om Hundmässan som kommer att hållas på Rådahallen den 2:e o 3:e november. Mellan klockan 10.00-15.00. Joanna kommer att visa upp sin Minna och lämna info om chihuahua. Ett litet försäljningsbord kommer hon att ha med små fina chihuahuasaker också. Perrakommer att vara där och fota med ett bra erbjudande. Passa på att få din hund hälsoundersökt hos Smådjursveterinärenoch mycket mer. Välkomna dit!

  På väg till sitt första disco

  Lyckligt återförenade kusiner i badhuset

111021 Just nu mår Smulan bra. Hon leker med en nalle o busar. Lycka!:)  Hoppas det håller i sig. I måndags blev hon dålig igen med kramper. Nu går hon på smärtstillande och magsårsmedicin. Allt annat är kollat. Ingen diabetes, leversjukdom, njursjukdom, inte parvo, ingen mask, inte dåligt hjärta, inte förgiftad, inget konstigt föremål imagen, inget annat.... Så nu håller vi tummarna för att det är magsår. Låter knäppt men det är bättre än att inte veta... Vi gör iallfall allt vi kan. Och tack Isak för allt!

  Smulan några år tidigare när hon tar en sork

111018 Phu vilken helg... Finns ingen värre än när ens barn eller hundar är sjukt...Smulan har varit så sjuk:( Nu mår hon lite bättre. Vi var helt säkra vi skulle mista henne i helgen. Ingen vet vad felet är. Så vi har åkt fram o tillbaka till veterinären hur många gånger som helst för att rönkta henne mm. Vi ville inte lämna henne där. Men idag har hon ätit för första gången på fem dagar. Troligtvis triggade b-vitaminsprutan hungern. Sen slapp hon ha ont eftersom hon fick kramplösande. Så nu håller vi tummarna att allt är över. Men man vill ju gärna få reda på vad som egentligen är fel. Väntar på några fler prover också.

   I natt hade vi dropp på Smulan.

  Halva kvar...  Trött på droppet.. Våran duktiga, underbara Smulan

  Har börjat renovera hallen på övervåningen. Välbehövligt! Golvet ska bli vitt. Men först måste vi slipa o slipa o slipa..

  Lite fina blommor kvar i Trädgården än

  Mikey ute på sin (antagligen) sista utepromenad i år. Han ska snart dvalas och sova några månader. Till våren är tanken att vi ska köpa en till grekisk landsköldpadda så det kanske kan bli små skölpaddsägg:)

  Lycka som drar otroligt mycket i koppel har fått en candycollar. En slags grimma (ej som en nosgrimma där halsen blir förstörd då man drar) Den här drar halsen neråt/innåt. Hoppas det ska funka bra. Vi har såna i affären och säljer. Priset är på 339 kronor.

111014 Den 2-3:e november blir det Hundmässa i Mellerud (Rådahallen) med massa kul. Bla agillity, ras presentationer av kennlar, rally lydnad, utställning, veterinär mm. Perra kommer att vara där och fota med fina erbjudanden. Tyvärr kan inte jag närvara. 20 kr inträde, 40 kr med hund. Välkommen dit! Igår hade vi besök utanför Hundsalongen av en räv. Tyckte först det va en kul grej men senare när vi tittade på korten såg vi att han hade skabb.. Stackars räv! Sen blir man ju orolig om den springer inne i samhället och sprider skabb (vet inte riktigt hur det sprids..)?!

  Hoppas någon jägare snart hittar honom o kan förkorta lidandet...

   Lycka nyfönad o glad att det är klart

 111011 Full rulle på salongen idag. Lite trångt är det men det funkar. Snart blir det la ny, större lokal... Veterinären har haft fullt hela dagen. Kom ihåg att boka tid hos www.smadjursveterinaren.se och säg att du vill ha en tid i Mellerud. Vi kan inte ta emot bokningar. Tiden finns inte.. Ny bild finns att se på släkt/vännersidan. Nytt på valpsidan. Planerar parning för fullt på Smulan o Nisses dotter som vi ska få låna in. Kan inte bestämma oss för hane bara...

  Vackrast..      En Norsk tik kommer snart på besök till Nisse.. Spännande!

111009 På avslutningen (agillity) blev Perra o Jerry tvåa. Lena o Zigge tog hem segern. Grattis!! Vi kommer igen nästa helg!

  Zigge i action   Zigges tassavtryck på mina byxor. Nu har han nämligen börjat skriva autografer:)

                    Perra o Jerry

 Efteråt fick Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) komma in på banan o prova. Ibland var hon superduktig men sen ville hon gärna paja lite för Zigge o Jerry..

    Proffsig när hon vill

  Där fuskar hon allt lite under hindret..:) Nu ska vi ägna veckan åt att träna inför helgens tävlingar. Då ska vi slå fam Bergsman:)!

 Väl hemma blev det storstädning. Antagligen sista gången jag plockar in blommor från trädgården i år också.

                    

                  

Smulan har mått lite bättre nu. Hon har skruttat runt med sitt singeltäcke hela dagen. Nu håller vi bara tummarna att hon ska bli helt bra snart.

    Smulan

 Lycka ville också vara fin. Så hon fick låna min klänning som åkt i soporna. Visst e hon söt!?:) Hon tyckte det själv iallafall.

 

 

111008 Nytt kort på släkt/vänner sidan. Tack! Idag har Lycka o Jerry gått blodspår. Lycka tog spåret klockrent. Jerry va mindre intresserad. Imorgon är det avslutnings tävling på tävlingskursen Jerry o Perra gått i agillity.

  Perra o Jerry

  Snart dags.. Jobbande hund

  Duktig Lycka!  Trött efteråt!

   Väl hemma igen blev det dusch. Har precis beställt en jaktoverall (Hurtta) till Lycka. Jösses vad grejer som fastnar i pälsen. Vill ju inte att pälsen ska bli förstörd.. Massa frön som inte gick att plocka bort i första taget..

111007  Äntligen helg! Imorgon kommer företaget HUSSE med vinstpriser till oss.  Ska bli spännande att se vad vi får. Sen ska vi gå blodspår med Lycka o Jerry. Efter det blir det marknad i Ed. Då ska jag träffa mina brorsbarn för första gången på två år. Lycka! Lite nyheter på valpsidan..

111005 Nya uppdateringar på sidan: Minnas (chihuahua), Lyckas (cockerspaniel) sidor med helgens resultat. Släkt/vänner sidan uppdaterad. Tack för bilder! Veckan har vi haft fullt upp i hundsalongen. Veterinären från Åmål var hos oss i tisdags och hade fullt hela dagen. Vi hade tur eftersom vår älskade Smulan har varit sjuk, och vi hade hjälp nära.. Troligtsvis är det fallfrukt från trädgården hon ätit som gjort henne sjuk. Några dagar av diarré och spy hade gjort henne uttorkad. Som tur va har vi nu en egen veterinär hos oss i hundsalongen. Smulan fick vätska insprutad i nacken, en pasta för morgon/kväll och ett foder som gör att diarrén försvinner. Nu mår hon bra igen. Men jöss vad vi varit oroliga över vår älskade "muffin". Kärt barn har många namn..:) Idag har Nisse varit med  salongen och blivit fotad hos  www.fotoomera.se Tyvärr är han inte helt i päls...  Lite bilder här:

 Busig..

  Överexponerat tycker fotograf Perra.. Snyggt tycker jag som inte kan...

  Hm konstig ljus sättning...

  

111002 Succei Åmål idag!

 

  Lycka BIS 1:A!! Är så otroligt glad. Än finns det hopp:)

  Minna Bir, Hp, Big1, BIS 3 valp!!!!

 

  Lucas o Jerry vann barn med hund!!

  Lena ställde sin Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) vilket gick bra Bir, Hp, Big1, Bis reserv!!! Grattis!

111001  Här har vi haft sommarvärme några dagar och njutit av den. Har precis packat färdigt för imorgon. Då åker vi till en liten inofficiell utställning i Åmål. Ska träna Minna (chihuahua) och Lycka (cocker).  Hoppas dom anordnar barn med hund för Lucas o Per är laddade med sina rosa skjortor:)! Uppdaterar hemsidan när jag hinner efter morgondagens bravader.

  Vi hoppas våran bustjej sköter sig imorgon...

110927 Varit på rättegång igen. Hoppas rättvisan snart vinner. Man måste tro o hoppas på rättvisa. Nu ska vi ut på hundpromenad i mörkret. Passar på när Lucas är på scouterna. Ha en bra kväll alla!

  SnyggNils

110924 Idag har vi haft en underbar höstdag. Strålande sol och helt vindstilla. När Lucas va på sitt roligaste kalas i världen passade vi på att plocka svamp.

  Lucas åker traktor på kalaset

  Imorgon blir det kantareller till middag.

    Lyckliga hundar

  

    Nisse klättrar i berg

    Fika i skogen

    

 Klättring i älgtornet                          

    Efter kalaset åkte vi o badade Lycka. Vår son blev sugen... Brrrr....  Nya underbara höstkort finns på Lyckas (cockerspanielsidan) galleri.

  Kolla öronen:)  Lycka älskar att bada

  Lycka kan gå på två ben  Baklänges också..

  Efter badet vägrade Lycka gå hem.. Vilket minspel den hunden har!:) Varje dag ger hon oss något nytt att förundra oss över. Denna hunden är unik. En krävande unik varelse som vi älskar:) Mycket!

I torsdags hade Joanna studiedag så då "Jobbade" hon hos mig..:

    Hmm vad gör hon??:)

110920 Uppdaterade sidor: Hundsalongsidan, Minnas (chihuahua) med resultat o bilder, Lyckas (cockerspaniel) med resultat o bilder från Partilles inofficiella utställning. Vi hade en mysig dag. Joanna och Minna gjorde succe:) Fredrik var så stolt över sina tjejer. 13 korthåriga chihuahuor var anmälda. Lycka går ju på träning. Allt gick mycket bättre med Perra. Han är lugnare än mig. Men tyvärr flög en springerspaniel på Lycka. Hoppas inte hon får men av det.. Jag blev så arg.. Visst en olycka kan hända att hundar springer iväg. . Men varför just på Lycka, som innan är lite orolig...  Håll i era hundar folk!                                                            

Vi har också fått äran att börja samarbeta med Smådjursveterinärerna från Åmål/Säffle. Från den 4:e oktober kommer dom att vara hos oss i Mellerud varje tisdag. Dom kommer att kunna erbjuda: vaccinering, chipmärkning, kastrering av katter, sanering av tänder med ultraljud mm. Vi ser mycket fram emot detta samarbete! Mer info om Smådjursveterinärerna:   

Och nu lite bilder från vår inoffare i Partille:

   Shoppingtjejer med stackars Fredrik:)

        Minna o hennes pappa. Så lika!

  Joanna vill ha en till chihuahua nu.. Här med Minna och syster Mandy

  Domaren tyckte Minna va så söt o go:)

  Så här ser världen ut för en liten chihuahuaflicka på utställning.

110917 En snabbuppdatering: Kritik o bilder kommer på respektive sida om några dagar.

  Minna BIR,Hp

  Lycka BIR,HpBIG4

 

110911 Ny jättefin bild (taget på:www.fotoomera.se) på Minnas (chihuahua) sida. Lite bilder från vår långpromenad på Vita sannar idag:

    

  Bella fick inte bada idag för hon ska trimmas.

 

   Hundarna älskar att simma. Så vi försöker hinna låta dom simma så ofta vi kan. Snart är det för kallt.. Lycka har fått så fina muskler av allt simmande i sommar. Bättre träning finns inte!

  Tänk om våran Smula kunde släppa på hullet också.. Så massa motion och inget godis.. Endå vägrar det släppa. Kanske åldern och att hennes livmoder är borta. Men vi kämpar vidare med det. Nästa år måste hon ju vara fin:)

110909 Nya bilder på släkt/vännersidan. Tack Erik och Petra! Allt rullar på i full rulle som vanligt:) Längtar tills Bella börjar löpa. Så fina valparna kommer bli. Hane bestämd.. Idag har Melleruds nyheterna gjort ett reportage om Perra med hans fotostudio www.fotoomera.seKommer i tidningen på onsdag. Perra o Jerry har börjat agillity (tävlings) kursen. Imorgon blir andra träningstillfället.

    Hemmabanan blir lite "virrig"... Alla hundar vill va med:)

    Minna e busig..

   Minna provar sängar i affären.

  Lycka alltid med på TrassellTuvans Hundsalong

   Jag klipper en toypudel

110903 Nu drar vi till minbror o plockar svamp. Ska hämta en båt vi fått också. Tack John! Sen ska vi ha ett tårdrypande hejdåkalas för min pappa som flyttar till Thailand över vintern. 6 månader utan pappa...:(

110902 Nej vi har inte gift oss.. Än...:) Men det har Rainar o Signe i Estland.  Med på bröllopet var Hugo (RussellTuvans Lord Byron)                Tekla (Russelltuvans Gloria Vanderbilt) har varit med i Ullaredstidning och dragit in pengar till fam Bergsman:) Så kul! http://www.eyemag.se/core/showpage.php?REFID=13442&PROJECTNR=4378&SITEID=78836

  

 

110831 Njuter av sista solstrålarna nu. Nya bilder finns att se på släkt/vännersidan. Lite bilder från veckan:

  Joanna med Minna o Nisse vid Mörttjärn

   Minna bus:)

   Mycket äppelplock

   Fina äpplen i år. Stora! Vi har fem olika sorter.

  Hundarna gillar också äpplen. Att äta..

  Och jaga..

  Min snygga gubbe vilar lite med Bellis i knät från hundgårdsbygget.

110827 Idag har jag o Joanna varit med Minna (chihuahua) på hennes första utställning. Det gick så bra så. Vi är nöjda. Jöss vad mycket man lär när man ställer olika raser. Och vad folk man lär känna. Nu är det inte bara jackrussellfolk utom chihuahua och cockerspanielfolk också:) Minna gick i valpklass. Fyra andra tikvalpar gick. Minna slutade som tvåa i konkuransklass med jättbra kritik. Jag hann kika på bedömningen i jackrussellringen också. Kul! Lite bilder från dagen:

  Regn..

  Minna o hennes syster Mandy.

  Minna busar:) Hennse snyggpappa syns i bakgrunden. Ägare till pappan är uppfödarens systerdotter.

  Mina glada fina tjejer

110824 Jobb jobb jobb.. Men å vad kul! Nu börjar det hända något med Perras fotosalong www.fotoomera.se.Superkul! Perra kunde inte låta bli att fota Joanna o Minna igår på Joannas lunchrast. Joanna praktiserar hos Salong Blucher (grannen) för andra året. Tack Lena! Äntligen har vi fått Nisses vandringspriser graverade. Blir tråkigt att lämna tillbaka dom.. Men det va kul så länge vi fick ha dom. Detta året blir första på 8 år som vi inte åker till Jackrussell specialen i Tångahed. Men nästa år kommer vi med nya takter:)

  Mina vackra flickor  (Håll tummarna för oss på lördag då Minna debuterar på utställning)

 110820 Idag har mina småtjejer haft en prövningens dag.. I morse åkte Perra med Minna och Joanna till veterinäeren. Minns skulle sövas för att dra tre mjölktänder som inte ville lossa (vanligt på dvärghundar. På jackrussell också) Det blev en orolig dag. När Minna fått sin sömnspruta tyckte Joanna att hon också höll på att somna. Joanna var nära att svimma. Men nu mår småtjejerna bra:) Minna har tillochmed kunnat äta kvällsmat, fast säkert munnen värker. Hoppas nu bara inte hon blir rädd för att visa munnen för domaren nästa helg på utställningen..

  Joanna och Minna hos veterinären

 Vi har fått kort på våra barnbarn i Estland också. Tackl!!

  Nisse o Smulans barnbarn

110814 Vår första uppfödda champion! Nisse o Ernas dotter  SEUCh RussellTuvans Laura Biagotti (sigrid) Grattis Carro!!! Vi är så glada och stolta!

  Sigge champion i Piteå. Domare: Bengt Nilsson.

110813 Hundarna är trött. Lite bilder från dagarna som gått sen sist:

  Tullholmen

  Bella är med o drar upp en gädda

    Storfiskaren fick mört, gädda och abborre

 

  Mycket bad

  Vi fick hjälpa till o elda upp detta utehuset..

                                                     Häftigt!

  

110810 Bilder finns att ses på släkt/vänner sidan. Tack snälla för bilder på "våran" Wilma!!!! Imorgon tidigt drar vi till Tullholmen och min storebror. Längtar! Lite bilder från veckan:

  Mina barn, Lycka och Minna i Slottskogen (Gbg)

   Lucas o Lycka trötta efter lång dag.

Nu har vi bestämt oss att behålla Mikey (våran sköldpadda) efter att massor med oseriösa köpare hört av sig. På naturhistoriska museet fick vi se massa sköldpaddor.

  Lucas med en stooor uppstoppad sköldpadda

110806 Perras fotostudio är nu igång. Välkommen att boka tid för fotografering.FOTOoMERA . Finns hemsida att se på som är under uppbyggnad: www.fotoomera.seNu har jag semester en vecka. Ska bli så gott. Välbehövligt.. Vi ska ta husbilen till min storebror om några dagar. Han bor i mitt barndomshem. Min lillebror David var där o firade midsommar och fotade massor. Finfina bilder finns att ses på denna länk på vårt paradis:  http://www.flickr.com/photos/daddelicious/sets/72157627023883435   Nya bilder finns på Minnas (Chihuahua) sida. Nu har Minna blivit sju månader. Snart dags för första utställningen som blir i Backamo. Så träning pågår för fullt. Lite kort från  helgen:

   

                                            

  Nisse galen....

   Lycka älskar att simma

110729 Tack underbara köpare till Flippa (Chicka) för all uppdatering. Guld värt! Vi är så glada att hon hamnade hos er.  Måste göra reklam för otroligt fina smycken. Jag har precis beställt superfina örhängen. Gå in på :      www.smyckenbyblucher.se               Nu är mina killar hemma från Dalarna. Det va gott att vara själv, men kändes konstigt o tomt.. Tur jag o Joanna hade varandra. Smulan var ju med killarna. Dom var i Mora i farafars sommarstuga.

  Mmm Gott med Lotus (farfars hund) ben

  Lotus    Lucas lär sig ro

  Hmmm, Smulans stora passion är spadar. Så vad passade bättre än o va med o gräva brunn:)

  Vackert

  Så trött va Smulan på kvällarna

110725 Nu har Flippa (RussellTuvans Aschievement Of Gloria) flyttat till Skåne. Sorgligt och tomt.. Men det känns alltid så bra när man hittat ett superhem. Hon kommer få det så bra där. Lycka till med henne och vi hörs snart! Här hemma är det tomt. Perra, Lucas och Smulan har åkt till Dalarna och kommer hem på torsdag igen. Så nu när jag är "gräsänkling" kan jag göra vad jag vill:) Men det blir mest jobb. Denna veckan har vi öppet alla dagar mellan 12.00-18.00. Välkommen!

   

110722 Det blir inga valpar med Bella vid detta löp:(  Men till våren planerar vi en kull med henne. Nog om det....    Våra hundar är riktigt bortskämda nu. Nya leksaker varje dag:) Vi fick två säckar med hundleksaker av Pia. TACK dom har kommit till mycket glädje!

  Lycka med några korvar:)

 Måste göra reklam för vårt antiskäll halsband vi säljer. Det ger ultravågor o pip när hunden skäller. Våran Lycka har förpestat gatan med skall länge (russlarna skäller nästan aldrig) o vi trodde inte det skulle funka med detta. MEN det har varit helt tyst i två dagar!!! Det funkar! Men hon va inte glad i början.. Då såg hon ut så här. Men nu har hon "lärt sig leva med det". Och vi gillar henne mycket mer nu:)

  Kan man se ledsnare ut?!

110719 Hm var ska jag börja.. Börjar med vårat besök idag. RussellTuvans Fire Fly (Zenta) hälsade på idag. Tack för besöket!!! Och grattis! Sen måste jag ge Sigge (RussellTuvans Laura Biagotti) ett stort GRATTIS!! Andra certet och BIR igen!!. Wow! Grattis Carro, ni är bäst! Nästa gång blir det championat:)

  Nisse o Ernas dotter

 Ny bild finns att ses på Släkt/vänner sidan. Resulat från utställningarna finns att se på Lycka o Nisses sida.

 Vi  har haft en superhelg hemma hos Kerstin o Håkan. TACK för allt! Tack för god mat Håkan, o tack Kerstin för goa skratt!!!

        Växthus fullt av persikor o vindruvor

        Firar med champagne

        Jag e vargsjuk... Kary är sååå go!

  En trött pojk som inte vill lämna Tvååker o Erik....

 

110714 Nu drar vi till Tvååker. Håll tummarna för att det går bra.  Ses snart Kerstin o Håkan!

110712 Vi har haft Spanien besök av "Harley" RussellTuvans Hugo Cornelius. Underbart att se att han mår bra. Jösses vad lik Wilma (hans mamma) han blivit. Tack för besöket! Nu har Bella börjat löpa så snart hoppas vi på en lyckad parning.. Så till det tråkiga.. Flippa (RussellTuvans Achievement Of Gloria) är till salu. Ej till avel/utställning.. Mer info till intresserad fås genom mail el telefon.                Helgens utställningar närmar sig med allt vad det innebär:) Packning, trimmning, badning mm.

  Gott o trimma hemma i trädgården med ett glas vin:)

  Tack (att det är färdigt) matte säger Lycka med en slabbig tunga:)

   Sen va det Flippas tur att bli av med valp pälsen. Imorgon fortsätter jag med Nisse..

110708 Nu har jag o Joanna spenderat två dagar med Nisse o Minna i Bovallstrand hos mamma/mormor.

   Nisse, havet o solnedgång:) Fint!

  Joanna o Minna nere i båthamnen. Man får ha gott om tid när man är ute med Minna o promenerar. Många som ska stanna o prata o klappa.

 Min tuffa dotter när hon hoppar 8 meter höga hopptornet ner i havet..

       

  Vi hade sällskap av minkar (eller illrar?) En mamma o tre ungar. Helt orädda.

110705 Nya bilder finns på Lyckas galleri. Här är Bella o Nisses dotter Iris som vi hade besök av igår:

   Fina Iris

 Nu på kvällen såg vi solen gå ner vid "vår" badstrand. Lycka o Smulan va dom lyckligt utvalda för kvällsbadet idag:

  

  

 Hundarna ville inte upp ur vattnet..

  Smulan o Lycka i solnedgången:)

110704 Jag har semester! Jihaou!! Ledig hela dagarna i 2 veckor! Hundsalongen är öppen mellan 12.00-18.00 alla dagar utom onsdag då öppet tiden är 12.00-14.00. Nya bilder finns på Lyckas sida. Under hennes galleri. Lite badbilder. Hon är en simtokig hund:) Idag har vi haft besök från Stockholm av RussellTuvans Asajj Ventress (Iris) Tack för besöket!!! Iris hade utvecklats till en trygg, lycklig fin hund. Glömde kameran i hundsalongen så kort kommer inom kort. Vill också gratta till Ärtan o Nisses valpar! Ska bli spännande att se valparna! Lite bilder från gårdagen:

  Alla tjejer på Snäll Nisse.. Min söta lilla pojke:)

  

  Minna på cirkusuppträdande  Lucas är cirkusartist

                                                              

                                                               

 110628 Hm får ingen ordning på framsidan. Ska göra om allt på den när tid finns.. Idag cyklade vi och badade efter en lång arbetsdag. Ljuvligt!

  Nisse fick ha lite hjälp att simma för han går på slankning.

   Minna fick lite hjälp av Joanna att simma

  Brr kallt..

   Mina goa barn.

110627 Vi har haft en underbar midsommarhelg.Mycket sol, bad o cyklande. Midsommar började vi hemma hos farmor. Sen slutade vi den hemma hos fam Bergsman. Tack för en jättekul o spännande:) kväll/natt/morgon:) Men nu är det jobb igen. En vecka, sen har jag semester. Jippi! Lite bilder:

  Lucas o Lycka simmar ikapp

       

                                                 

  SnyggFlippa

  Mina pojkar o hundar på väg hem efter en fisketur..Blev en tomhänt promenad hem.

  Men vår lille kock bjöd oss på pizza istället:)

  Lucas o mina apfötter:)

110623 Ha en trevlig midsommar alla!! Svårt att välja vilket kort Smulis blev bäst på.. Här är ett till:

 

110622 Snart ledighet o midsommar! Men än är det full rulle.. Perra bygger hundgård. Dröjer nog tills den blir färdig. Den blir stor. Med tak, och hus att gå in i. Vi ska bara ha den ibland när vi inte kan se till hundarna. Dom blir boende inne våra små.  Men om jag nån gång får min önskan uppfylld att få en irländsk varghund så kanske det kan va bra med en hundgård i stora mått:)

  Rörigt än..                   Min köks soffa har blivit färdig:

 Före:    Efter:

 Jag har samlat på mig många olika pelagonier. En kul av dom som nästan är svart blommar nu:

    

110619 Idag hade Lucas brått hem när vi hämtade honom hos Per. Vet ni varför? Jo han skulle ringa Per när han kom hem:)                                                    Vi kom nyss hem från en kvällspromenad på kroppefjäll:

  Lucas o Bella ser på fina utsikten

   Urk alla kort med koppel. Det är natur reservat så hundarna kunde inte släppas alls..

 Sen avslutade vi promenaden med bad i Mörtjärn:

  

  Mörtjärn

110618 Inga barn hemma. Lucas är hos Per i natt. Igår sov han hos Joanna o Fredrik.. Men dagen har varit full rulle.  Nya bilder finns på Minnas sida. (chihuahua sidan). Vad kul det är att se att en chihuahua kan vara så lätt tränad. Väldigt kul! Nya bilder finns på Majas sida. Vi har lånat Maja idag. Hon ska sova över:) Så bra har allt gått. Hon är en trygg, lycklig tjej. Tack för lånet! Lite bilder:

  Puss på syster Maja säger Flippa

  Joanna gillar Maja

   Lycka tyckte det va kul med tjejerna

   Fina tjejer

  Kraftmätningar..

 Idag har jag gjort sommar i köket:

   Nu ska jag spackla min farmors mors gamla köks soffa (över hundra år) Och måla den. Inte tänkt från början, men hundarna har tuggat på den så det blir så... Hejsvejs:)

110616 Snart ska jag ha en välbehövd semester:) Fullt upp. Fullbokat till den 4:e augusti.. Kul men slitigt.. Men vecka 27 o 28 tar jag ledigt. Affären är dock öppen. Joanna ska sköta den. Nu väntar vi med spänning på Nisses valpar som beräknas till nästa helg. Lycka till med valpningen! Hoppas det blir som ultraljudet visade. Jag börjar bli valpsjuk jag med...Flippa börjar ju bli riktigt stor. Till helgen ska vi låna hennes syster Maja. Tänkte ta lite kort. Godnatten alla!

110613 Nisses päls står på tillväxt. Hoppas den hinner till Tvååker o Ransäter...Det måste den!  Nisse har fått en ny bästa vän:)

  

  

  Kärlek:)))

 Vilken lätttränad chihuahua vi har. Jösses..

   Joanna o Minna. Duktiga tjejer!

  Inkallning till Joanna..

  Kärlek igen:)

 Sen kunde vi inte låta bli att prova hopp. Lite tidigt men det va två hopp på låg höjd.

  

Och lite slalom

 

 

110611 Lucas har fått en liten sida under om oss.Regn hela dagen idag.. Har varit på kalas i Ed idag, och då passade vi på att ta med hundarna så dom fick springa i sandgropen. Och sen bad. Trötta hundar har vi nu.

 

  

    Jag fick rädda Flippa över dom värsta översvämningarna

                                                                       

                                     

 

110607 Nu har Flippa fått en egen sida. Under tikar. Nya bilder på släkt/vänner sidan. 

   Perra ställde Tekla i Fengefors. Det blev excellent. Ägare o fotograf  Lena Bersman.

Bella fick följa med till studion idag o ta championkort med rosetterna:

                     

110606 Uppdaterade sidor: Bellas sida under resultat och på Lycka (cockersidan) Helgen har varit så kul! Bella blev äntligen CHAMPION och gladde oss med att också bli BIR i Fengefors. Jag lägger lite kort o berättar med:

  Både BIR o BIM är efter superhunden Saltidgårdens Rocket Man. En stor favorit hos mig.

 Så här glada blev perra o Bella när hon äntligen blev champion:

 

   Här bor vi och fam Bergsman i fina Fengefors

   Så fint!

  Det blev grillning o mys. Tack för helgen fam Bergsman! Våra killar Lucas o Per hade också en superhelg. Mycket bad o skoj:)... Buspojkar har vi:) Elin o Sara badade också mycket. Bara vi vuxna som är fega.. Men man hade lust många gånger i värmen.

  Per ställde Tekla i barn med hund.Grattis Per till tredjeplaceringen. Så fina!                                          Sen bar det av till Vänersborg för oss. Där bytte vi sällskap. Tack för en trevlig kväll!  På söndag va det dags för Lycka att gå i juniorklass. Hon fick excellent men blev inte placerad. Bella blev 3:e bästa tik.

  Min Lycka

  Min snygga gubbe med Bella i championklass för första gången.

 Idag va det meningen att Perra o Jerry skulle tävla i agillyti men tyvärr skadade Jerry tassen och blev halt. Men vi vill GRATULERA Zigge o Lena till 1:a plats i båda klasserna. GRATTIS! Superhelg för er med. Först får Zigge sin 2:a o sen vinner han alltihop på agillytin! Grattis!! Nu får vi ladda batterierna till nästra utställning. Och vi väntar in Bellas löp inom snar framtid.

 

110602 Nu har vi packat husbilen för helgens resa. Hundarna går och väntar o försöker smita in i husbilen hela tiden:) Allt är klart så vi kan åka efter jobbet imorgon. Jippi:) Ska bli så kul att åka iväg med alla hundar. Håll nu tummarna för oss att det går bra på helgens utställningar.

 

110528 Idag har Flippa följt med till Ed där vi bodde innan. Där fick hon inviga hundarnas sandgrop o badplats. Hundarna älskar att komma "hem". Ikväll ska jag trimma Bella o Lycka inför kommande helgens utställningar.

                                          

                                       

   Nisse kan flyga

   Sen blev det bad för att skölja bort all sand.

   Flippa fick ha lite hjälp att komma upp..

  

  Sen mys med Lycka som inte fick åka med idag.

110526 Nya bilder finns på släkt/vännersidan. Nu står även Perra Kennel RussellTuvans. På tiden eftersom vi båda är så involverade i hundarna och kenneln. Idag har vi fått bilder på våra barnbarn i Estland. Så sööta! So wonderful!

  

Måste berätta om när jag blev riktigt glad idag... En dam kom in idag o ville ge mig ett brev. När jag öppnade brevet fanns detta i:

Ni tar hand om hundarna en stund

Det kan göra mycket för en hund

Att känna att någon bryr sig om

Och de till rätt ställe kom

Hos er de blir mycket väl bemött

Även om en känner sig trött

Man får pälsen klippt och mer till

Hoppas man sitter tillräckligt still

Efterår mår en så bra

Och känner sig nöjd och glad

En tror nog inte något så bra

Kan göra både stor och liten hund så glad

Från: Ingrid och Snobben

Tack snälla söta ni! Ni fick mina tårar att rinna:)

110521 Här har det hunnits med mycket i hundväg sen sist jag uppdaterade. Veterinären var på hundsalongen. Dagen gick kanon. Nästa gång kommer Mattias om ca 5 veckor. Datum ej ennu bestämt. Återkommer om det. Lycka vår cockertik har fyllt ett år. Igår va vi på rasklubbsutställning med henne. Spännande att va på en ny ras klubbsutställning. Lycka skötte sig bra. Hon gick i juniortiks klassen med 17 andra. Första utplockningnen klarade hon. På andra åkte hon ut som nr 6. Resultat  o bilder finns att se på cockersidan. När vi kom hem lekte hon med sin älskade anka. Nya bilder finns att se på Lyckas gallerisida.

  Lycka o ankan

   Lyckas pappa. Undra var hennes bushumör kommer från...:)

  Mamma Tekla o Flippa (Tack för kortet Lena!)

 Flippa va hos familjen Bergsman. Där lekte hon med sin mamma o Zigge. Syster Maja hade också varit o hälsat på. Flippa sov som en stock efter att vi hämtat hem henne. Tack för hundpassningen!!!!

 Inte så länge kvar innan Perra startar Hundfotograferingen. Nya kort finns att se på Minna.chihuahuasidan. Lite nya kort:

                    

                                            

 Nu säljer vi Rostock keramiksunderbara saker i Hundsalongen.

             

             

     Hundmatskålar där man beställer med sitt hunds namn. Allt tål micro och diskmaskin.

 Nya bilder finns också att se på Släkt/vännersidan. Tack för kort!

 

110514 Nu har Alice hanvalpar åkt till sina nya hem. Två Stockholms kisar blir dom. Lycka till med era valpar! Vi hörs o ses! Imorgon åker Alice hem till Helen, Dennis och mamma Doris. Så idag har hon blivit duschad o fixad med. Tänderna har skrapats. Vilken hemsk beläggning tikar får efter att ha tagit hand om valpars kiss.. Måste va gott o få bli helt ren i munnen efter. Men jösses vad tomt det blir här. Vi har ju haft valpar lång tid. Och Allan Brallan (Alice) kommer lämna ett stort tomrum efter sig.. Nu ägs hon helt av Helen o Dennis. Vi tackar för dessa 5 år av otroligt bra samarbete! Tack!

  PussHarry   PussTotti

 Webkameran ligger nu nere tills nästa kull valpar. Men då kör vi igång igen. Är så glada att vi kom på denna iden, då valpköpare uppskattar det enormt. Man kan nu se gamla filmerna på valparna under samma flik.

110510  Valparna är 8 veckor idag. Nya kort på deras sida. Full rulle här. Funny-Maja är här en vecka nu. Pelle är i Skåne. Jag har fått klippa ner Funny-Maja. Pelle orkar inte ha pälsen.. Men hon är färdigutställd endå. Underbar liten cockerflicka. Idag har jag fixat hennes päls o Lyckas putsas inför nästa helg då det är cockerspecial.

  Funny o Lycka  Perra provfotar Funny-Maja i studion. Lite mer kort från dagen:

  

    En klippkund som fick stå modell  (Gillar ju inte halsbandskort.. Men det glömdes)

  Hugo (klippkund)

 Våran (Perras) dag började med att hundarna hittade denna krabaten i vår trädgård... Vi fick rädda honom från dom.

 

  Grilla blev det när jag kom hem från jobbet idag. Måste ta vara på det fina vädret.

    Flippa fin

 

110507 Bara några dagar kvar tills Alice killar åker.. Vi tränar kissrundor ute för fullt. Idag har dom varit ute nästan hela dagen. Flippa lär dom allt hon kan:)

  Totti   Harry smutsig.. Dom e så underbara!

Flippas dagar är fulla av lek. Imorgon är hon 13 veckor. Vaccinering och första rabies sprutan fick hon i onsdags.

  Flippa med Per o Lucas

  Flippa med valparna

  Flippa med Lycka

  Flippa försöker hänga med morfar Nisse och Alice. Sen avslutade hon dagen med att leka med mamma Tekla o Zigge som kom o hälsade på. Hon har roliga dagar! Igår träffade hon sin syster Maja.

 Glöm ej beställa tid för vaccinering hos veterinären som kommer till Hundsalongen den 17:e maj. Några få tider kvar. Snart öpponar Perra sin fotostudio. Det börjar bli klart. Men några veckor kvar.. Spännande!

110503 Idag har det snöat. Ser lite konstigt ut när körsbärsträden står i full blom och snön faller...Men till helgen sk det bli fint igen. Hoppas jag! Idag är Alice valpar 7 veckor. Börjar få lite ångest. Snart åker både Alice och killarna..   Nya bilder finns på 7 veckors killarna på deras sida. Alice är med ute på promenader nu och börjar bli trött på att killarna hänger i tuttarna. kan man förstå!  Dom har vassa tänder.. Båda killarna flyttar till Stockholm med omnejd. Så två Stockholmskisar blir det:) Lilla Flippa lever livet här. Har nu blivit 12 veckor:

   Flippa 12 veckor

Vi har också fått barnbarn. Fyra fina valpar. Födda i Finland men gjorda i Estland. Grattis pappa Hugo!

  Smulan o Nisses barnbarn

 

110501 Första maj. Känns som om vi va i juni. Här blommar körsbärsträden. Vi har haft en underbar helg med massor av sol. Tack fam Bergsman för pass av Flippa.

  Flippa med mamma Tekla o styvpappa Zigge. Tack för kortet Lena!

110530 Jag e så glad. Lycka har debuterat i utställningsringen. Trodde aldrig hon skulle kunna klara detta.. Min lilla toka har varit så duktig:)  Är så stolt:) Resultat o bilder finns att se på cockersidan. Tack för en underbart trevlig dag Johanna. Tack för bilder. Grattis till Aidens resultat!

  Lycka i BIG ringen

110427 Nu är Alice valpar 6 veckor. Vad tiden gått fort. Dom är så goa o Alice är så glad att äntligen kunna leka ordentligt med dom. Nya 6 veckors bilder finns på deras sida.

  Gos i mitt knä:)

 Ihelgen hade vi ringträning.

  Riktig utställningskänsla med tält o allt:)

  Lena o Zigge

  Isabella

 Flippa passade på att leka med mamma Tekla. Tack för underbara bilder Lena!:

    

Igår va vi uppe i Mörttjärn. Flippa o Lycka hoppade i. Brrrr...

  

 Vår son badade också. Han tyckte inte det va kallt alls..... Isen har ju faktiskt släppt..

  

 Så här fin va Flippa när vi kom hem:

 

 

110423 GLAD PÅSK till er alla från oss!!

 Fin vårbukett plockad i trädgården idag. I Rostock har vi så mycket blåsippor så dom är inte fridlysta här.

110422 Nya bilder finns att se på Cockerspanielsidan i gallerit. En ny bild på Minnas (chihuahua) sida. Vädergudarna är på vår sida ennu. Underbart! Vi har fått hem husbilen o hundarna längtar efter att få åka iväg med den:)

 

 Idag har VipVin´s Helga "Ärtan" varit här o parats med Nisse. Är ni intresserade av smånissar med leverans i augusti så hör av er.

  Ärtan hjärta Nisse:)

 Minna är här över helgen. Hon och Flippa e bästisar. Men Flippa gillar inte att Minna är dubbelt så snabb..

  

  Bustjejer som gräver

 

  Jag tycker Flippa är lik morfar Nisse. Önsketänkande kanske.. Men kanske har Dot Com slagit igenom lite.

Småkillarna är ute några timmar om dagen också.

   Hjälper Perra gräva rabatt..

   Bus med Flippa

 Sköldpaddan Mikey är ute några timmar om dagen nu också. Äntligen har vi börjat plocka färsk mat till honom i trädgården.

 

110421 Ny bild på släktvännersidan. Tack Lena. Superfin!

110420 Vi har en hanvalp till salu.

Så gott väder. Idag har vi varit ute massor. Lucas tränar inför barn med hund i som han ska gå i Fengefors. Då åker vi dit ett helt gäng.

  

Idag har vi äntligen satt upp agillityhindrena.

  

   Superduktiga pojkar!

  Perra tränade Smulan inför veteran i Fengefors

   Sen agillity med Lucas

  Jag försökte träna Lycka... Ska ju på utställning nästa helg.....

   Sen va det Flippas tur

  

110418 Nya bilder finns att se på 5 veckorsvalparna (blir det imorgon). Allt går bra. Alice är så duktig. Leker med dom små o tar tillochmed hand om 10 veckors valpen o ger lite di ibland..:)

  Hm... En lite för stor valp för mjölk..

        

        Alice o pojkarna

 Här har vi haft 20 grader varmt och njuter av fulla muggar. Hundar och människor. Vitsippor, tussilago o maskrosor har tittat fram. Så kul att fota hundarna i vitsippshavet:

  Kvällen

I helgen passade vi på att lägga spår till hundarna:

  Jerry väntar på sin tur

    Smulan tog spåret fint och fick sin klöv

  Bella klarade sig också fint

  Jag o Lucas hittade på lite andra aktiviteter så länge med dom väntande hundarna.

 Lilla "Flippa" som vi kallar RussellTuvans Ascivement Of Gloria lever livet. I går va hon o hälsade på mamma Tekla. Tekla lärde henne sparka boll:) Lilla Flippa har nu blivit 10 veckor:

  

 

110411 Först vill jag tacka för trevliga valpbesök! Nya bilder finns att se på valparna som blir 4 veckor idag. RussellTuvans Supermarine Spitfire flyttar till sin morbror "Rocky" (RussellTuvans Bird Ways) Tack för att vi fick träffa Rocky! Rocky som alltså är Alice bror visade sig ha lika stor personlighet som Alice:)

  Rocky

 Äntligen har jag trimmat ner Nisse. Han måste va fin för till påsk kommer en tik hit på parning. Då blir det Nissebarn hoppas vi. Nisse Före och efter trim.. Pälsen har varit lite eftersatt..

  Före                          Efter.

 Vi väntar nu med spänning om RussellTuvans Acsivement Of Gloria blir kvar här eller åker till USA. Spänningen stiger.. Vi tränade lite utställning igår. Hon visade sig bra.

   

    Lycka går på hårdträning..

Sen blev vi sugna att träna Nisse med. Lite ringrostig men ack så go att hålla i kopplet:)

  

  Valpen ville va med o träna..

 Nu ska vi mysa ner oss i soffan snart med lilla Vi Da Feliz Madicken "Minna"

  

110408 Veterinären kommer för vaccinering på TrassellTuvans Hundsalong den 17:e maj. Några tider kvar. Boka hos mig på salongen. 0530-12623, 0736-227548. Välkommen!

Julle (jackrussellhanen till omplacering) har nu hittat ett nytt hem.

Ny länk på länksidan.

Tekla ägs nu av familjen Bergsman. Så hon ligger på en ny sida. (Tikar tidigare använda i vår avel). Tack för supert samarbete! Ses imorgon Lena. Hoppas jag. Så här glad är Tekla att va hemma hos Zigge o friheten: (Tack för kort Lena)

                                                           

 Idag träffade vi Maja (RussellTuvans Crescent Moon). Hon o systern skulle mäta krafter.. Maja leker med schäfer o lillan här leker med chihuahua.  Så Maja va lite tuffare.:)

Måste berätta också att jag snart, när som helst blir faster för 5:e gången. Spännande o pirrigt.. Tror på en kille till. Lycka till nu David. Hörs snart.

Maja har fått en egen sida. Vi har behållt henne på halvfoder.

110406 Nya kort på Alice killar som fyllt tre veckor.  Idag har Tracker Jacks Saga "Smulan" sin stora dag. Hon fyller 7 år!! Veteran!  Hoppas vi får många mer år!! Smulan är en på miljonen..

  Smulans tårta

Mitt nya rum till trimmet är klart. Nu har Perra börjat på vårt kafferum/Kontor. I den lilla hallen.

  

 Idag har Minna (Joannas chihuahua) varit hos mig då Joanna praktiserar hos Lena Salong Blucher. Minna ska stanna tills på lördag. Joanna ska fira sin födelsedag i tre dagar! Minna o Lilla RussellTuvans Acshivement Of Gloria har lekt idag.

    Minna är arg...

  För "Gloria" vill ha Minnas saker o säng.. Inte populärt..

  Födelsedagsbarnet som fyller 17 imorgon har redan fått sin present.

  Men tårta till morran får det bli innan Joanna åker på shoppingrunda med sin pappa. Jag o Lucas bakade tårta.

  Hundarna fick smaka..

110403 Äntligen ny kamera!  Nya bilder finns på Teklas åttaveckors valpar. Nu har RussellTuvans Crescent Moon flyttat. Inte så långt bort. En familj i Dals Rostock.Allt har gått jättebra. I sitt nya hem har hon två kompisar. Schäfern Affe och Pumin Berra. Vad tomt det blir när en åkt..

  Lycka till med Maja!

                                                                                                                                                                                                                                            Tekla och RussellTuvans Aschivement Of Gloria har varit ute o lekt några timmar idag. Kunde inte låta bli att plåta lilla tjejen:   

     Snygg  

             Busig

    Duktig

   Dessa fina matskålar har Lena (Teklas matte) gjort till valparna som dom får ta med sig till sina nya hem.

  Så fina! Tack Lena!!

Igår va vi på kusten (Bovallstrand) och firade min lillebror Simons 20 års dag. Därför blev det ingen webkameravisning igår.

      Lycka luktar på kusten

  Perra hittade lite olika motiv att plåta när vi rastade hundarna. Ex denna vackra svan.

        

 Ikväll blir det webkamera på igen. Då ser ni Alice o killarna igen. Valparna börjar vara med mer o mer. Snart flyttar dom ner. Lite kort på mamma Alice o killarna:

    Alice är så duktig!                                               Nu ringde Perra som varit på viltspårskurs hela dagen med Jerry och gjorde mig glad:) Det hade gått så bra så ledaren funderade på att flytta upp dom till gruppen som redan gått 1 år. Duktiga killar jag har!:)

 

110329 Nya bilder finns på Alice hanvalpar. Tyvärr ingen bra kamera än så bilderna är tagna med Lucas lilla pocketkamera. Vilken abstinens man får efter riktig kamera.. Alice är så duktig med dom. Dom är redan 2 veckor. Har öppnat ögonen o kisar på vaärlden. Inte mycket dom ser än. Men snart är det full rulle. Snart får ni komma o se dom valpköpare!  Har ingen våg hemma så ingen 2 veckors vikt.. Men dom har gått upp bra. Är mycket runda..                                                                                                                                                                                                                                         Phu jag är så trött.. Mycket på G hela tiden. Men jag gillar det. Perra är på spårkurs med Jerry.  När dom kommer hem ska vi sooova.

110326 Massa nyheter i Hundshopen. Bla bäddar, påskgodis mm..  Välkommen in! Snart har vi 2 års jubileum för TrassellTuvans Hundsalong. Mer info om det kommer snart. Vi bygger om och har stora planer på g... Så spännande. Kan tänka mig att frisörgrannarna (har frisersalonger på båda sidorna) undrar vad som är på G. Ursäkta allt oväsen..

Ny bild på chihuahua sidan. Allt funkar super med den lilla chihuahuan. Hon är en riktigt tuff liten dam. Å vad det är kul att lära mer om olika raser. Synd bara att så många är ras"rasister".

  Mina bustjejer:)

Nu har Alice hanvalpar fått namn. Perra är den som döper. Tror han längtar tillbaka till tiden när han gjorde lumpen som flygplansmekaniker.. Namnen ses på deras sida.                                                                                                                        

Nya bilder finns på sjuveckors valparna. På deras sida. Ni får ursäkta bildkvalitén.. Har sålt kameran, så vi plåtar med Lucas kamera (inte så bra) nu. Längtar som en tok efter nya kameran. Våra små tikvalpar är ute flera gånger om dagen nu. Har påbörjat rumsrensträningen. Idag har vi haft underbart väder. Jag har putsat fönster o ägnat mig åt hundarna hela dagen. Webbkameran fortsätter och vi får mer o mer besökare varje dag. Väldigt kul! Hoppas ni som ser vet att man kan logga in o chatta med oss under tiden kameran går. Gå in på Russelltuvans (den lila texten) under kameran.

Lycka (cocker) står på daglig puts nu för att underhålla linjerna Tord gav mig på hennes päls. Utställning snart. Ska bli så kul att äntligen gå på utställning. Det va så länge sen. I sommar ska vi åka runt mycket har vi tänkt.

 

 Snart påsk. Jag älskar påsken så jag brukar smygstarta.

110322 Alicevalparna är 1 vecka idag. Nya bilder finns att se på deras sida. Dom växer och mår bra. Imorgon kan ni se killarna på webbkameran. Vi kör varannan dag Teklavalpar o varannan dag Alice valpar.

  Tjockiskille:)

110320 Härligt väder idag med. Lena, Ove o Per kom på kaffe o gosade med valparna ute.

  Tekla har att göra med två busflickor:)

Äntligen har jag fått mysa mer med lilla Minna. Vilken go liten tjej:)

  Joanna o Minna   Lucas o Minna

Sen åkte Joanna o Minna hem till Fredrik igen. Då va Minna så här trött..

  

110319 Vet inte var jag ska börja med.. Jo, (La Vida Feliz Madicken) Minna (Joannas chihuahua) har äntligen kommit hem. Allt går bra. Minna är en liten tuffing. Tuffaste  och minsta tjejen i en kull med fem tikar:) Lite nytt om henne på chihuahuasidan. Hon e så söööt.

 

Allt går bra med Alice o valparna. Idag har vi visat dom på webbkameran. Nu kommer Alice och Teklas valpar visas varannan dag. Imorgon är det Teklavalpar. Välkomna! Namn"tjatet" är i full fart här hemma. Får se vad killarna kommer heta:)

  

  5 dagar gammal valptass. Så mjuk..

 På Till salu sidan finns en omplacering av en jackrussellhane som vi lovat försöka hitta ett bra hem till. En väldigt trevlig kille på 4,5 år. Maila vid intresse och berätta vad du kan erbjuda denna pojk.  Vi har även sänkt priset på vår kamera som är till salu några tusen. Så gör ett klipp o köp en superkamera:)

 

 Idag har vi haft jättefint väder. Riktig vår. Äntligen! Det börjar blomma:

   Kämpar genom snön..

Nya bilder finns att se på Teklas valpar. Imorgon blir dom 6 veckor. Redan! Idag när vädret varit på vår sida har dom fått vara ute en timma. Tänk vad världen är stor. Nya utmaningar varje dag för dom söta små tjejerna:

  Först va det lite hemskt att lämna filten..

   Lukter, ljud, allt är nytt..

    Fortfarande snö. Kallt om tassarna...

   Va det kul ute? Det gör vi om va? Give me five:)

 Eftersom vädert va så underabart idag blev det mer uteaktiviteter:

   Skridskor o hundspring på isen

  Korvgrillning

 Men opps vad kommer här...  

 Hm katten blev rädd... Uppe i trädet sitter katten.. Allt slutade lyckligt kan vi lova iallafall..

    Lite bilder på min snygging också. Liiite fixerad av katter bara.. Snart måste han trimmas inför sommarens utställningar.. Men guud vad snygg han är. Blir snyggare för varje år..:)

110317 Så nu va webbkameran igång igen. Efter lite si o så.. Men än har vi inte fått till det för att visa Alice med valpar. Ska köpa en trådlös. Tack för all god respons vi fått på kameran. Från valpköpare och fodervärdar och skk.

 Alice o valparna mår bra. Så söta:) Båda killarna är tingade.

    2 dagar gamla

  Mat på sängen ska alla nyblivna mödrar ha.

Imorgon åker jag o Joanna o hämtar hem våran lilla chihuahua. Ska bli spännande och en helt ny erfarenhet rikare för mig. Hoppas du kan sova inatt lilla Joanna:) Mer bilder o info kommer säkert om lilla Mínna (som Joanna efter  ca 100 namn bestämt sig för:) till helgen.

 

 Måste också berätta att allt går super med vår nya cocker som bor hos Pelle. Hm hon är så väldresserad att han kan gå med henne lös överallt.. Tänk om våran Lycka kunde va så... Varje dag hittar hon på hyss. Tur hon är söt. Det förlåter mycket:) Vi har blivit lovade att hon kommer lugna ner sig nu efter hennes första löp. Kan ju hoppas på det.....

  Kocko Chanel som vi kallar henne här hemma:)

110316 Tyvärr blir det ingen webbkamera idag. Tekniskt fel.. Återkom gärna imorgon o se Alice o valparna live. Välkomna!

110315 Valparna är här!  Lugnet som fyller huset nu är så skönt. Valpningen gick så bra den kan. Alice klarade allt helt själv. Vi kunde bara titta helt lugnt. Skönt efter förra valpningen som inte va lika lätt..Klockan 14.56 föddes den första och den andra kom en kvart efter.  Älskade Alice va så duktig. Till och med duktigare än sin mamma Doris. Skönt med en problemfri valpning! Två killar blev det. Jättefint tecknade. Ny sida finns på valpsidan. Så nu är Alice mamma, Doris mormor, Wilma gammelmormor och Lara gammel, gammel mormor. Detta känns väldigt speciellt.. Ska bli så spännande att se killarna växa upp! Tyvärr ni som ville ha tikvalpar. Jag rekomenderar att ni hör av er till Bundle of happiness kennel i Trollhättan. Maila på:bundleofhappiness@live.se   Hoppas du får många tikar Johanna:) Webbkameran kommer att vara varannan dag på Teklavalpar och varannan på Alicevalpar. Imorgon kan ni se Alice o valparna. Välkomna kl 19.00-21.00! Naturligtvis dricker vi lite champagne nu:

                                                                                         

  Första nyttiga råmjölken

  Älskade Allanbrallan med sina killar:) Just det en kul sak.. Igår sa jag till Perra att Alice är en typisk killmamma. Och det stämde..

 

110315 Nu blir det valpar inom 24 timmar. Tempen har nått 36 grader. Än är det lugnt. Alice skakar lite pga temperatursänkningen. Håll tummarna att allt går bra nu! Återkommer senare eller imorgon. Lovar att höra av oss hela tiden Dennis o Helen!!!

110312 Inga valpar ennu.. Vi väntar. Alice är lugn o sover mycket. Snart kommer dom! Längtar! Nytt magkort:

 

Nya bilder finns att se på valparnas sida. Imorgon blir dom 5 veckor. Tiden har gått så fort.

  Crescent Moon hälsar på morfar Nisse genom gallret.

Idag har jag varit på Linesams kennel. Hämtat hem en tik. Jag är så glad. Ibland känns allt så bra o rätt och det gör det nu. Bilder finns att se på cockersidan. Tack för Funny! Och tack Tord för hjälp med Lycka!!!! Jag är som en svamp när man man får lära av dom som har hållt på så många år. Jag älskar att lära mig mer. Så tack! Nu har jag två:

  Puss på Funny Lycka får också pussas såklart:) Å vad jag är glad!

110305 Valparan fyra veckor imorgon. Nya bilder finns att se på deras sida. Dom börjar visa sina olika personligheter nu. Underbara! Dom har nu flyttat ner så dom får mer att se o höra på.

  

Alice går snart in på sista veckan innan valparna. Vi tror inte på många valpar. Hon är inte stor. Hoppas tre iallafall. Spännande! Håll tummarna för att denna valpning går bättre än förra! Alice o Bella gottar sig i solen:

  

Här händer det mycket som vanligt..:) Imorgon börjar Perry(=Jerry+Perra:) viltspårskurs. Nästa helg åker jag till Tord o hämtar hem en till hund. Jag o Pelle (en god vän) har köpt en cockerspaniel. Så nyheter om den kommer om nån vecka. Längtar! Ska samtidigt få hjälp med Lyckas päls av Tord. Och titta på några tilltänkta hanar. Helgen efter hämtar vi hem chihuahuavalpen. Joanna längtar som en tok....:)) Så vi har att göra.

110302 Idag va Lena o Elin (Teklas mattar) här och hälsade på. Valparna fick då sitt första mål riktig mat. (Näst efter avmaskningsmedlet då..)  Uppblött valpfoder med lite köttfärs i. Det va väldigt smaskigt.  Till helgen flyttar valparna ner från vårt sovrum.

  


  

Hela huset är fullt av hundar nu. Lycka!Alice förgyller vår tillvaro med skratt:) Hon kan skratta som Smulan:)Alices (RussellTuvans Supreme Being) mage har växt lite mer. Vi hoppas på rätt så många valpar så att ni som väntar får er valp.  Håll nu tummarna! Ca 11 dagar kvar:

    Hur många valpar kan det vara? Alice är ju en rätt stor tik..

110227 Uppdatering varje dag nu.. Idag har jag trimmat Tekla lite. Fått bort den värsta av raggen:)

 110226 Nya bilder finns att se på valparna som blir 3 veckor imorgon.   

                                                                                                                                                                                                                    Idag har vi varit i sandgropen i Ed. Så hundarna har klättrat. Blev så trötta efteråt. Kameran dras gärna till Lycka som har så många uttryck..

 

    Jag får göra en mapp med roliga Lycka bilder så småningom...

 

110225 Nya växabilder finns att se på Lycka. På hennes sida. Nu har vi fått en chihuahuasida. Den kommer byggas på eftersom. Valpen kommer i slutet av mars.  Troligtsvis ska hon kallas Gina. Vi längtar. Jag har gjort färdigt två täcken än så länge. Så små.. Känns som om man ska bli mormor:)

 Det är så bra att ha webbkamera på valparna. När vi tex är ute med hundarna så kan vi lätt koppla upp oss på mobilen o se så att valparna mår bra. Våran babywatcher:)  Superduper!

 

 Idag har jag klippt valparnas klor för första gången. Tekla va lite orolig men annars gck det bra.

  

 I förrgår skulle Pelle (en väldigt god vän till oss) låna Lycka, för att vi skulle få lite lugn o ro... Jag kunde inte sova.. Men vet ni vem som mest saknade vår lilla cocko? Jo Perra som annars mest tycker hon ställer till bus...:)

    Återförenigspusskalas                                         

110223 Nu var Alice här. Så trevlig hund! Idag har hon fått en ny hobby.. Perras akvarium.:) Två timmar tog det att slita sig från det.. Och ingen fisk blev det..

  Man ser en liten rundning på Alice mage.

   Dag 42

 Sportlov för ungarna här. Så igår va det skridskoåkning:

  

  Upp o hoppa. Vill mer säger Lycka.. Idag blev det badpalatset i Vänersborg men då fick inte hundarna följa med..

 

                                                  Fredrik o Joanna gosar med valparna o längtar efter deras valp..

110222 Efter bedjande i många månader så är det nu bestämt att Joanna ska få en egen hund. Så den 20: mars flyttar en liten, liten flicka hit. En liten chihuahua med en lite ovanligare färg. Vet inte riktigt än om hon blir blå. Hoppas det..  Så Joanna har att göra nu.. Shopping till den lilla är i full gång. Inte bara dyrt att köpa en chihuahua:) Jag sitter hemma o stickar små, små tröjor för fullt till den lilla. Chihuahuor hatar kyla. Bilde på lilla tjejen (som inte namnet är bestämt än på) och Joanna:

           

                                          

Snart kommer Perra hem med Alice (RussellTuvans Supreme Being) . Ska bli så spännande att se hennes mage. Vi lovar att skicka kort jätteofta hem till er, Helen o Dennis!

110219 Idag har vi haft lite av en tjejdag här:) Joanna har fixat hår o smink på mig. Bra att ha en egen blivande  frisör:)  Sedan åkte vi till Salong Bucher på visningsdag. Lena har börjat sälja smycken från DIDDI. Otroligt fina. Väl värt ett besök om ni är i Mellerud! Tack Lena för vin o tilltugg! Jättetrevligt!

  Joanna köpte detta finfina armband. Detr va kärlek vid första ögonkastet.

  Jag köpte örhängen. Hjärtan så klart:)

På tisdag åker vi och hämtar hem Alice (RussellTuvans Supreme Being) Då är det tre veckor kvar till valpning. Håll tummarna för att denna valpning ska gå lättare än det gjorde för Tekla..

  Alice på sin 25:e dräktihetsdag

 Nya bilder finns att se på Lyckas sida (galleriet). Hon är så kul att ta kort på, men man får va snabb för allt händer väldigt snabbt hos henne... Lite dagsfärska bilder från denna fina soldag:

  

   Vackra Smulan

Imorgon åker jag och Joanna och tittar på hennes eventuellt blivande valp. Som antagligen flyttar hit om fyra veckor. Ska bli så spännande. Joanna valpsjuk med lilla RussellTuvans Crecsent Moon:

 

Nya bilder finns nu att se på valparnas nya sida. Dom fyller 2 veckor imorgon. Tiden går så fort. Teklas stygn tog vi bort idag och allt har läkt fint. Lite bilder:

    Så goa..

 

110214 Glöm inte att se valparna live varje kväll mellan 19.00-21.00!  Grattis på ALLA HJÄRTANS DAG!

      Valparna 1 vecka o en dag

I går städade jag Lucas garderob. Kläderna som va för små o skulle slängas fick vi så här kul med. Stackars hundar... Men dom hade kul faktiskt:)

                                          

                                                            Snyggast blev ju Lycka:))

110212 Imorgon är valparna 1 vecka. Namn har dom fått. Nya bilder på Tekla/Maxi valpars sida. Allt går jättebra. Tekla är en utmärkt mamma. Valparna är så sööta:

  Hittar man inte mammas tutte får man ta syrrans öra..

  Mamma Tekla tvättar o tvättar.

    Trötta, mätta o nöjda

Elin o Lena har varit o filmat valparna. Lyssna på Elin som sjunger:

 www.youtube.com/watch?v=2c7pVOjQkOI
                        Elin sjunger så fint!

 Min bror David (en av sex bröder) är en hejare på fotografering. Kolla in hans sida:

 http://www.flickr.com/photos/daddelicious

 Nu har vintern kommit tillbaka till Dals Rostock. Vi som trodde det va vår.. Lite nya snökort kunde jag inte låta bli att ta idag när solen sken så fint:

  Våran älskade Smulan som snart fyller veteran.

  Smulans största passion i livet= spadar.. En speciell dam:)

  Jerry

  Lucas o hundarna

  Lycka gillar att pussas:)


110208 Ny valpsida på valparna. Än har dom inte fått namn. Men snart blir det dop..:)  Nu har vi hämtat oss efter helgen. Är så glada för dom två tjejerna:) Tekla är så duktig. Trots snitt o allt så tar hon hand om valparna som om hon inte gjort annat. Får berätta lite om valpningen.. Tyvärr va det tre hanvalpar som dog under förlossningen. Dom två första va så stora och tog sån tid på sig att komma ut. Den sistfödda kom inte ut alls. Blev sittande fast. Hos veterinären konstaterades att valpen var groteskt stor. Så Tekla blev snittad. Valpen va nog tre gånger så stor som en normalstor valp. Stackars Tekla... Men snittet gick bra. Tekla har kvar sin livmoder  och kan i framtiden få valpar ogen. Inget va onormalt med henne. Hon va inte trång el hade något annat fel. Bara att valpen va för stor...                                                                            Men nu har vi lagt det bakom oss. Är såååå glada för dom valpar som lever. Häromkvällen firade vi "barnmorskor"med champagne (Elin drack cola) Webkameran är nu igång varje kväll mellan 19.00-21.00. Så kan ni se dom live.  Hoppas ni valpspekulanter står kvar o väntar på nästa kull. Inte så länge kvar. Dessa två tikvalpar är tingade. En får flyga så långt som till USA om utvecklingen går som vi vill avel o utställningsmässigt. Lite bilder på våra guldklimpar:

                                                                     

                                           

110206 Skriver bara helt kort. Valpningen gick inte som vi hoppats.. Men två fina flickor har vi. Tekla mår bra efter omständiheterna. Blev snitt efter lång plåga. Men nu ser vi framåt och glädjs åt finfina valpar. Tekla är en otrolig hund. Hon har många som älskar henne. Tack Lena o Elin för idag. Synd er första valpning skulle bli så här..  Nu ska vi skämma bort Tekla. Web kameran kommer nog dröja några dagar till Tekla mår helt bra.

110205 Nu har tempen sjunkit till 36,0 grader, så valpningen bör vara igång senast inom ett dygn. Tekla är lugn men vill inte vara ensam en sekund. Skakar mycket pga temperatursänkningen såklart.  Så idag får jag  en lugn dag idag. Gott! Ligger o gosar o läser. Väntar, fantiserar o drömmer. Detta är lika spännande och underbart varje gång. Hoppas allt nu går bra. Håll tummarna! Jag uppdaterar så snart dom kommit o allt lugnat ner sig.

110203 Nya bilder på husetsidan. Äntligen är vår stora hall klar. Nu börjar Perra med fixning av badrummet uppe. Snart får vi valpar lalalalalala. Längtar!  Idag är Tekla på dag 56. Vi har börjat tempa henne. Hon ligger stadigt på 37,8. Hon väger nu 8 kg. Mycket med tanke på att hon är en liten tik. Vi har bestämt oss för att ha webkameran på mellen 10.00-19.00 varje dag för att se valparna live. Börjar dagen efter deras ankomst om allt går bra. Lite bilder på rultan:

    

    Vi myser med Teklas mage. Underbart att känna alla rörelser i magen o fantisera om hur valparna kommer se ut, vilket kön och hur många det blir. Perra o Lena tror det blir fem. Jag tror det blir fler..  Tekla är jättepigg. Fattar inte hur hon orkar leka. Hon o Bella har lekt mest hela dagen:)

110126 Tiden närmar sig med stormsteg för valpar här hemma. Längtar! Funderingar på namn börjar närma sig ett beslut tack vare Lena:) Perra håller på för fullt att få allt att fungera för att valparna ska kunna ses live när dom anlänt. Hoppas bara allt går bra nu! Zigge (Teklas riktiga fästman) försöker vänja sig vid tanken på att vara ifrån Tekla ett tag..

                                                       Zigge o Tekla hånglar:)

 

110122 I torsdags hade vi Maja ( RussellTuvans La Campanella) på trim. Hon har väldigt bra, lättskött päls (light broken) som va lätt att trimma. Troligtvis (förhoppningsvis) kommer vi att leasa in henne för en valpkull till hösten. Hane är redan tilltänkt.. Mer om det när tiden närmar sig. Förhoppningsvis kommer vi att visa henne på utställning till sommaren också. Hon hade växt till sig o blivit så Fiin! Vilket steg.. Kortet gör henne inte rättvisa. Tiden va knapp.. Men här ett kort:

  Maja (Nisse o Smulans dotter)

110119 Nya bilder på hus sidan, under om oss.  Nu har vi Tekla hemma hos oss. Vi gosar med hennes mage och skämmer bort henne med massor av kärlek. Nästan tre veckor kvar till valpning. Vi väntar med spänning!!!

  Tekla (o)dräktig:)   Dräktig..    

 

                Nu e magen stor..

 Men nojs med pappa Nisse går bra en stund då och då.

  

                                           

 Börjar han bli grå min älsklingspojke...

                                           

 Bella i Lucas iglo:

                                           

 Hmmm en sko, vem har lagt den här....

                                             

Ja kan det va Lycka kanske... Oj någon i fågelmaten. Vem kan det va....

    Bäst att springa, pappa Perra kommer...............

 

110114 Idag va det dusch/ fön och puts dag för Lycka. Varannan vecka. Än har vi hållt oss från tovor. Det är en stund av njutning för mig (Åsa) Så kul o fixa med pälsen på sin egen hund. Nya växa kort finns att se på Lyckas sida. Åtta månader om fyra dagar. Dock tagna med mobilen.

  Börjar se mer o mer ut som en cocker när bäbisullen börjar "falla" av.

110113 Nu är RussellTuvans Supreme Being "Alice" parad. Valparna beräknas anlända runt den 14:e mars. Idag strippade jag ner Alice. Så det bara var underull kvar. Så en go tröja får hon ta med hem till Värmland imorgon när hon åker hem till mamma Doris och sin foderfamilj.

  Nedstrippad Alice. Kort sista dagarn är tagna med mobil, därför inge bra..

 Vi kommer ha en webbkamera när valparna fötts. Två timmar dagligen så valpköpare och andra kan följa valparna live varje dag.

  Alice med nya tröjan. I shoppen har jag mycket stickat till salu nu. Två damer stickar till mig. Både i vanligt garn och i islandsull som kommer direkt från Island. Välkomna in för ett kik:)

10112 Alice (RussellTuvans Supreme Being) är här för parning. Mer info om det snart.... Hon är sååå lik sin pappa Nisse. Alice är en hund med STOR charm. Hon får oss att häpna:)

  Imorgon ska jag trimma henne. Hennes mamma Doris (RussellTuvans W Florida) var på hundsalongen i måndags:

  Doris gillar inte trim. Men det gick bra. Tack för allt Helen! Ses snart igen.

Lite nyheter i Hundsalongen:Nu är det bestämt att vi kommer att ha en veterinär i Hundsalongen en gång i veckan. Han kommer vaccinera, chipmärka, ta bort tandsten (med laser) mm. Mer info om det kommer snart. Han börjar i februari. Fram tills dess kan jag ta emot bokningar. Välkommen att ring: 0530-12623, 0736-227548

Idag hade jag min yngsta kund. 11 veckor. En liten toypudel vid namn Lisa. (Har också hennes syster Maja som kund) Så söt. Med liten lejonklippning. Ses snart igen!

                                                    

 Idag hälsade vi på Tekla. Hennes mage är redan så STOR. Nu är hon på dag 34. Och vi längtar efter att se vad som kommer. Lena ska vara med på valpningen. Hoppas inte det blir mitt i natten...  Men det blir det nog:)                                                                                                                                    

Vi har nya erbjudanden från Royal Canin:

  • Exclusiv valplåda innehållande: Foder, rabattkupong värde av 75 kr, namnbricka mm  48 Kr
  • Royal Canins slitstarka påse för köparae av rasfoder
  • Rabatt (från 75 kr) vid köp av Mature foder

 

 

110108 Å längtar till My Dog. Tack för uppdateringar vad som händer i Gbg i allafall! Måste berätta också att vi antagligen kommer få ett nytillskott till våren. En liten hund av en helt ny ras för oss.. Mer kommer om det längre fram. Lite nya snöbilder från dagen:

  Gillade bilden trots oskärpan

     

        

 Så va det ju det med att ha pälshund........:)

  Kolla Lyckas tunga på alla kort:)

110104 Nya magkort på Tekla. Tack Lena! Visst ser hon dräktig ut? Dag 27:

                         

Lite kort från helgen när vi grillade korv o fiskade:

  Jerry passar korven när vi fiskar..

  Jerry väntar på fisk. Vi fick ingen tyvärr.

110101 Första skrivningen i år! Hade en skön o lugn Nyårsafton. Som tur gillar våra hundar raketer o smällare. Får hålla i dom bara så dom inte fångar dom:) Grattis RussellTuvans Han Solo "Solo" till BIR valp med hp och bra kritik! Nya kort finns att ses på Lyckas galleri, Joannas sida oh på husets sida. Lite kort här från helgen:

  Bra motion för oss o hundar med spark

   Våra bustjejer

  Mitt hjärtegull 

                                                                                

  älskar snö          

                    

                    Måste hem nu....

 

 

101230 Sista jag skriver här i år. Gott nytt år alla! Först måste jag visa bilder på Teklas lilla dräktighetsmage:

    Tack Lena och Elin för kort!

Sen lite tråkigt.. Idag åkte Perra iväg för att avliva Kasper(en kund o bekant). Vi kommer sakna dina besök på TrassellTuvans.. Men din tid va kommen med cancer både i magen o pungen. Gott att du slipper ha ont. Men det kommer bli tomt efter dig. Vi är vana att du kommer in o äter godis o myser med oss varje dag.. Tänker på dig idag. Och på din husse..

 Nu måste jag berätta om mitt besök hos läkaren häromdagen.. Tyckte att det knastrade i mitt ena öra varje gång jag rörde käkarna. Så efter mycket om o men så gick jag till vårdcentralen för att se om något satt fast i mitt öra... Det skulle räcka om en sköterska kollade lite sa dom. Den ena sköterskan efter den andra skickades in för att titta i mitt öra.  Sen kom doktorn. Så jag frågade lite försiktigt vad det kan vara för något..... Jo, vi tror det sitter ett litet djur i ditt öra. Hm jag fick lite panik..  Vill inte ha något djur i mitt öra. Usch!  Jag fick lägga mig ner och dom började suga i mitt öra med en liten dammsugare. Det funkade inte så någon slags pinsett åkte fram. Jag va så rädd:( Efter mycket om och men fick dom iallafall ut en stor hårboll. Gjord av: naturligtvis HUNDHÅR. Inget djur iallafall. Men så här är det att jobba som hundfrisör. Inte alltid lika kul:) Det värsta blev sen när dom skulle se så allt var borta. Ett litet hårstrå satt kvar så dom plockade fram en liten, liten pincett som dom skulle plocka ut hårstråt med. Jag va tvungen att hålla huvbudet helt still. Men shoff så va dom när min trumhinna och jag rycker till. Punkterar trumhinnan och den börjar blöda. Ont! Blir nog en kul historia att tänka på o berätta om senare om inte annat:)

Nu vill jag tacka våra valpköpare från Estland för fina presenter. Tredje året i rad vi fått presenter. Thanks Ann-Li, Priit, Signe o Rainer!!!

  We love the praline and liqueur from Estland

 Måste berätta också att nu har Alice (RussellTuvans Supreme Being) börjat löpa. Så parning kommer ske runt den 10:e januari med valpning i mars. Jippi:)

 

101226 Nu är Tekla på dag 17. Tiden går fort. Ser ut som om magen redan blivit lite större. Spännande! Nu finns nya kort på Lycka i hennes fotogalleri. Nu va julen slut för denna gången med. Vi har haft det lugnt o skönt. Mycket pulka o utepromenader. Tack snälla Lena (Zigge o Teklas matte) för finfina hemgjorda hundgodispåsarna. Tack säger hundarna! Dom älskade godiset!!              Imorgon är det arbetsdag igen. Men kort vecka. På fredag (nyårsafton) har vi stängt. Lite kort:

 Julaftons morgon. Farmor va hemma o passade barnen.

 

  

  Julgodispåsarna från Lena

 

  Mikey fick julkappar

  Joanna o tomten

101222 Nya julhälsningar på släkt/vännersidan. Tack!                                                                                                                             Vi (Lucas) har fått en ny familjemedlem. Mikey, en 5 årig grekisk landsköldpadda. Han har pass och är chippad. Så söt. Men jag e lite rädd ennu... Inte van.

  

101221 Nya bilder på släkt/vännersidan. Nya växabilder på Lycka. Grattis till Sigrid (RussellTuvans Laura Biagotti) till Kk1, ck, Btkl 3! Fick bild från Ulrika Tack.:

 

Här har vi haft mycket i hundsalongen. Lucas har fyllt år. Så glad va vår tandlösa kille då:

 

101212  Nya bilder på Släkt/vännersidan.                                                                                                                                                          I fredags var Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) och blev parad. Så nu hoppas vi på valpar runt den 9:e februari (Perras födelsedag) med leverans i april. Får la hitta någon gammal söt valpbild idag med:

  Hugo (RussellTuvans Lord Byron) som bor i Estland. På bilden 7 veckor.

101207 Idag har Helen varit och ögonlyst o kollat patella på Alice. Allt såg utmärkt ut. Ua. Gott! Tack snälla Helen!Tekla närmar sig parningsdatum.   

 Imorgon åker jag o ska bli tatuerad... Aj..:) Fick det i 40 års present:)                                                                                                                                                                                                             

 Har fått ett väldigt spännande erbjudande idag . Mer kommer om det efter nyår. Förhoppningsvis. Så idag har vi haft en lyckad dag!                             På fredag kommer nytt från Hurtta. Välkommen!

  Valpsjuk jag:)

101201 Första december.  Tack för gratulationer idag på vårt 1-års jubileum på Hundsalongen! Valpsidan är uppdaterad med en ny valpkullsplanering. Alice blir ögonlyst o patellakollad 7:e dec. Nu längtar vi efter valpar. Känns som om det va år sen vi hade valpar hemma..:) Gammalt gulligt valpkort:

  RussellTuvans La Campanella "Maja"

 

101130 Först vill jag tacka för barn o hundpass på min o Perras minisemester! Vi hade inte kunnat åka utan er! TACK! Tack Mariann (svärmor), John (storebror) och Stefan (svåger)! Typiskt Isabella skulle börja löpa just nu..Tack tack tack!  

  På onsdag 1:e dec firar vi 1 år i Mellerud. Jösses vad tiden gått fort! Då bjuder vi på glögg o pepparkakor. Gratis kloklipp för alla hundar. Besökande hundar får ett litet godisknyte. Samma dag kommer en artikel om oss i Mellerudsnyheterna. Så håll utkik:) Och välkommen till Hundsalongen!                                                                                                                                                                                           Nu har Tekla (RussellTuvans Gloria Vanderbilt) äntligen börjat löpa. (Jag e valpsjuk) Så parning sker om någon vecka. Håll tummarna för att allt ska klaffa! Alice( RussellTuvans Supreme Being) åker o blir ögonlyst o patella kollad nu i december. Hon kommer också snart att paras. Mer info kommer snart på valpsidan.

                                                             

101121 Oj massor med snö har vi fått o mer kommer det. Hundarna har fått träna sina muskler ordentligt idag, i hög snö. Vi hade också hundspann idag:) Hundarna drog Lucas på hans bob. Tyvärr hade jag ingen kamera med då..

    Lycklig Bella i snön

  Så här blir Lycka efter en stund i snön.. Dags för heloverallen va!? Snöbollarna får vi lösa upp i varmt vatten o sen är det föning. En del jobb efter utgång alltså. Men kul!

101113 Idag har vi firat fars dag. Nya bilder i Lyckas galleri.  Har varit dålig på att uppdater hemsidan på sista tiden. Får skärpa mig. Men tiden räcker inte alltid till.. Den 24:e-27:e november har vi Hundsalongen stängd. Då åker jag o Perra på en liten minisemester. Utan barn o hundar. Ska bli så gott att vila upp sig lite. Lite bilder på Lucas med hundar uppe på Kroppefjäll. Å så fin natur vi har runt oss i Rostock!

  

                                                   

 Lycka, Jerry o Smulan har varit med i Ed o sprungit i vår kära sandgrop.  Tre trötta hundar som åkte hem sen.

  

  

101029 Här rullar allt på som vanligt. Försöker njuta av underbara höstdagar med hundarna så fort tid finns. Renoverar hallen för fullt. Mycket jobb men kul. Nya bilder på huset sidan på vårat slit.. Fick fina bilder på Iris (RussellTuvans Asajj Ventress och Lucas (Luke Skywalker) Tyvärr gick inte Lucas kort att lägga ut på sidan men Iris bilder finns att ses på släkt/vänner sidan. Tack för kort!!!! Nytt under till salu sidan. Vi säljer vår kamera. Ska köpa ny.  På hundsalongen har vi nu kampanj på Royal Canins foder att alla får almanacka för år 2011 och dom som köper foder över 6 kg av rasfoder eller valp/växa foder får ett fotoalbum att lägga egna bilder. Värde 540 kr. Jättefint! Eucanuba fodret som är kvar säljer vi ut till halva priset. Först till kvarn gäller. Large Breed och medium breed foder kvar. Nya växa bilder finns på Lyckas (vår cockerflicka) sida. Hon är nu 6 månader.

  Höstmys. Jag älskar ljus  Nisses altare:)

 101010 Teklas sida uppdaterad. Tack för jätteroliga timmar på agillitybanan idag Fam Bergsman, med hundar.

Hela agillitygänget: Smulan, Jerry, Tekla och Zigge.

                                   Smulan långt över hindret

                                  Jerry älskar det. Mina killar e duktiga:)

                                  Zigge blir en svår konkurent till helgen för Jerry till helgen..

                                 Lycka fick testa tunnlar o vippbräder

                                 Charmigast på banan idag va Tekla!

                                 Så duktig! När hon vill själv:)

 101009 Underbara höstdagar. Tagit nya kort idag. Lyckas galleri, hundarnas galleri är uppdaterat. Nisses sida och om oss är uppdaterad. Huset o Joannas sida. Imorgon ska vi o träna agillity med familjen Bergsman, Sigge o Tekla. Då blir det nya bilder. Bilder från idag:

                              

                Brrrr kallt..  Bella tog sig ett dopp..

 

100926 Phu vilket jobb... Många sidor har jag fått fixade nu iallafall. Fortsätter om några dagar igen. Dom sidor som är fixade och uppdaterad är: exporter, till salu, kontakta oss, tikar, hanar, till minne av, Kort om rasen och länkar. Nu finns nyaste utställningsresultat på Nisses sida, Bellas sida och Teklas sida. Måste också tacka för alla gratulationer! Tack! Jag har legat i hög feber i tre dagar. Urk..Underbart att åtrervända till livet igen.. Perra håller på att renovera hallen med trappa. Så spännande att se vad det ska bli av den. Bild på min ögonsten:

                        

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •   Arkiv (2006-2010)
  •   2011
 

 

 

     

 

                                                           

   

       

</